cripple Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Witam, Mam taki oto problem, że z dnia na dzień na dysku pojawiło mi się 962 bad sectorów, a 2 dysk mam właśnie w serwisie :mur: Chciałem zapytać czy da się jakoś wyłączyć na stałe te 500mb gdzie mam bad sektory i bezproblemowo używać pozostałej części dysku ?? Jeśli da się to niech ktoś proszę poda mi program jakim to można zrobić. Z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 jak wiesz w ktorym miejscu sa te bad sectory to tworzysz partycje, ktora bedzie je zawierac program, ot chocby partition magic powinien pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cripple Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Ok to potrafię i bez programów, ale wtedy dane będzie można tam nagrać, problem w tym że jak ja pojadę na studia to kompem będą zajmować się ludzie, których nie interesuje jak to działa tylko ma działać i chciałbym te bad sectory zamrozić, a wiedzieć wiem gdzie są bo chociażby hdd regenerator pokazuje mi gdzie są poszczególne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Falcon Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 A HDD Reg Ci nie usuwa ich ? Ale mniejsza o to jesli chcesz ukryć ten obszar to polecam Ranish Partition Manager i albo poprostu zostawić ten obszar dysku pusty, albo zrobić na nim partycje i nadać jej status "ukryty (hidden)" i będzie po kłopocie Pozdrawiam LF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Proste robisz partycje hidden (ranish posiada coś takiego ;]). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...showtopic=16798 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jooseeph Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) jakim programem sprawdzic Bad-Sectory? posiadam WD 120 GB.. wszedzie gdzie czytam to pisza ze maja Bad-Sectory ale czym sprawdzali to nie :( mam nadzieje ze ktos pomoze Edytowane 14 Marca 2006 przez Jooseeph Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 jakim programem sprawdzic Bad-Sectory? posiadam WD 120 GB.. wszedzie gdzie czytam to pisza ze maja Bad-Sectory ale czym sprawdzali to nie :( mam nadzieje ze ktos pomozechkdsk /R, systemowy program do sprawdzania dysków z parametrem /R szuka uszkodzonych sektorów HDDRegenerator, to jest raczej narzędzie do naprawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jooseeph Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 "Zawadaki" no koki zrobilem chkdsk /R podczas uruchamiania ale.. nie zdazylem zobaczyc wyniku bo mi szybko miglo.. da sie jakos je odczytac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 "Zawadaki" no koki zrobilem chkdsk /R podczas uruchamiania ale.. nie zdazylem zobaczyc wyniku bo mi szybko miglo.. da sie jakos je odczytac? eventvwr.msc > Aplikacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jooseeph Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 (edytowane) ok dzieki, a pisalo tak: Typ zdarzenia: Informacje Źródło zdarzenia: Winlogon Kategoria zdarzenia: Brak Identyfikator zdarzenia: 1001 Data: 2006-03-15 Godzina: 13:31:22 Użytkownik: Brak Komputer: ADAMCZYK-2AAD9K Opis: Sprawdzanie systemu plików na C: Typ systemu plików to FAT32. Zaplanowano sprawdzenie dysku. System Windows sprawdzi teraz dysk. Numer seryjny woluminu: 48BB-0E8A Trwa sprawdzanie wolnego miejsca na dysku... Zakonczono sprawdzanie wolnego miejsca na dysku. System Windows sprawdzil system plików i nie znalazl zadnych problemów. 8385720 KB calkowitego miejsca na dysku. 819768 KB w 965 plikach ukrytych. 12456 KB w 1520 folderach. 3718216 KB w 20120 plikach. 3835272 KB jest dostepnych. 8192 bajtów w kazdej jednostce alokacji. 1048215 ogólem jednostek alokacji na dysku. 479409 jednostek alokacji dostepnych na dysku. Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej. nie widze tu (chyba) informacji o bad sector Edytowane 16 Marca 2006 przez Jooseeph Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...