mentalguru Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Witam, moze najlepiej zaczne od poczatku Wstaje dzisjaj rano wlaczam kompa a tam laduje sie windows, pojawia sie logo Windows XP i nagle restart, za kazdym razem to samo - nawet w trybie awaryjnym. No wiec mysle system sie posypal przeinstaluje, podczas instalacji zobaczylem ze mam tylko dysk C i wolne 130gb a mialem jeszcze 2 partycje D i F, no to przerywam instalacjie podpinam dysk pod drugiego kompa i tam widzi tez tylko dysk C, mysle trudno zainstalowalem windowsa sciagnalem kupe programow do odzyskiwania danych - postanowailem skorzystac z Handy Recover - uzylem opcji Partition Finder znalazlo mi kilka smiesznie wygladajacych partycji typu Fat12 - 1gb, Ntfs - 1gb - okolo 40, jest wsrod nich partycja 60gb FAT32 postanowilem ja przeskanowac. Okazalo sie ze da sie z niej wszystkie dane odzyskac - ale ja mam tylko jedna partycje C 10gb aktualnie wiec i tak nie dam rady ich przegrac na nia. Mam pytanie w jaki sposob moge odzyskac te partycje ????? Skoro dane na nich nie zostaly uszkodzone a one sa widoczne jako jedna duza niesformatowana przestrzen ?? Bardzo prosze o pomoc poniewaz bardzo zalezy mi na tych danych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentalguru Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Witam, moze najlepiej zaczne od poczatku Wstaje dzisjaj rano wlaczam kompa a tam laduje sie windows, pojawia sie logo Windows XP i nagle restart, za kazdym razem to samo - nawet w trybie awaryjnym. No wiec mysle system sie posypal przeinstaluje, podczas instalacji zobaczylem ze mam tylko dysk C i wolne 130gb a mialem jeszcze 2 partycje D i F, no to przerywam instalacjie podpinam dysk pod drugiego kompa i tam widzi tez tylko dysk C, mysle trudno zainstalowalem windowsa sciagnalem kupe programow do odzyskiwania danych - postanowailem skorzystac z Handy Recover - uzylem opcji Partition Finder znalazlo mi kilka smiesznie wygladajacych partycji typu Fat12 - 1gb, Ntfs - 1gb - okolo 40, jest wsrod nich partycja 60gb FAT32 postanowilem ja przeskanowac. Okazalo sie ze da sie z niej wszystkie dane odzyskac - ale ja mam tylko jedna partycje C 10gb aktualnie wiec i tak nie dam rady ich przegrac na nia. Mam pytanie w jaki sposob moge odzyskac te partycje ????? Skoro dane na nich nie zostaly uszkodzone a one sa widoczne jako jedna duza niesformatowana przestrzen ?? Bardzo prosze o pomoc poniewaz bardzo zalezy mi na tych danych. 1595660[/snapback] wdarl sie maly blad jednak nie sa to dane z dwoch partycji tylko z 1 partycji D, danych z partycji E narazie nie znajduje niestety przestalem korzystac z tego Hendy Recovery poniewaz on pozwala tylko na odzyskanie 1 pliku dziennie w wersji darmowej, teraz korzystam z EasyRecoveryPro i on znajduje 60gb partycje Fat32, ktore jest moim dyskiem D - niestety na dysku D znajdowaly sie mniej wazne dane niz na E i nie wiem czy jezeli wlacze odzyskiwanie tej partycji w EasyRecovery to czy bede mogl jeszcze odzyskac E ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Wszystkie programy do odzyskiwania danych wymagaja posiadania drugiego dysku o odpowiedniej wielkości. Sprawdź czy program Testdisk jest w stanie odtworzyć partycje. Tylko najpierw przeczytaj instrukcję! ... a tak w ogóle to: BYŁO! SZUKAJ! :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentalguru Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 bylo szukaj w setkach zrodel.... i nadal nie wiem nic.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 A przeczytałes chociaz pierwsze wyniki jakie podaje forumowa wyszukiwarka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentalguru Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 hmm dziwny jestes, pisze ze szukalem wszedzie google.pl + grupy dyskusyjne + fora internetowe, wiec nie nabijaj w ten sposob postow jezeli nie mozesz mi pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 A co to jest? Podobno szukałes? http://forum.purepc.pl/index.php?act=Searc...iwanie%2Bdanych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentalguru Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 (edytowane) tam tez nie ma odpowiedzi w takim przypadku jak moj gdzie usuwa 2 partycje i robi z nich jedna "mase" dlatego zakladam nowy watek probowalem tym test tools po "analyze" wyszlo mi ze nie mozna odzyskac partycji Fat32 o rozmiarze takim samym jak partycja F czyli 80kilka gb poniewaz jest za malo miejsca - jakies pomysly? Edytowane 15 Sierpnia 2005 przez mentalguru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Acha ... wszędzie szukałeś i nie ma ... acha ... Dobrze, w takim razie co chcesz wiedzieć? na jedno pytanie już masz odpowiedź: potrzebny jest dysk na odzyskane pliki. Rozumiem że Testdisk nie widzi "zniknietych" partycji? Czyli pozostaja programy od odzyskiwania danych: Easy Recovery Pro GetDataBack te uważane są za najlepsze, ale oba są płatne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentalguru Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 (edytowane) mi najbardziej odpowiadalo by to zeby te partycje ponownie sie pojawily ale jezeli to nie mozliwe to moge poradzic sobie w inny sposob tylko powiedzcie w jaki bo ja juz nie wiem. a jezeli bym w Partition Magicu zwiekszyl partycje C do 100% dysku jest szansa ze te dane by tam byly ?? Edytowane 15 Sierpnia 2005 przez mentalguru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 probowalem tym test tools po "analyze" wyszlo mi ze nie mozna odzyskac partycji Fat32 o rozmiarze takim samym jak partycja F czyli 80kilka gb poniewaz jest za malo miejsca - jakies pomysly? 1595712[/snapback] To były partycje FAT32? no to nie dziwne że się wysypały, ten typ tak ma. W tej sytuacji TestDisk może odtworzyc partycje, ale trzeba wiedziec jaki mają początek i koniec. Cos mi sie zdaje że nie dasz rady :( mi najbardziej odpowiadalo by to zeby te partycje ponownie sie pojawily ale jezeli to nie mozliwe to moge poradzic sobie w inny sposob tylko powiedzcie w jaki bo ja juz nie wiem.Cudowne pojawienie sie partycji jest mozliwe, ale im wiecej dłubiesz przy tym dysku tym bedzie trudniej. Pozostaja programy do odzyskiwania danych. Już pisałem że potrzebujesz drugiego dysku? chyba tak, ale widocznie niewyraźnie. a jezeli bym w Partition Magicu zwiekszyl partycje C do 100% dysku jest szansa ze te dane by tam byly ?? 1595719[/snapback] Ktoś na forum pisał ze mu w ten sposób "wróciły" partycje, ale on miał tylko jedna "zniknietą" (czyli nie było problemu z określeniem początku i konca). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentalguru Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 to moze inaczej - jak sie dowiedziec gdzie sie koncza i zaczynaja te partycje i gdzie w test disku to wpisac? bo mysle ze to jest szansa na odzyskanie ich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...