Zubo Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Koleżanka przyjechała z Francji i koniecznie chciała kupić laptopa. Ona jest całkowicie zielona i poprosiła mnie o kupno ponieważ na zwykłym kompie znam się dosyć dobrze. Postanowiłem jej pomóc. Ponieważ komputer ma jej służyć tylko i wyłącznie do pisania pracy oraz czasem obejrzeć film zdecydowałem że kupimy w promocji w MediaMarkt model Acer TravelMate 2350 za 2199 zł. Cena wydaje sie śmieszna dlatego wybór padł na ten akurat model. W związku z tym mam parę pytań, szukałem w archiwum ale nie dokońca znalazłem satysfakcjonujące mnie odpowiedzi. 1. Jak to jest z baterią w laptopach trzeba ją formatować tak jak w komórkach? 2. Komp będzie głównie chodził w domu podłączony do prądu i czy lepiej jest baterię wyjąć czy może sobie być cały czas w kompie? 3. Ile może taka bateria pociągnąć (2150mAh) bo po pierwszym ładowaniu ledwo godzinkę wytrzymała!? Po za tym laptop chodzi wręcz rewelacyjnie, aż sam byłem zaskoczony, a to tylko Celeron M 1,4 i 256 ramu :) do tego nagrywarka DVD i tak dalej. Myśle że jak za taką cenę to rewela. Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zubo Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Czy nikt mi nie pomoże? Chyba znacie się na bateriach? A laptop to dokładnie model Acer TravelMate 2355NLM. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majselbaum Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 "Media Markt" nie dla idiotów.... podobno :D bateria to porażka. 2150mAh faktycznie może wytrzymać godzinę. warto sformatować baterię. tzn. najlepiej naładować ją na maxa od razu za pierwszym razem a nie w odcinkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zubo Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 bateria to porażka. 2150mAh faktycznie może wytrzymać godzinę. warto sformatować baterię. tzn. najlepiej naładować ją na maxa od razu za pierwszym razem a nie w odcinkach. 1597477[/snapback] Dzięki bardzo, a co z drugim pytaniem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majselbaum Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 odpowiedź brzmi: może siedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 A dokladnie to rozladowac do min i naladowac do max. I tak powtarzac min dwa razy w miesiacu. 2150mAh powinna wytrzymac na 1.5-2h przy dobrym zarzadzaniu energia (czym te tansze modele Acera nie grzesza) ale jak sie postarasz to wyciagniesz z 1,5h. Bateria moze byc, po naladowaniu do max, sama sie "wylaczy". 2200zł za model z DVD to faktycznie dobry dil :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zubo Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Dzięki wszystkim za odpowiedzi i mam jeszcze jedno pytanie; z laptopem dostałem jakiś paszport i domyślam się że chodzi tu o gwarancję międzynarodową. Jest to ważne dla mojej koleżanki ponieważ mieszka ona we Francji i gdyby coś się stało (odpukać!!!) to czy rzeczywiście może ona skorzystać z serwisu we Francji? Miły Pan w Media powiedział że Acer nie ma międzynarodowej gwarancji i dlatego sam już nie wiem? Jak wygląda to w praktyce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...