/// Kaszpir /// Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 Witam ! Teraz jako że posiadam już dośc mocny procek ;-) postanowiłem podkręcic także kartę graficzną HIS ATI 8500LE na pmaieciach 3.6 Hynix. Chciałbym chyba spóbować podkręcić za pomocą ołówka bo jest to najprostszy sposób i wrazie uszkodzenia bardzo łątwo usunać "slady" ... A może jednak polecacie zrobić to za pomoca kabelków i rezystorów a połaczenia zrobić za pomoca czegoś co można w jakiś sposób szybko ususnąć bez zostawiania śladów ? Lekko boję się że moge uszkodzić tę grafikę a szkoda by było jej trochę :-) Czy za pomoca ołowka da się tę grafikę podkręcić chociaż na 250 (rdzeń) i 600Mhz pamieć ??? Niestety o exremalnym podkrecaniu rdzenia chyba nie ma mowy gdyż radiator z wentyloarkiem jest przyklejony do rdzenia ... Czy ktoś by mógł wykonać jakiś test w UT2003 demo lub full w 1024x768x32bit przy: a) 250/500 B) 275/550 c) 275/600 c) 300/600 Co można z takich Hynixów bezpiecznie wyciągnąć ??? DZIĘKI !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 Moze jednak prosciej za pomoca Rage 3D Tweak v3.6. Dwa suwaki z czestotliwoscia dla proca i pamieci...... No chyba ,ze to ma byc mod napiecia zasilania :twisted: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/// Kaszpir /// Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 Moze jednak prosciej za pomoca Rage 3D Tweak v3.6. Dwa suwaki z czestotliwoscia dla proca i pamieci...... No chyba ,ze to ma byc mod napiecia zasilania :twisted: .eeee .... W jaki sposób to ja wiem , tylko w jaki sposób wiecej uzyskać ... Mam LE wiec jest 3.15V a na tym napieciu nie uzyskam zbyt dużo Mhz na pamieciach ... Dopiero po podniesieniu napiecia ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 O jakim ołówku ty gadasz?! Ołówkiem to można malować po Athlonach i Duronach. Masz tu jeden pomocniczy link: http://www.xbitlabs.com/video/radeon8500-overclocking Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/// Kaszpir /// Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 O jakim ołówku ty gadasz?! Ołówkiem to można malować po Athlonach i Duronach. Masz tu jeden pomocniczy link:http://www.xbitlabs.com/video/radeon8500-overclocking O sposobie Krisa ... Działa , ale nie jest to najlepszy sposób ... Bo niestety ołówek może być u mnie szybko wywiany przez cooleki ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...