dario85 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Niedawno dostałem filmy DVD ze ścieżką dźwiękową DTS (tylko). Niestety wszystko chodzi poprawnie do menu po wystartowaniu filmu widzę ale nie słyszę, co robić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 A w AC3 filter masz zaznaczone DTS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario85 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 A w AC3 filter masz zaznaczone DTS? 1598528[/snapback] A możesz mi powiedzieć gdzie się to uruchamia bo ja szukałem i nie znalazłem. Mam AC3 filter 0.70 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Nie wiem jak to jest w wersji 0.70, ale ja w 1.01a wchodze na zakladke System i zaznaczam ptaszka obok DTS w opcji "Use AC3 filter for..." To samo mozesz zaznaczyc instalujac AC3 filter. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario85 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Nie wiem jak to jest w wersji 0.70, ale ja w 1.01a wchodze na zakladke System i zaznaczam ptaszka obok DTS w opcji "Use AC3 filter for..." To samo mozesz zaznaczyc instalujac AC3 filter. 1599013[/snapback] Dalej nie działa, wszystko chodzi razem z menu (jest dźwięk) ale jak puszczę film to cisza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 polecam odinstalowanie wszytskich codecow i oprogramowania do ogladania filmow i isntalacje k-lite mega codec pack. jest tam wszytsko. u mnie po zainstalowaniu tego packa filmy ze sciezka DTS chodza bez problemu w media player clasic. pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario85 Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Dzięki zestaw k-lite pomógł, już wszystko działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 K-lite to syf za duzo tam tego jest o wiele lepszy jest Xp codec pack. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Duuzo wody uplynelo od ostatniego postu :) Chcialbym sie niejako podpiac pod ten temat zeby nie zakladac nowego Czym odtwarzac pod windowsem albumy muzyczne zapisane w formacie Wav DTS Najnowsze codecki K-lite + MediaPlayer Classic dają sobie radę z filmami AC3/DTS ale pliki wav tylko szumia pod MediaPlayerem Classic :( Jest wprawdzie WinAmp i plugin in_dts ale bynajmniej u mnie dosc czesto trzaszczy co uniemozliwia glosniejsze sluchanie muzy , a muza znacznie ladniej brzmi w DTS niz najlepsze mp3 Jesli ktos ma jakis sposob na ladne czyste odgrywanie DTS-Wav to poprosze o info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 (edytowane) Ffdshow. W konfigu audio wybierz all supported w polu Uncompresed (zakładka Codecs). AC3Filter z tego co pamiętam też dekoduje DTS-WAV. EDIT: ale pliki wav tylko szumia pod MediaPlayerem ClassicJak odbudujesz strumień (rebuild stream) za pomocą DTS Parser to już nie będą szumieć. Edytowane 25 Kwietnia 2007 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 (edytowane) Dj_AnT Wielgachne Dzieki ! ! Drobna zmiana ustawien w FDshow pomogla odrazu , teraz selekcja kanalow znacznie lepsza niz ta z Winamp z pluginem in_DTS Nie zrozumialem tylko do czego ten DTS Phaser ,ale zaraz cos poczytam na ten temat Widze ze mozna nim jakas Konwersje zrobic ,ale p o konwersji nie uslyszalem jakiejs roznicy w jakosci audio Update Pliki .wav odtwarzaja sie pieknie w MMC po zmianie ustawien FDShow Niestety Foobar te same pliki nie potrafi odtworzyc , trzeba je Rebuildowac tym DTS Phaser nie mam pojecia dlaczego tak jest Edytowane 25 Kwietnia 2007 przez Bemx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Niestety Foobar te same pliki nie potrafi odtworzyc , trzeba je Rebuildowac tym DTS PhaserNie trzeba. Wystarczy zmienić rozszerzenie na dts. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...