Skocz do zawartości
AquaManiac

Acer Epowermanagement Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Przy wyjeciu kabla zasilajacego wylacza mi WLAN :( Jest to spowodowane tym, ze

ePowerManagement przechodzi automatycznie w tryb presentation w ktorym WLAN jest defaultowo wylaczony i nie mozna tego zmienic. Da sie naturalnie z powrotem wlaczyc ale dla pewnych przyczyn wolalbym zeby sie nie wylaczal nawet na chwile :)

Da sie cos z tym zrobic? Jesli nie to jest to spore niedopatrzenie Acera i powinni chyba cos z tym zrobic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ustaw sobie aby po wyjeciu wtyczki przechodzil ci na inny profil w ktorym wlan jest wlaczony lub stworz wlasny profil

1596102[/snapback]

No przecie pytam o to JAK TO ZROBIC!

Tzn. profil moge stworzyc, nie ma sprawy tylko JAK ustawic sobie zeby po wyjeciu wtyczki przeszedl na wybrany profil???? Nie ma takiej mozliwosci albo ja jestem kompletny ciemniak ale raczej nie :) Pracuje obecnie na AC, Maximum Performance i wszystkie inne profile sa niedostepne wiec GDZIE do jasnej ciasnej mam to zmienic???

W helpie tez ani slowa na ten temat..... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No przecie pytam o to JAK TO ZROBIC!

Tzn. profil moge stworzyc, nie ma sprawy tylko JAK ustawic sobie zeby po wyjeciu wtyczki przeszedl na wybrany profil???? Nie ma takiej mozliwosci albo ja jestem kompletny ciemniak ale raczej nie :)  Pracuje obecnie na AC, Maximum Performance i wszystkie inne profile sa niedostepne wiec GDZIE do jasnej ciasnej mam to zmienic???

W helpie tez ani slowa na ten temat.....    :(

1596126[/snapback]

otwierasz dwuklikiem epower'a.

pod schematami zasilania wybierasz "Create Power Scheme".

stwórz swój profil "na baterii".

zapisz go.

wyciągnij wtyczkę.

ustaw na swój nowo stworzony profil.

ustaw "apply"

wsadź wtyczkę - wrócisz do maximum performance. i teraz za każdym razem gdy wyciągniesz wtyczkę on przejdzie ci do ostatnio wybieranego profilu, czyli w twoim przypadku do nowostworzonego z wifi ustawionym na "on".

działa??

bo u mnie tak :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

otwierasz dwuklikiem epower'a.

pod schematami zasilania wybierasz "Create Power Scheme".

stwórz swój profil "na baterii".

zapisz go.

wyciągnij wtyczkę.

ustaw na swój nowo stworzony profil.

ustaw "apply"

wsadź wtyczkę - wrócisz do maximum performance. i teraz za każdym razem gdy wyciągniesz wtyczkę on przejdzie ci do ostatnio wybieranego profilu, czyli w twoim przypadku do nowostworzonego z wifi ustawionym na "on".

działa??

bo u mnie tak :D

No dziala dziala :)

Ok wraca do ostatnio uzywanego profilu, nie bylo o tym slowa w helpie wiec zglupialem. Dokladnie o to mi chodzilo.

Dzieki serdeczne!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi