Skocz do zawartości
Micuel

Huntkey Hk-350ap

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupiłem niedawno zasialacz Huntkey HK-350AP, b. dobrze trzymie napięcia, nie sprawia rzadnych problemów.

Ale zastanawia mnie jedne zjawisko. Czy normalne jest, że gdy zasilacz jest podłaczony do sieci ale komputer nie pracuje wydobywają się z niego (zasilacza) dźwięki podobne do pstrykania i bzyczenia??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakupiłem niedawno zasialacz Huntkey HK-350AP, b. dobrze trzymie napięcia, nie sprawia rzadnych problemów.

Ale zastanawia mnie jedne zjawisko. Czy normalne jest, że gdy zasilacz jest podłaczony do sieci ale komputer nie pracuje wydobywają się z niego (zasilacza) dźwięki podobne do pstrykania i bzyczenia??

1598126[/snapback]

Takei ciche cóś występuje w większości zasilaczy (Tagan i Topower potrafi cykać, HuntKey bzyczeć, enermax strzelać przy włączeniu) a dźwięk ten powstaje dlatego, że zasilacz cały czas pracuje (podając +5Vsb).

Edytowane przez ZenFist

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piszczące cewki ??

eta silicone is solution

1603443[/snapback]

No właśnie nie jest to piszczenie cewek, to nie jest dźwięk o tak wysokiej częstotoliwości. Jest też znacznie cichszy i słychać go praktycznie tylko po wyłączeniu komputera. Jak chcesz podeśle Ci sampla. Może pomożemy HuntKeyowi zrobić jeszcze lepsza zasiłke. Bo po poprzednich zjebkach z forum, przesłałem im wszystko i jak widać w efekcie zrobili niezły zasilacz.

Edytowane przez ZenFist

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do 5V sb, to możliwe że to trafko, tylko że trafko jest od przetwornicy pomocniczej, i tam raczej by był ton parudziesięciu kHz, raczej wątpie aby dali standardowe trafko 50Hz 220V

Edytowane przez TOMAHAWK_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja za to mam troche inny problem. Moj chief zawsze cyka, czy tam bzyczy przy wlaczeniu. Zdazaja sie jednak wyjatki, ze to bzyczenie wystepuje tez kiedy komputer chodzi ;/ Jest to troche uciazliwe... Co do napiec to sa one w normie.

Nie wiem moze cos sie nagrzewa w zasilaczy i wtedy on tak bzyczy, cyka.

Pozdrawiam,

DarkArrow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi