e!Gr00bY Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Jak w temacie. Czym przykleic radiorek np. do GPU Radeon'a 8500? Może być np. Arctic Alumina Thermal Adhesive ? Kosztuje 16zł na 4max.com.pl. Ps. Stary radiatorek od Celka przykleiłem 3 lata temu na TNT2 na superglut'a, ale zbyt dobrze ciepła to on pewnie nie przewodzi :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Do tego jeszcze znalazłem THERMOPOX 85 CT za 11 zł. Więc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 nie wiem co zrobilem zle ale savage4 troche sie juz nie wlaczal pomyslalem zdejme radiator i przykleje do niego pasta + 2 kropelki superglue Teraz karta padla w zaleznosci jade s3 virge dx 14mhz pamieci nie wiem ile albo od piatku kyro2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gubernator Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Rób jak chcesz, ale ja osobiście odradzam przyklejanie radiatora. Później to ciężko schodzi:( najlepiej pasta termoprzewodząca i na śrubki do karty:D (lub jakiś inny patent :lol: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Ale Radeon nie ma mocowania poprzez śrubki jeżeli się nie myle. Więc musiałbym więrcic Radeon'a, a to już lekka przesada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 tez załątwilem sobie radiator od P4 chce dac go na GF4 ale sie boje jak go zamocować :( ostatnio mialem GF3 Elsy to jak przyklejiłem radiatory na pamieci na AS klej to przy odklejaniu pękła jedna kostka :( i po karcie:( ale na szczęscie sprzedałem ja za 500zł :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gubernator Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Gr00bY Mazur"]Ale Radeon nie ma mocowania poprzez śrubki jeżeli się nie myle. Więc musiałbym więrcic Radeon'a, a to już lekka przesada. nie trzeba wiercić! wystarczy coś takiego (tylko prosze się nie śmiać z mojej twórczości w peincie :lol: )http://free.of.pl/g/gub/gpu.bmp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Gr00bY Mazur"]Ale Radeon nie ma mocowania poprzez śrubki jeżeli się nie myle. Więc musiałbym więrcic Radeon'a, a to już lekka przesada. nie trzeba wiercić! wystarczy coś takiego (tylko prosze się nie śmiać z mojej twórczości w peincie :lol: )http://free.of.pl/g/gub/gpu.bmp A nie zachaczysz o jakies kondensatory Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gubernator Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 To zależy od karty, niestety nie pośadam redona więc nie umiem powiedzieć czy będie pasować :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 To zależy od karty, niestety nie pośadam redona więc nie umiem powiedzieć czy będie pasować :DW sumie pomysł dobry tylko właśnie nie wiadomo czy będzie pasować(nic nie może być na drodze, żadnych wypukłości bo nie będzie przylegać. A czy każdy GF4 ma teakie otwory na przykręcenie radiatora? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Gr00bY Mazur"]Ale Radeon nie ma mocowania poprzez śrubki jeżeli się nie myle. Więc musiałbym więrcic Radeon'a, a to już lekka przesada. nie trzeba wiercić! wystarczy coś takiego (tylko prosze się nie śmiać z mojej twórczości w peincie :lol: )http://free.of.pl/g/gub/gpu.bmp dokladnie tak samo mocowali WB na GPU Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Gr00bY Mazur"]Ale Radeon nie ma mocowania poprzez śrubki jeżeli się nie myle. Więc musiałbym więrcic Radeon'a, a to już lekka przesada. nie trzeba wiercić! wystarczy coś takiego (tylko prosze się nie śmiać z mojej twórczości w peincie :lol: )http://free.of.pl/g/gub/gpu.bmp Kurde. Powiem, że niegłupi pomysł. A czego użyć jako zaczepy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corleone Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 JEST TAKIE CUDO , DOBRE PRZEWODZENIE TERMICZNE I ELEKTRYCZNE nie pamiętam nazwy ale jest to preparat , zestaw do naprawiania ogrzewania tylnej szyby w aucie do kupienia w sklepach z akcesoriami do aut :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Wracając do projektu zaczepu. Może by tak zamiast tego co widać na rysunku dać coś w stylu klamry nakładanej z góry karty. Co przez to zyskujemy ?? Przede wszystkim na bank nie zawadzimy o jakiekolwiek kondensatory, po 2 wydaje mi się, że łatwiejsze wykonanie, po 3 w przypadku małych modyfikacji istnieje możliwość zamocowania w bardzo ciekawy sposób radiatorów na pamięci. Rysunek bym zamieścił, ale późno i mój talent poszedł spać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gubernator Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 Wracając do projektu zaczepu. Może by tak zamiast tego co widać na rysunku dać coś w stylu klamry nakładanej z góry karty. Co przez to zyskujemy ?? Przede wszystkim na bank nie zawadzimy o jakiekolwiek kondensatory, po 2 wydaje mi się, że łatwiejsze wykonanie, po 3 w przypadku małych modyfikacji istnieje możliwość zamocowania w bardzo ciekawy sposób radiatorów na pamięci. Rysunek bym zamieścił, ale późno i mój talent poszedł spać. Tak naprawde to ciężko to sobie wyobrazić :roll: , Jeśli możesz to zmobilizuj twoj talent i narysuj to :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 Tylko sie nie śmiać :P TUTAJ JEST TO CUDO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSoLow Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 Cóż za kolory :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gubernator Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 Tylko sie nie śmiać :P TUTAJ JEST TO CUDO Całkiem, całkiem :D tylko skąd wytrzasnąć taką klamrę? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 Całkiem, całkiem tylko skąd wytrzasnąć taką klamrę? Wierzę w Was. Przecież dla overclockera nie ma rzeczy niemozliwych. BTW sam sie do takiego czegoś przymierzam, narazie szukam spręzystego materiału i wykonawcy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 Tylko sie nie śmiać :P TUTAJ JEST TO CUDO A czy doćisk bedzie wystarczający? Bo będzie zonk jak podczas pracy się zsunie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 Siła docisku wydaje mi się, że jest kewstią dobrania odpowiedniego materiału, a szczególnie jego sprężystości. Istnieje ew. mozliwość dołożenia w odpowiednim miejscu ścisku w postaci śruby czy czegoś podobnego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 ej ja mocowalem radiator od celka cumine na tnt2 za pomoca gumek do wlosoof albo takich z dentki rowerowej :) sile docisku regulujesz gruboscia (iloscia nawiniec) gumki Uzywasz 2 gumek i wkladasz je w szczeliny miedzy wyprowadzeniem agp -tzn to miejsce ktore wciskasz w agp jest podzielone na 3 czesci to wlasnie w kladasz gumki w te rowki dzielace :)) i wszystko sie trzyma idealnie nie trzeba kombinowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gubernator Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 ej ja mocowalem radiator od celka cumine na tnt2 za pomoca gumek do wlosoof albo takich z dentki rowerowej :) sile docisku regulujesz gruboscia (iloscia nawiniec) gumki Uzywasz 2 gumek i wkladasz je w szczeliny miedzy wyprowadzeniem agp -tzn to miejsce ktore wciskasz w agp jest podzielone na 3 czesci to wlasnie w kladasz gumki w te rowki dzielace :)) i wszystko sie trzyma idealnie nie trzeba kombinowac Tylko gumki pod wpływem temperatury i czasu się lasują i pękają :( . Wole nie myśleć co by się stało gdyby ktoś tego niezałwarzył :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...