Skocz do zawartości
paprotek

Jakies Nowe Bloczki

Rekomendowane odpowiedzi

witam

tak jak mam napisane w sigu szukam bloczkow na socket a do ktorych mogbym uzyc zapinki zwyklej, bo nie mam otworow na sruby wokol gniazda. i szukam i szukam i cos kiepsko mi idzie. wczoraj mi uciekla aukcja z zapinka za 20zl z mcs ;/ bloczzek ma byc tani bo malo kasy mam, no i wogole to bedzie w/c tanie :)

i teraz tak, znalazlem na allegro takie bloczki jakis czas temu i zastanawiam sie jak jest z ich wydajnoscia. co wy na to? zobaczcie sobie

http://allegro.pl/show_item.php?item=60299382

http://allegro.pl/show_item.php?item=60314542

tylko mnie nie krytykujcie :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten za 38pln jest ulepszony ,ale generalnie blok do podkrecania mocnego sie nie nadaje

jezeli chodzi o konkurowanie z CPC to jest sporo lepszy i atrakcyjniejszy cenowo

wersja na GPU sprawdza sie za to doskonale

jezeli chcesz chlodzic procesor ktory masz w podpisie to w zupelnosci ci wystarczy i jeden i drugi ktoey podales ,nawet z 2000MHz sobie spokojnie poradzi ,ale na powyzej 2200MHz bym nie liczyl

jezeli chcesz dolozyc 10pln to skontaktuj sie z Kyńkiem ,on sprzedaje prsony eco za 45pln

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sprzedawałem taki z topem na socket a który zresztą mi został , a i zapinke bym odstąpił, tylko nie wiem jak z wydajnościa [;

moge tylkol powiedzieć że żeby zamocować na socket a blok to miedzy króćcami musi być ok 2,5cm odstępu, ew, zeszliwfować zapinke, no chyba że ma sie inną [;

a jak blok nie ma wiecej niż 2,4cm to nie trzeba dużego odstępu ;)

Z reszta już Ci to pisałem <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym poszukał bloczków wierconych, sprzedałęm jakiś czas temu STORMa od MCS, one mającentralne ydocisk i mozna taką zapinkę na sA kupić. Są w miarę wydajne nawet do solidnego OC.

1597331[/snapback]

Zgadzam sie, mialem z MSC stary bloczek z 14 kanalikami i swietnie sobie radzil, 3Ghz A64 1.55v 49 stopni w stresie podczas prima.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cholerka, ten blok mi spokoju nie daje - chodzi o wersje na gpu

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62210021

KGB pisze ze sie sprawdza doskonale, ale jakos mnie to nie przekonuje - dwie sprawy moga, lecz nie musza swiadczyc ze moze byc z tym blokiem srednio, i o ile na nb nadawac sie switenie moze o tyle na gpu troche moze nie wyrabiac

1. ustawienie finów wzgledem krocców - wydaje sie nieefektywe bardzo, woda raczej bedzie omijac finy z zewnatrz, niz przepływac miedzy nimi

2. cały blok, a tym samym i finy lutowane sa cyna elektroniczna - wiem od producenta - a wiadomo ze cyna ma kijowe przewodnictwo cieplne...

niech ktos podzieli sie doswiadczeniami z tym bloczkiem, bo zastanawiam sie czy takiego na grafe nie kupic, a nie chce kasy w błoto wywalac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmm.... też mi się zdaje że woda popłynie po jak najkrótszej trasie :huh: jak byś chciał to mogę ci sprzedać taki bloczek

Dołączona grafika

zamiast dętki będzie oring a śrubki imbusy już są w drodze zapodam fotki jeszcze dzisiaj bo robię spód pod GPU bardziej wydajny bo ten jest na NB aha jeśli chodzi o cenę to nie będzie wielka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Jeszcze raz zobacze gdzies Twoja oferte sprzedazy poza giełdą - dostajesz bana.. Bo to juz druga taka sytuacja..

2. Gdybys sie wysilił i przeczytał że zainteresowany nie ma otworow wokól soceta i poszukuje bloków na standardowo zapinke...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm.... wcześnie chodziło o błędy a nie o ofertę :lol: co się tak doczepiłeś do mnie !!! :mur: :mur:

a co do wysilenia to się wysiliłem bo w ostatnim postcie pisał o bloczku na GPU !!!

