Stasiektoja Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Tak jak w temacie komputer to athlon 1.8 256 ddr geforce 440mx 64mb i napewno nie bedzie krecony ;) Linki do tych wentylów http://4speed.pl/sklep.php?stan=opis&id_towaru=619 http://4speed.pl/sklep.php?stan=opis&id_towaru=1252 Myśle bardziej o spire ponieważ ma dożywotnia gwarancje a słyzałem ze artic ma słaba bardzo regulacje temperatury a do spire zrobił bym regulator na lm317 ;) I ten do codena 300W ( watpie żeby on miał 300W :lol: ) http://4speed.pl/sklep.php?stan=opis&id_towaru=618 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Jak juz to ten drugi coooler. Arctica. Zamontowalem go babci w kompie na athlonie 1700 i chodzi dobrze. Cicho i wydajnie. Temp nie przekracza 50* a went chodzi na 9V ;) Buda nie wentylowana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiektoja Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 (edytowane) Jak juz to ten drugi coooler. Arctica. Zamontowalem go babci w kompie na athlonie 1700 i chodzi dobrze. Cicho i wydajnie. Temp nie przekracza 50* a went chodzi na 9V ;) Buda nie wentylowana 1595739[/snapback] Słyszałem ,że on może mieć za wolne obroty i bios może nie wykrywać go czy to prawda ?? A 50C* to nie za dużo ?? i w stresie ile on bedzie mial bo w tym wentylu boje sie o ten czyjnik temperatury :| :huh: I co myślicie o tym do zasilacza czy wystarczy buda nie ma innych wentyli. Edytowane 15 Sierpnia 2005 przez Stasiektoja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orochimaru Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Oba są jednakowo dobre i którego byś nie wybrał wystarczy spokojnie. Widziałem do arctica na giełdzie wentylatory, a do spire'a nie więc jak ci wentyl padnie to będzie problem, chyba że pokombinujesz i zamontujesz zwykłego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Moim zdaniem wentyaltor AC i zamiast tego zasilacza ten http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60737149 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiektoja Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Moim zdaniem wentyaltor AC i zamiast tego zasilacza ten 1595821[/snapback] Nie rozumiem po co zmieniać zasilacz ?? przeciez w tym bedzie tez glośny wentyl :| i moc mała <_< wogule nie rozumiem twojej wypowiedzi :mur: :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Nie rozumiem po co zmieniać zasilacz ?? przeciez w tym bedzie tez glośny wentyl :| i moc mała <_< wogule nie rozumiem twojej wypowiedzi :mur: :unsure: 1595865[/snapback] Sorry to ja źle zrozumiałem Twoją wypowiedz odnośnie wentylatora do zasilacza. Zamiast przeczytać to tylko zerknąłem i jakoś stwierdziłem że chcesz kupić zasilacz codegena. Inną sprawą jest to że ten Twój 300W Codegen do pięt nie dorównuje zasilaczowi Enlight… Pierwszą część wypowiedzi podtrzymuję, lepszy wentylator moim zdaniem to AC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiektoja Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Wiem ale tym codenem w przyszlosci sie zajme <_< a czy poradzi sobie ten wentyl do zasilacza ?? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 (edytowane) Pewnie że sobie poradzi na allegro nawet masz taniej: http://allegro.pl/show_item.php?item=60991407 Edytowane 17 Sierpnia 2005 przez qura16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuy_zgred Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Ja mam ten cooler Arctica, temp - 39-44*, co do tego że nie wykrywa go w biosie przy niskich obrotach to prawda, ale to tylko dopuki sie proc nie rozgrzeje :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiektoja Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Ja mam ten cooler Arctica, temp - 39-44*, co do tego że nie wykrywa go w biosie przy niskich obrotach to prawda, ale to tylko dopuki sie proc nie rozgrzeje :] 1600033[/snapback] Czyli czasmi ci komp nie chce sie wlaczyc ?? Narazie nie bede mial tych wentyli telefo mi padl :| moze niedlugo kupie go ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...