Gość kurczak_w_5smakach Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 (edytowane) Kupilem na allegro fahrenheita i przyszly mi w jakims dziwnym opakowaniu... moze ktos powiedziec czy to orginal? od sprzedawcy dostalem takiego maila "Woda jest oryginalna. Sprawdzalem to gruntownie. Opakowanie jest inne poniewaz jest to jeszcze stara wersja opakowania. Te, aktualnie sprzedawane w perfumerii to nowa linia wprowadzona przez Diora w tym roku." http://images25.fotosik.pl/131/3c9628c0777c28bc.jpg http://images31.fotosik.pl/91/2c02a686e51eca6c.jpg http://images29.fotosik.pl/132/0a20ee77b7178f1f.jpg Edytowane 30 Grudnia 2007 przez fipa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 (edytowane) Nigdy nie spotkałem się z Fahrenheitem w takim opakowaniu... Moje opakowanie jest czerwone z czarnym dodatkiem u góry. Kupiłem w bezcłowym na lotnisku w Chicago. Moje opakowanie wygląda tak jak na tej aukcji: http://www.allegro.pl/item290533774_christ...ml_produkt.html Na innej jest identyczne, tylko pisze dodatkowo powyżej EAU DE TOILETTE... Sam już się gubię. Lecz takiego opakowania jak Ty masz to osobiście nie widziałem, może było takie kiedyś... Edytowane 30 Grudnia 2007 przez M3Sj4sH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 Kupilem na allegro fahrenheita i przyszly mi w jakims dziwnym opakowaniu... moze ktos powiedziec czy to orginal? Poka link do aukcji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaluzaaa Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 Link Może to pomoże. Wydaje mi się ze mogą być oryginalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karoopl Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 Oryginał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spiler86 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Jak do tej pory moje ulubione perfumy, to Versace Blue Jeans. Wie ktoś jak pachnie davidoff good life? bo nigdzie w kielcach go nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Jak dotąd zawsze lubiłem Copacabane (w linku akurat podróbka...). Świetny zapach (pod warunkiem że oryginał, trzyma niesamowicie długo). Ostatnio przerzuciłem się na STR8 , średnio byłem zadowolony. No i na święta dostałem w prezencie Pumę (tyle że 50ml.) no i to jest dopiero zapach. Może nie trzyma tak jak wcześniej wspomniana Copacabana, lecz zapach jest bardzo ładny i przewyższa STR8 o głowę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość XFX_Graphic Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Nigdy nie kupowałem na allegro perfum, raczej zawsze na miejscu lecz ostatnio spodobał mi się zapach Ferrari Passion i chciał bym go dokupić jako drugi perfum do kolekcji. Zdecydowałem się na to, że nie robi mi znaczenia czy na buteleczce pisze tester, czy nie ma pudełka itp - ważne by był oryginalny. Tu zwracam się do Was z prośbą - czy perfumy na aukcjach, które podaje poniżej są oryginalne? http://www.allegro.pl/item321603370_ferrar..._perfumeri.html http://www.allegro.pl/item320932360_ferrar...ster_f_vat.html http://www.allegro.pl/item317474734_ferrar...lny_tester.html http://www.allegro.pl/item319145457__ferra...lny_tester.html Dziękuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 ta pierwsza to jest ferrari black, a nie passion. cos ci sie pomylilo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość XFX_Graphic Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 ta pierwsza to jest ferrari black, a nie passion. cos ci sie pomylilo Wiem - tak czy siak pytam czy oryginał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Jako ze moje Armani Mania sie prawie skonczylo... (100ml mialem rok czasu :D) ... to zaczelem szukac nowego zapachu. Wybor kolejny raz padl na Armani... tym razem Armani White-Red. Bardzo przyjemny i cieply zapach z ciekawa drugą nutą i zapachem ktory jest bardzo intrygujący i ciekawy "na drugi dzień". Do tego bardzo oryginalne opakowanie :D Na Allegro 180zl za 100ml. http://allegro.pl/item349428122_emporio_ar...l_oryginal.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tolokan_PL Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Ja mam takie krótkie pytanko. Czy perfumy oferowane na allegro jako oryginalne, są rzeczywiście oryginalne? Jak to jest, że w sephorach itp itd np. ZEGNA kosztuje 288pln za 100ml a potem to samo znajduję na alledrogo za 135pln. Czy to możliwe, że sklep narzuca tak ogromną marżę(130%??), czy jest w tym jakiś inny myczek. Przecież nawet kupując na lotnisku w strefie bezcłowej jestem w stanie urwać z ceny polskiej sklepowej do 60pln (z autopsji). dzięki za odpowiedź ...ktoś ma tą ZEGNE?....robi wrażenie?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 przewaznie na allegro sa podroby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mors4227 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Witam! jeśli ktoś szuka oryginalnych perfum np. na allegro to proponuję udać sie na wycieczkę do jednego z krajów arabskich (np. Syria) ... tam w małych sklepikach robią na miejscu perfumy jakie chcesz i w jakim chcesz opakowaniu, a na specjalne życzenie przykleją Ci hologram na pudełku - "klientnaszpan" - połowa wystawianych perfum na aukcjach po śmiesznie niskich cenach ma właśnie takie pochodzenie... a reszta to albo towar "ciepły" albo promocje pozdrawiam osobiście zawsze wybieram męskie perfumki może trochę tańsze ale za to z gwarancją oryginalności... