ajax150 Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Witam Mam pytanko: Jak poznać czy zasilacz działa prawidłowo ( tylko nie piszcie że mam go sobie zmierzyć miernikiem, bo go nie mam ani się na tym nie znam), mam system Abit Guru, który pokazuje różne napięcia ale nie wiem czy to wystarczy, ani nie wiem jakie one mają być. Konkretnie mam FEEL-a 350W; płytę Abit AG8; Pentium 4 2,8 LGA775; GeForce 6600; Maxtora 160GB, pamiątki 2X512 Patriot LLK i problem związany z pojawianiem sie różnych błędów, zwisów itd.; próbowałem już paru rzeczy np. zmieniłem pamiątki, formatowałem, ustawiałem kompa na najwyższą wydajność, dokupiłem kilka wentylatorów, a obecnie przyglądam się zasilaczowi, ponieważ wyczytałem na forum że moje problemy mogą być spowodowane złą pracą zasilacza. Moje drugie pytanko to: jaki zasilacz by musiał być do tego zestawu jeśli obecny okazał by się wadliwy(zajmuje się w obróbką video). Jakby się znalazł ktoś chętny aby mi pomóc to z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zmien jak najszybciej ten zasilacz i błagam UŻYJ SZUKAJKI BO BYŁO JEST I BEDZIE TEN TEMAT 1000RAZ WAŁKOWANY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 w tym przypadku to prawie pewne jak w banku, swoja droga nie trzeba wymieniac pamieci, zeby stwierdzic czy sa uszkodzone ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 (edytowane) Jak rozpoznać czy zasilacz działa dobrze 1596468[/snapback] zmierzyć napięcia <_< ale najlepiej wymieć zasilacz w Twoim przypadku <_< Edytowane 16 Sierpnia 2005 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 (edytowane) ... tylko nie piszcie że mam go sobie zmierzyć miernikiem, bo go nie mam ani się na tym nie znam ... o ile nie jesteś upośledzony umysłowo bądź fizyczne, to do zmierzeniz napięć wystarczy 8zł, jaka filozofia jest połączyć dwa kabelki pomiarowe do 2 dziurek (jak by się uprzeć to można nawet jednej) masz takiego kompa a oszczędzasz na zasilaczu, jak jebnie i połowa sprzętu padnie to będziesz wiedział co to znaczy PODSTAWA KOMPUTERA, to jest tak jakby stawiać dom na samej ziemi bez fundamentów spóbuj zdławić ten procek na fsb 133 abo nawet 100 ... jaki zasilacz by musiał być do tego zestawu jeśli obecny okazał by się wadliwy ... nie tyle wadliwy co przeciążony, nie daje takich 'czystych' napięć i nie mieszczą się one w tolerancji Edytowane 19 Sierpnia 2005 przez TOMAHAWK_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...