Xytras Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Witam Jest taka sprawa, potrzebuje na kompie zrobic dwa konta uzytkownikow(mam windowsa XP), jedno moje, zrobione na prawach administratora, jednak potrzebuje utworzyc drugie dla reszty rodziny, ktore bedzie mialo ograniczony dostep, tzn. glownie chodzi o to zeby nie mieli dostepu do dysku C:, nie mogli wykonywac na nim zadnych operacji, dodawac, usuwac i edytowac plikow, nie beda mogli tam instalowac jakichkolwiek programow, czyli jednym slowem na tym koncie dysk C: ma nie istniec Jak to zrobic, bo zakladam konto na zasadach goscia albo uzytkownika(ktore wybrac ?? ) i dalej nie wiem gdzie jakies ustawienia wprowadzac dla konkretnego konta... Jestem z tego kompletnmie lewy bo nigdy tego nie robilem. Jezeli potraficie mi pomoc, albo znacie jakas stronke dla laika z opisem, to prosze, pomozcie Bede wdzieczny Pozdrawiam P.S. Slyszalem tez ze wiekszosc ustawien dostepu i zabezpieczen jest dostepnych dopiero na partycji NTFS?? Ja mam FAT32... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 NA fat32 nie wprowadzisz zadnych ograniczeń. O ograniczeniach masz przyklejony temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xytras Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Ok dzieki za cynk, zaraz szukam!! pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...