Skocz do zawartości
tofik:P

Czy Jakość Obrazu Lcd Zależy Od Grafy?

Rekomendowane odpowiedzi

Z wlasnego doswiadczenia wiem ze jakos obrazu w duzej mierze zalezy od karty graficznej a glownie od przetwornika zastosowanego na jej pokladzie. W pzypadku kart z DVI jeszcze tej roznicy tak nie widac ale jesli podlaczym LCD do jakiejs slabej grafy na D-SUB to jakosc obrazu drastycznie spada. Szczególnie w rozdzielczosci inna niz natywna.

U mnie miedzy Geforce 4 Ti na DSUB i Geforcem 6600 na DSUB jakosc obrazu w rozdzielczosci 640x480 byla widziana golym okiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No pewnie ze to od grafy zalezy daj sobie taką karte graficzną jak ja mam i zobaczysz jaki bedziesz miał obraz na LCD :P

1596896[/snapback]

Cóż, Twoja grafa to też nie jest żaden wypas.

Ja kupuję 6600 GT (wiem, wiem i uprzedzam wszystkich złośliwych :P - też aktualnie nie jest cudem techniki) ale niestety nie zobaczę jaki będzie obraz LCD, bo narazie zostaję przy moim CRT. Pytanie wypłynęło od kumpla. Ja je tylko zamieściłem.

Edytowane przez tofik:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż, Twoja grafa to też nie jest żaden wypas.

Ja kupuję 6600 GT

1600553[/snapback]

Taak

Niema to jak wypas karta...

Ja mam zintegrowaną grafę jak widać i na LCD HP 19'' nie widzę różnicy między nią a gf6800 (zajmuję się CAD'em i grafiką)...

Ale wypas to wypas...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi