tofik:P Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Witajcie. Ostatnio kumpel zastanawia się, czy jakość obrazu LCD zależy od karty graficznej, a jeśli tak to jak bardzo? Co o tym sądzicie? Z góry dzięki za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Z wlasnego doswiadczenia wiem ze jakos obrazu w duzej mierze zalezy od karty graficznej a glownie od przetwornika zastosowanego na jej pokladzie. W pzypadku kart z DVI jeszcze tej roznicy tak nie widac ale jesli podlaczym LCD do jakiejs slabej grafy na D-SUB to jakosc obrazu drastycznie spada. Szczególnie w rozdzielczosci inna niz natywna. U mnie miedzy Geforce 4 Ti na DSUB i Geforcem 6600 na DSUB jakosc obrazu w rozdzielczosci 640x480 byla widziana golym okiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielbiciel AMD Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 No pewnie ze to od grafy zalezy daj sobie taką karte graficzną jak ja mam i zobaczysz jaki bedziesz miał obraz na LCD :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik:P Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 (edytowane) No pewnie ze to od grafy zalezy daj sobie taką karte graficzną jak ja mam i zobaczysz jaki bedziesz miał obraz na LCD :P 1596896[/snapback] Cóż, Twoja grafa to też nie jest żaden wypas. Ja kupuję 6600 GT (wiem, wiem i uprzedzam wszystkich złośliwych :P - też aktualnie nie jest cudem techniki) ale niestety nie zobaczę jaki będzie obraz LCD, bo narazie zostaję przy moim CRT. Pytanie wypłynęło od kumpla. Ja je tylko zamieściłem. Edytowane 18 Sierpnia 2005 przez tofik:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Cóż, Twoja grafa to też nie jest żaden wypas. Ja kupuję 6600 GT 1600553[/snapback] Taak Niema to jak wypas karta... Ja mam zintegrowaną grafę jak widać i na LCD HP 19'' nie widzę różnicy między nią a gf6800 (zajmuję się CAD'em i grafiką)... Ale wypas to wypas... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...