slither Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 (edytowane) Witam. Chcialbym sie poradzic jaka karte graficzna na AGP kupic do kompa ktory bedzie sluzyl tylko do ogl filmow (DVD i Divx) na TV. Chodzi mi oczywiscie o jak najlepsza jakosc obrazu na wyjsciu tv-out. Ponoc karty ATI maja najlepsze wyjscie tv-out ale nie posiadam i nie posiadalem zadnej karty firmy ATI stad moje pytanie . Cena to max 400zl. Prosze o rade. Pozdrawiam Edytowane 16 Sierpnia 2005 przez slither Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 dobrze slyszales... Ati ma najlepsze i taka karte kupuj, jesli tylko do filmow to mozliwie najtansza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slither Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 dobrze slyszales... Ati ma najlepsze i taka karte kupuj, jesli tylko do filmow to mozliwie najtansza 1597567[/snapback] No ok.. ale moze jakis konkretny model?? :) No chyba ze do 400zl kazdy model ATI ma takie same funkcje obslugi obrazu tv-out.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 w kazdym modelu tvout jest taki sam, jak jest dobry to po co zmieniac no chyba ze sie myle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 slither Z twojego opisu wynika że masz GF 68oo. To aż taki zły ma TV-Out? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slither Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 slither Z twojego opisu wynika że masz GF 68oo. To aż taki zły ma TV-Out? 1598622[/snapback] Nie nie :)... poprostu skladam drugiego kompa tylko do ogl filmow na nim...tansze kino domowe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 zmienilem Gf 4 Ti na 9800Pro i z geforce jakosc na tv byla u mnie znacznie lepsza niz na radeonie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Not possible !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbencjusz Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Not possible !!! 1600376[/snapback] Prawdopodobne jak najbardziej. Swojego czasu przechodziłem z fx 5200 na 9550 xt (a te nawet miałem dwie) i rzeczywiscie obraz był gorszy. Obecnie na tym co z podpisu nie widze żadnej różnicy z fx-em. Swoją drogą nie wiem skąd się wziął ten stereotyp że tv-out na radkach jest lepszy. Co do samego tematu to moze właśnie radek 9550 albo 9600. Posiadają podwójny ramdac 400 mhz a ta czestotliwośc jest chyba istotna (jesli cos mylę to prosze mnie poprawić). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Oj głupoty Panowie gadacie !! ;) Najlepsze wyjścia TV z kart ATI mają karty z układem ATI Theater czyli: Rage Pro, Radeon 8500 (Hercules wg. wielu opinii na najlepsze wyjście TV - uwaga nie wszystkie karty R8500 były wyposażane w ten układ), wszystkie karty z serii AllInWonder oraz karty z wyższych półek (chyba wszystkie X8xx). Jeśli masz do 200zł to polecam Herca 8500 o lepszą trudno :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Obraz w filmach zależy tez od procesora wideo, weź coś z Video Shaderem, daje to lepsze efekty niż sprzętowe wspomaganie w tańszych modelach.Ja po przejsciu na ATI (r 9550), odnotowałem poprawę jakości w małym stopniu dla tv (ale dużą dla D- sub) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Witam. Chcialbym sie poradzic jaka karte graficzna na AGP kupic do kompa ktory bedzie sluzyl tylko do ogl filmow (DVD i Divx) na TV. Chodzi mi oczywiscie o jak najlepsza jakosc obrazu na wyjsciu tv-out. Ponoc karty ATI maja najlepsze wyjscie tv-out ale nie posiadam i nie posiadalem zadnej karty firmy ATI stad moje pytanie . Cena to max 400zl. Prosze o rade. Pozdrawiam 1597289[/snapback] Ostatnio skladam odtwarzacz xvid ze starych gratow, uzylem Ati rage pro turbo 4mb na agp z tv-out, cena na allegro nie powinna przekroczyc 10zl :-P Jaki system chcesz uzyc? Ja zrezygnowalem zupelnie z hdd i zastosowalem fajne distro livecd linuxa - geexbox - polecam, warto sie tym zainteresowac. Jeszcze tylko szukam jakiegos fajnego opakowania na to wszystko, jak sie z tym uporam to dam jakies foty w dziale modyfikacje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slither Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Ostatnio skladam odtwarzacz xvid ze starych gratow, uzylem Ati rage pro turbo 4mb na agp z tv-out, cena na allegro nie powinna przekroczyc 10zl :-P Jaki system chcesz uzyc? Ja zrezygnowalem zupelnie z hdd i zastosowalem fajne distro livecd linuxa - geexbox - polecam, warto sie tym zainteresowac. Jeszcze tylko szukam jakiegos fajnego opakowania na to wszystko, jak sie z tym uporam to dam jakies foty w dziale modyfikacje :D 1602569[/snapback] Planowalem postawic to uzywając HDD i WinXP Pro. Hmm...i teraz badz madry i pisz wiersze...ktora karte :blink: ....w najgorszym wypadku kupie GF4mx440 od kumpla..bo chce sie go pozbyc za 50zl... Lub faktycznie - jakąs Rage pro za 10 zeta... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Tylko nie MX'y ! Gorsze wyjście TV mają tylko GF2, zresztą obraz na monitorze też mają beznadziejny. Kup jak ci radzą ;) Rage Pro (10-30zł) lub Herkules R8500 VIVO (100-200zł). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eskob Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Ja ostanio zmienilem winfasta gf mx 440 64ddr na gecube 9550xt rev 2.2. Obraz lepszy na tej drugiej :))) ale winfast tez dawal ladny obraz na tv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...