Edytowane przez termit_tm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm.... wcześnie chodziło o błędy a nie o ofertę  :lol:  co się tak doczepiłeś  do mnie !!!  :mur:  :mur:

a co do wysilenia to się wysiliłem bo w ostatnim postcie pisał o bloczku na GPU !!!

1622038[/snapback]

Zamilcz!

Po co sie buntujesz? Czy trzeba Ci pokazac odpowiednie paragrafy w regulaminie, pod które podpadasz? Bedzie ich kilka.. Nie wszczynaj wojny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No na NB to chyba ten blok http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62210021 byłby super, tylko sie zastanwiam, skąd tu zapinke wziąć żeby przymocować go do mobo. Bo ta cena to kusi ... 36 zeta to w sumie pryszcz :D

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom wersja na GPU chlodzi r9800xl @ 450/700

na seryjnym chlodzeniu bylo max 425MHz i goraco ,teraz jest chlodno (tylna strona karty) ,do lepszych efektow potrzebny vmod

zreszta co tu duzo mowic ,mam teraz gorszy blok na GPU : r9550 @ 540MHz 1.43v ,Pelt 89W na 5v i podczas 3DMarka karta jest zimna ,bez obciazenia musze Pelta wylaczac bo woda sie skrapla

a blok nawet letni nie jest

naprawde z czystym sumieniem moge polecic "malowance" na GPU za 36pln

nie wiem jakby sie spisywaly na 16 potokach ,ale z 8 potokami radza sobie bez zajakniecia i z zapasem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no, dzieki KGB :) juz wiem ze kupie od teg gostka na gpu tez ;) bo na nb juz kupiłem... a przynajmniej juz nie musze szukac... teraz jeszcze tylko jakis blok na hdd i wc juz bedzie gotowe :D

/juz kupiony :D dzis po 19 bede mial je w łapkach ^_^ to opisze wam, a w weekend jak dobrze pojdzie wc składam.

Edytowane przez igomako

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak zapinke skonstruowałeś ??

Mi na Szafira 9550 128/128 z lekkim OC chyba styknie.

Kusi mnie ten bloczek :)

1624242[/snapback]

na kumplowego r9800xl zapinke zobilem z radiatorka od r9000pro - wywiercilem dwie dzioki ,wzialem dwie srubki M3 z nakretkami i gotowe

na r9550 swojego ,zrobilem zapinke z aluminiowej rurki fi8 - wywiercilem trzy dziorki ,dwie nagwintowalem na gwint M3 ,jadna dziorka na srodku z wlozonym lebkiem gwozdzka sluzy za centralny docisk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

własnie wrocilem od goscia - stary wyjadacz w dziedzine WC :D - powiem tylko ze ogladziny jego kompa jakos w innym swietle ukazuja mit o reakcjach aluminium - miedz :) od 2 lat ma demineralke tylko w zestawie i nic mu nie przeszkadza to... a chłodzenie dalej dziala :D

wlasnie przedemna leza 2 bloczki jego produkcji, sa swietnie wykonane, jak ktos chce moge zapodac foto w makro...

w weekend składam wc. potem zobaczymy jak bedzie latac ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

własnie wrocilem od goscia - stary wyjadacz w dziedzine WC :D - powiem tylko ze ogladziny jego kompa jakos w innym swietle ukazuja mit o reakcjach aluminium - miedz :) od 2 lat ma demineralke tylko w zestawie i nic mu nie przeszkadza to... a chłodzenie dalej dziala :D

wlasnie przedemna leza 2 bloczki jego produkcji, sa swietnie wykonane, jak ktos chce moge zapodac foto w makro...

w weekend składam wc. potem zobaczymy jak bedzie latac ^_^

1625698[/snapback]

Kto jest tym wyjadaczem? : :razz:

Zapodaj fotki chetnie obejze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NA tym bloczku, ino na pierwszej wersji mam chlodzenie zlozone i bartek 2.8+ z nominalnego 12.5x166 chodzil 12.5x200 spokojnie nieprzekraczajac w upaly 55st wedlug plyty (a chodzil rock stable - uptime rzedu 1015dniu na WinXP).

Czasami na gierki szedl 13.5x200. 14 sie jeszcze nie odwazylem mu puscic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi