Micuel Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zakupiłem niedawno zasialacz Huntkey HK-350AP, b. dobrze trzymie napięcia, nie sprawia rzadnych problemów. Ale zastanawia mnie jedne zjawisko. Czy normalne jest, że gdy zasilacz jest podłaczony do sieci ale komputer nie pracuje wydobywają się z niego (zasilacza) dźwięki podobne do pstrykania i bzyczenia?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 (edytowane) Zakupiłem niedawno zasialacz Huntkey HK-350AP, b. dobrze trzymie napięcia, nie sprawia rzadnych problemów. Ale zastanawia mnie jedne zjawisko. Czy normalne jest, że gdy zasilacz jest podłaczony do sieci ale komputer nie pracuje wydobywają się z niego (zasilacza) dźwięki podobne do pstrykania i bzyczenia?? 1598126[/snapback] Takei ciche cóś występuje w większości zasilaczy (Tagan i Topower potrafi cykać, HuntKey bzyczeć, enermax strzelać przy włączeniu) a dźwięk ten powstaje dlatego, że zasilacz cały czas pracuje (podając +5Vsb). Edytowane 17 Sierpnia 2005 przez ZenFist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micuel Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Dziekuje, teraz jestem juz spokojny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Tez mam takiego HK i tez genialnie trzyma napiecia i tez "bzyczy". Trzeba przejsc z tym do porzadku dziennego i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 piszczące cewki ?? eta silicone is solution Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 (edytowane) piszczące cewki ?? eta silicone is solution 1603443[/snapback] No właśnie nie jest to piszczenie cewek, to nie jest dźwięk o tak wysokiej częstotoliwości. Jest też znacznie cichszy i słychać go praktycznie tylko po wyłączeniu komputera. Jak chcesz podeśle Ci sampla. Może pomożemy HuntKeyowi zrobić jeszcze lepsza zasiłke. Bo po poprzednich zjebkach z forum, przesłałem im wszystko i jak widać w efekcie zrobili niezły zasilacz. Edytowane 20 Sierpnia 2005 przez ZenFist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 NIezły? W swojej klasie cenowej bije konkurencje na łeb. Pewnie jak komp jest wyłączony to słychać buczenie trafka, co zasila 5v sb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 (edytowane) co do 5V sb, to możliwe że to trafko, tylko że trafko jest od przetwornicy pomocniczej, i tam raczej by był ton parudziesięciu kHz, raczej wątpie aby dali standardowe trafko 50Hz 220V Edytowane 20 Sierpnia 2005 przez TOMAHAWK_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Ja za to mam troche inny problem. Moj chief zawsze cyka, czy tam bzyczy przy wlaczeniu. Zdazaja sie jednak wyjatki, ze to bzyczenie wystepuje tez kiedy komputer chodzi ;/ Jest to troche uciazliwe... Co do napiec to sa one w normie. Nie wiem moze cos sie nagrzewa w zasilaczy i wtedy on tak bzyczy, cyka. Pozdrawiam, DarkArrow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 (edytowane) już wiem, to napewno zegar bomby, w najmniej oczekiwanym momencie zrobi bum Edytowane 21 Sierpnia 2005 przez TOMAHAWK_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...