Pan Marcepan Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Witam, za tydzien zamierzam kupic sobie acera travelmate 4102WLMi i chcialbym odrazu zafundowac sobie do niego bezprzewodowy internet. Na stronie ery znalazlem usluge blue connect, ktora oferuje nieograniczony dostep do internetu za jedyne 120zl/miesiacznie. Pisza ze transfer niby do 384kbit/s jednak interesuje mnie bardziej ile rzeczywiscie on wynosi? Ktos moze kozysta z tej uslugi? Bylbym wdzieczny za opisanie jak to wyglada w rzeczywistosci. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majselbaum Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 kurde. tu też jest ten temat. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=147310 ja mam blueconnecta. tam gdzie jest zasięg tam jest i gprs i jest prędkość modemowa. w większych miastach (sprawdzałem w katowicach i krakowie) jest edge i wyciąga jakieś 20-25 kilo download. w warszawie nie sprawdzałem umts'a bo mam kartę GlobeTrotter Combo i na niej nie mam umts'a, ale na pewno działa edge. no i w końcu sprawdzałem na hotspotach w mcdonaldach i w salonie ery. tu ciekawostka - wcale nie trzeba mieć karty blueconnect żeby połączyć się z netem. należy jedynie znać hasło i usera. user to nasz numer telefonu karty. a password dostajemy w formie sms'a na naszą kartę. wystarczy mieć jakąkolwiek kartę bezprzewodową i ona automatycznie loguje się do hotspota. potem automatycznie przełącza na stronę www.erahotspot.pl i tam trzeba podać usera czyli nasz numer blueconnecta i hasło z sms'a. potem wybrać tam opcję "internet" i już można śmigać po necie dzięki wifi. i tu faktycznie są szybkie łącza. zazwyczaj 1mbit na hotspocie. i nie dajcie się zrobić w konia dzwoniąc pod 600 600 600 bo tam nic nie wiedzą i trzeba za to płacić. jeśli czegoś nie wiecie zadzwońcie pod bezpłatny 602 900 i tam też wam pomogą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdmen Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Ja osobiście używam Internet Plus 3, jestem zadowolony, nie zrywapołączeniaitd. transfer standardowy modemowy do 30 kilo:) a z tym że era podaje 384 to po prostu założenie toretyczne i chwyt marketingowy, musiałbyś chyba siedzieć na hrl-u (czyt nadajnik). :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...