Skocz do zawartości
/// Kaszpir ///

Podkręcanie ATI i sposoby ...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Teraz jako że posiadam już dośc mocny procek ;-) postanowiłem podkręcic także kartę graficzną HIS ATI 8500LE na pmaieciach 3.6 Hynix.

Chciałbym chyba spóbować podkręcić za pomocą ołówka bo jest to najprostszy sposób i wrazie uszkodzenia bardzo łątwo usunać "slady" ...

A może jednak polecacie zrobić to za pomoca kabelków i rezystorów a połaczenia zrobić za pomoca czegoś co można w jakiś sposób szybko ususnąć bez zostawiania śladów ?

Lekko boję się że moge uszkodzić tę grafikę a szkoda by było jej trochę :-)

Czy za pomoca ołowka da się tę grafikę podkręcić chociaż na 250 (rdzeń) i 600Mhz pamieć ???

Niestety o exremalnym podkrecaniu rdzenia chyba nie ma mowy gdyż radiator z wentyloarkiem jest przyklejony do rdzenia ...

Czy ktoś by mógł wykonać jakiś test w UT2003 demo lub full w 1024x768x32bit

przy:

a) 250/500

B) 275/550

c) 275/600

c) 300/600

Co można z takich Hynixów bezpiecznie wyciągnąć ???

DZIĘKI !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze jednak prosciej za pomoca Rage 3D Tweak v3.6. Dwa suwaki z czestotliwoscia dla proca i pamieci...... No chyba ,ze to ma byc mod napiecia zasilania  :twisted: .

eeee ....

W jaki sposób to ja wiem , tylko w jaki sposób wiecej uzyskać ...

Mam LE wiec jest 3.15V a na tym napieciu nie uzyskam zbyt dużo Mhz na pamieciach ... Dopiero po podniesieniu napiecia ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O jakim ołówku ty gadasz?! Ołówkiem to można malować po Athlonach i Duronach.

Masz tu jeden pomocniczy link:http://www.xbitlabs.com/video/radeon8500-overclocking

O sposobie Krisa ...

Działa , ale nie jest to najlepszy sposób ...

Bo niestety ołówek może być u mnie szybko wywiany przez cooleki ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...