tomaki Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Mam płyte głowną Chaintech pod procek AMD Socket 462.Mam w niej procka AMD Duron 800Mhz.Ostatnio zauważyłem na mojej płycie głownej że jeden z kondesatorów jest uszkodzony i wylewa sie z niego elektrolit, ale płyta działa stabilnie.Wymieniłem ten kondensator na sprawny parametry:2200mha 6,3v.Moje pytanie jest takie jaki z jakiego powodu ten kondensator sie wylał i czy po wymianie nowego nic nie bedzie sie psuło??Teraz tego durona 800 mam podkręcony do 960 i działa spoź.Czekam na wasze odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 (edytowane) Wylał się bo był kiepskiej jakości i nie tylko Tobie wielu osobom też się wylewają. Pozatym zobacz na inne czy też nie są spuchnięte. Pozdr --------------------- Jeśli wymieniłeś zgodny nominalnie z uszkodzonym nic nie powinno się dziać :) będzie chodził. Edytowane 16 Sierpnia 2005 przez Domik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...