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Ja mam takie krótkie pytanko. Czy perfumy oferowane na allegro jako oryginalne, są rzeczywiście oryginalne? Jak to jest, że w sephorach itp itd np. ZEGNA kosztuje 288pln za 100ml a potem to samo znajduję na alledrogo za 135pln. Czy to możliwe, że sklep narzuca tak ogromną marżę(130%??), czy jest w tym jakiś inny myczek. Przecież nawet kupując na lotnisku w strefie bezcłowej jestem w stanie urwać z ceny polskiej sklepowej do 60pln (z autopsji). dzięki za odpowiedź ...ktoś ma tą ZEGNE?....robi wrażenie?:) kumpel sprzedaje perfumy na allegro i mogę Ci napisać, że 90% to podróby :( sam pisze w aukcji, że jest to 100% oryginalny produkt, ale tak w rzeczywistości nie jest :( pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sc0field Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) Skonczyly mi sie perfumki a wiec musze kupic sobie nowe. Wybor padl na Calvin Klein Euphoria. Mam teraz pytanko. Czym roznia sie perfumy za 99zl od tych za 139 zl bo wydaje mi sie ze to sa jedne i te same podrobki. Sam nie wiem ktore na allegro sa w 100% oryginalne i ciezko cos kupic. Jak ktos wie ktora aukcja jest w 100% pewna to dajcie namiar! pzdr Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez Sc0field Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Jeśli chodzi o moje doświadczenie z perfumami. Pierwsze "markowe" to był szary BOSS. CO do jego oryginalności mam wątpliwość bo był kupiony od Rumunki na płw. helskim :P Ale zapach świetny. Długo się trzymał i naprawdę był super. Kolejny był HUGO In Motion (niebieska kulka) podróbka, kupiona od Rumuna za grosze, ale też była całkiem niezła ;) Potem jeden z moich ukochanych zapachów - 212 od Caroliny Herrery. Tester kupiony od znajomej, która tym handluje. Zapłacone dużo mniej niż w sklepie, a wiem że oryginał. Potem oryginał z Sephory Givenchy Very Irresistible - cudowny zapach. W sobotę kupiłem sobie w Sephorze nowego Dolce&Gabbana The One. Kupione z rabatem 20%, więc czad. Zapach mnie oczarował :D , a że na allegro i w sklepach internetowych kosztował ten D&G tyle samo (okolo 200zł), to stwierdziłem że nie warto ryzykować i skorzystalem z Syfory. Podsumowując, jeśli płacimy odpowiednio mniej za podróbkę niż za oryginał i mamy pewność że jest ona dobrej jakości, to warto. Jeśli natomiast kupujemy z niepewnego źródła, to uważam że lepiej dopłącić te paredziesiąt złotych i wybrać pewny oryginal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) Polecam sprzedawce "smellexpert" na allegro. Wlasnie przyszly po weekendzie moje perfumki, 100% oryginal, pieknie zapakowane, zapach idealnie taki sam jak w sephorze (tylko cena 100zl mniejsza :P). POLECAM ! Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez Neon69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Skad masz to 100% pewnosc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Bo mam próbke z sephory, poza tym oznaczenia na butelce takie same, opakowanie identyko, folia itd. no i oczywiscie zapach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Nie masz pojęcia jak potrafią zrobić podróbę :) Miałem przyjemność na uczelni zajmować się podróbkami między innymi perfum i np. takiego Hugo Bossa Dark Blue po zapachu/pudełku nie rozróżnisz. Dopiero różnicę można stwierdzić po trwałości zapachu oraz po małym szczególe. Innym rodzaju zatyczki. W oryginale jest grubsza, a w podróbce cieńsza, z gorszej jakości chyba aluminium to było. Także ogólnie tanie perfumy to ze stref wolnocłowych/z USA i tyle. A wynalazki typu allegro to tylko jak sprzedaje ktoś pojedyncze sztuki, bo np. mu się zapach nie podobał i sprzedaje. Ale jak ktoś leci hurtem to już nikłe szanse na oryginał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Nie masz pojęcia jak potrafią zrobić podróbę :)To w takim razie po co kupować dwa razy droższy oryginał? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sc0field Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 (edytowane) bo jest duzo trwalszy zapach? ktory utrzymuje sie 24h a nie 2-3 ;) Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez Sc0field Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Smellexpert ma na 100% oryginaly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Poleci ktoś sprawdzonego sprzedawce perfum z allegro? Bo Smellexpert nie ma żadnych aukcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam83 Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 http://695500600.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dandek Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Teraz w sephorze 20 % znizki! Warto :) co do allegro to bym nie kupil :) wiecej niz pewne ze podroba ! najlepiej kupic na wolnoclowej ale to juz wymaga pewnych zabiegow :) Oryginal od podroby odroznisz tylko po trwalosci :) zapach jest idealnie ten sam... ale czuc go do 1 h czasem dluzej, a mojego thierry Malger ( czy jakos tak ) czyc ponad 24 h :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leoni Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Ja aktualnie uzywam Kiton Black. Zalety: nie mozna go kupic w Polsce, wiec jest oryginalny i bardzo rzadko spotykany a nie tak powszechny jak np Armani czy Dior . Wady: nie mozna go kupic w Polsce, wiec gdy sie skonczy bedzie trzeba sprowadzac zza granicy. Tutaj maly opis tego zapachu: http://www.luxlux.pl/artykul/4025/kiton_black Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Kocham te opisy zapachów. Jak czytam np. w Logo o perfumach to za bardzo nie wiem o czym oni do diabła piszą ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Poleci ktoś sprawdzonego sprzedawce perfum z allegro? Bo Smellexpert nie ma żadnych aukcji.duty-free Z dziewczyną kupowaliśmy już kilka razy (damskie i męskie). Zarówno przy testerach, jak i przy fabrycznie zapakowanych perfumach nie było wątpliwości. Poza tym proponuje skorzystać z forum wizaz.pl, które podawał tu chyba Cmx. Zawsze to jakiś sposób na potwierdzenie oryginalności perfum i samego sprzedawcy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...