Skocz do zawartości
adams99

Dziwne Kwadraty Na Monitorze

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu mam problem z grafika.Czasem dzieje sie cos takiego jak tu:

Dołączona grafika

Karta to Leadtek Winfast A360 TDH 256 ram.Nigdy nie byla podkrecana tak jak i nic w kompie nie bylo podkrecane.Temp na grafie w zakresie 37 do 48 stopni a obudowa okolo 35 stopni.

Slyszalem kiedys ze to moze byc wina kondensatorow na grafice.Spotkaliscie sie z czyms podobnym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj nazwę zasiłki jaką masz i już a jak nie to stawiam na pamiątki jak pisze Chaos.

1597966[/snapback]

Zasilacz mam MBG 350S Megabajt

Karta wróciła z serwisu z adnotacją - Usterki nie stwierdzono :)

Teraz w ramach promocji doszło mi wyłączanie się monitora.I nie można go wzbudzić.Trzeba robić reset

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymienić to wymienię - tylko chodzi mi o to czy te usterki mogą być spowodowane przez zasilacz czy cos innego.Sprzet chodzil na tym zasilaczu ponad rok i wczesniej bylo ok.

1648061[/snapback]

megabajtus z rodziny codegenopodobnych to dosc specyficzny gatunek.. moze przechodzi okres dojrzewania ;-) jesli nie chcesz wymieniac zasilki - porzycz od kogos cos lepszego i przetestuj :>

btw. no i zagleb sie w topic ktory podeslal ci Orgiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to bardzo mozliwe ze od zasilacza, ja mialem podobnie na mojej 6800GT jak zasilka nie trzymala linii +3.3V (arty, zwiechy, krzaki). Po wymianie zasilki (w ramach gwarancji) wszystko jest good. PS: U mnie tez komp chodzil pare miechow bez szwanku i z dnia na dzien taki zonk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i problem z moją grafiką rozwiązany.Przyczyną była niewydolność prądowa płyty głównej.Po odłączeniu jednego wiatraczka na obudowie wszystko wróciło do normy.

1650940[/snapback]

To nie niewydolnosc twojej plyty tylko zasilacza! Odlaczenie jednaego wiatraka (12V, jakies 150-200mA) odciążyło zasilacz. Ale jezeli nie chcesz stracic sprzetu - wymien zasilke jak najszybciej. Taka dobra rada.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie niewydolnosc twojej plyty tylko zasilacza! Odlaczenie jednaego wiatraka (12V, jakies 150-200mA) odciążyło zasilacz. Ale jezeli nie chcesz stracic sprzetu - wymien zasilke jak najszybciej. Taka dobra rada.

Pozdrawiam.

1656473[/snapback]

Zasiłka zamówiona Chieftec 420W w cenie 220zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi