Skocz do zawartości
Rosio

hierarchia waznosci napiec w zasilaczy

Rekomendowane odpowiedzi

troche moze i przewrotny temat ale nie wiedzialem jak go inaczej sformuowac

chodzi o to ze bede najprawdopodobniej musial zmienic zasilke :( a kupujac nowej nie chce dostac jakiejs chaly, chodzi o to ze np mamy dwie prawie identyczne zasilki ale jedna z nich daje wiecej amper na napiecie +3,3V a druga na +5V pozostale parametry identczne :?:

BTW na prou napiecie waha mi sie 1,82-1,84 (a ustawione 1,85) i czy za to odpowiada jakies szczegolne napiecie (np +3,3V) czy to po prostu zalezy od zasilacza :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hendel:

nie wiem, mialem kilka zasialczy i dopiero na huntkeyu 300W wszystko zaczelo ladnie chodzic i napiecia dobrze trzyma

napiecie dobrze trzyma tzn jakie masz ja mam

Vcore 1.760V

Vcc 2.5v 2.496

Vcc 3.3v 3.248v

Vcc 5v 4.919V

+12V 12.736V

SB3V 3.424V

-12V -11.900V

sb5V 4.999V

VBAT 3.424V

i sie zastanawiam czy to byl dobry zakup (okazyjnie zaplacilem 75 zl za zasilke 300W :) )

Hendel moglbys podac wyniki tego huntkeya ?

Bylbym wdzieczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VDD Value - 3.46

3.3V - 3.38

5V - 5.03

12V - 12.48

Najwaznijesze ze podczas  obciazenia wartosci praiwiwe w ogole sie nie zmieniaja (tylko ja mam w porownaniu o Ciebie mniej pradozerny komp.)

i co Hendel zamowiles jakas zasilke juz a moze to tego HuntKeya 300W kupiles?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VDD Value - 3.46

3.3V - 3.38

5V - 5.03

12V - 12.48

Najwaznijesze ze podczas  obciazenia wartosci praiwiwe w ogole sie nie zmieniaja (tylko ja mam w porownaniu o Ciebie mniej pradozerny komp.)

JA tez mam ten zasil i jest niezle ale nie rewelacyjnie (5V - 4,9V , 3,3V - 3,25V) ale ja zre b.duzo pradu. Ale tez jestem zadowolony za ta kase mozna wzaic( tylko tzreba sie pomeczyc z wyciszaniem - ja mam bez obudowy, nawiew 5V i bez grilla:))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VDD Value - 3.46

3.3V - 3.38

5V - 5.03

12V - 12.48

Najwaznijesze ze podczas  obciazenia wartosci praiwiwe w ogole sie nie zmieniaja (tylko ja mam w porownaniu o Ciebie mniej pradozerny komp.)

JA tez mam ten zasil i jest niezle ale nie rewelacyjnie (5V - 4,9V , 3,3V - 3,25V) ale ja zre b.duzo pradu. Ale tez jestem zadowolony za ta kase mozna wzaic( tylko tzreba sie pomeczyc z wyciszaniem - ja mam bez obudowy, nawiew 5V i bez grilla:))

no zapewne twoja karta graf. powodu7je takie obciazenie. Pewnei po jej zmianie napiecia sie polepsza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VDD Value - 3.46

3.3V - 3.38

5V - 5.03

12V - 12.48

no zapewne twoja karta graf. powodu7je takie obciazenie. Pewnei po jej zmianie napiecia sie polepsza

Taaa napewno:( Juz to testowalem po zmianie z GF1 na jakakolwiek inna jest lepiej (jak oni mogli wypuscic taki chip :? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...