Skocz do zawartości
IamWeasel

Zamienić Sx1 Na P800?

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważyłem że ceny Sony Ericssona P800 bardzo spadły i zastanawiam się czy wymienić mojego SX1 na SE. Mimo że na początku bardzo jarałem się tym że SX1 obsługuje np. gierki z n-gage to doszedłem do wniosku że teraz korzystam praktycznie tylko z:

-dzwonienia, smsowania

-MP3

-aparatu i nagrywania filmów

Mam więc do was pytanie, czy opłaca się to zamienić? Bo w sumie to pewnie wyjdę na zero - za SX1 z kartą 256MB dostanę tyle żeby kupić P800 z dwoma Memory Stick DUO 128MB (niestety p800 obsługuje memorki do 128MB).

Oto problemy jakie widzę:

-P800 ma tylko 4 tysiące kolorów, a SX1 65 tysięcy. Ale ekran P800 jest o wiele większy. Jak wyglądają zdjęcia/filmy na P800? Dużo gorzej? Widac wyraźne przejścia w kolorach? Czy na P800 mozna też oglądac filmy w xvidzie (np. ze SmartMovie)?

-max 128MB można rozwiązać kupując po prostu 2 karty, bo przyzwyczaiłem się już do 256MB pamięci

-jak tam jakość zdjęć w P800? Można nagrywac filmy, jesli tak to jakie jest ograniczenie czasu, fps i rozdziałki?

-czy jakość odtwarzania MP3 jest dobra? To dla mnie ważne.

Największym bajerem w P800 jest oczywiście duży dotykowy wyświetlacz, szkoda że tylko 4k kolorów, ale to wykorzystam tylko przy oglądaniu zdjęć i filmów, więc jesli wszystko widać OK to nie będzie to tak przeszkadzać.

Mam nadzieję że pomożecie.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P800 ma tylko 4 tysiące kolorów, a SX1 65 tysięcy. Ale ekran P800 jest o wiele większy. Jak wyglądają zdjęcia/filmy na P800? Dużo gorzej? Widac wyraźne przejścia w kolorach? Czy na P800 mozna też oglądac filmy w xvidzie (np. ze SmartMovie)?

- jakosc ekraniku jest bardzo dobra nie zauwazysz roznicy 4 - 65 tys.

- jest smartmovie pod UIQ, a ogladanie filmu w rozdzielczosci 208x320 to nie to samo co 176x220

max 128MB można rozwiązać kupując po prostu 2 karty, bo przyzwyczaiłem się już do 256MB pamięci

jeszcze telefon ma ~12mb dostepne, w sx1 masz "tylko" ~4mb

jak tam jakość zdjęć w P800? Można nagrywac filmy, jesli tak to jakie jest ograniczenie czasu, fps i rozdziałki?

- fotki zrobione roznymi UIQ'ami

- nie pamietam czy jest ograniczenie co do dlugosci nagrywnia jak jest to wgrywasz jakis program co niema ;)

czy jakość odtwarzania MP3 jest dobra? To dla mnie ważne.

jakosc taka sama wav'ow - Stereo, 44,1 kHz, 16bit co do mp3 to nie wiem czy programy do mp3 nie maja pewnych ograniczen w prubkowaniu dzwieku Edytowane przez RoKFoR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wedlug mnie warto, bardzo dobry odtwarzacz mp3 (juz ten stadartowy) super bateria trzyma 5 dni jesli uzywa sie go umiarkowanie (1260) no i ekran na kazdym robie wrazenie ;) aha i uwazaj na klawiaturke tylko orginalna!! chinskie podruby pekaja po kilku tygodniach! :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedzi, chyba sie skuszę :)

PS. na innym forum (symbianonline.pl) odpisano mi że jakość wyświetlacza jest dość słaba i żebym nie zmieniał. Może ktoś z was ma aparat i P800 i mógłby zrobić zdjęcie wyświetlacza przy wyświetlaniu np. jakiegoś zdjęcia?

Edytowane przez IamWeasel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi