Skocz do zawartości
Pan Marcepan

Bezprzewodowy Internet Era Blue Connect

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, za tydzien zamierzam kupic sobie acera travelmate 4102WLMi i chcialbym odrazu zafundowac sobie do niego bezprzewodowy internet. Na stronie ery znalazlem usluge blue connect, ktora oferuje nieograniczony dostep do internetu za jedyne 120zl/miesiacznie. Pisza ze transfer niby do 384kbit/s jednak interesuje mnie bardziej ile rzeczywiscie on wynosi?

Ktos moze kozysta z tej uslugi? Bylbym wdzieczny za opisanie jak to wyglada w rzeczywistosci.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde. tu też jest ten temat.

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=147310

ja mam blueconnecta. tam gdzie jest zasięg tam jest i gprs i jest prędkość modemowa.

w większych miastach (sprawdzałem w katowicach i krakowie) jest edge i wyciąga jakieś 20-25 kilo download.

w warszawie nie sprawdzałem umts'a bo mam kartę GlobeTrotter Combo i na niej nie mam umts'a, ale na pewno działa edge.

no i w końcu sprawdzałem na hotspotach w mcdonaldach i w salonie ery. tu ciekawostka - wcale nie trzeba mieć karty blueconnect żeby połączyć się z netem. należy jedynie znać hasło i usera. user to nasz numer telefonu karty. a password dostajemy w formie sms'a na naszą kartę. wystarczy mieć jakąkolwiek kartę bezprzewodową i ona automatycznie loguje się do hotspota. potem automatycznie przełącza na stronę www.erahotspot.pl i tam trzeba podać usera czyli nasz numer blueconnecta i hasło z sms'a. potem wybrać tam opcję "internet" i już można śmigać po necie dzięki wifi. i tu faktycznie są szybkie łącza. zazwyczaj 1mbit na hotspocie.

i nie dajcie się zrobić w konia dzwoniąc pod 600 600 600 bo tam nic nie wiedzą i trzeba za to płacić. jeśli czegoś nie wiecie zadzwońcie pod bezpłatny 602 900 i tam też wam pomogą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście używam Internet Plus 3, jestem zadowolony, nie zrywapołączeniaitd. transfer standardowy modemowy do 30 kilo:) a z tym że era podaje 384 to po prostu założenie toretyczne i chwyt marketingowy, musiałbyś chyba siedzieć na hrl-u (czyt nadajnik). :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi