Skocz do zawartości
e!Gr00bY

Czym kleimy radiory do GPU ?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Czym przykleic radiorek np. do GPU Radeon'a 8500? Może być np. Arctic Alumina Thermal Adhesive ? Kosztuje 16zł na 4max.com.pl.

Ps. Stary radiatorek od Celka przykleiłem 3 lata temu na TNT2 na superglut'a, ale zbyt dobrze ciepła to on pewnie nie przewodzi :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem co zrobilem zle ale savage4 troche sie juz nie wlaczal

pomyslalem zdejme radiator i przykleje do niego pasta + 2 kropelki superglue

Teraz karta padla w zaleznosci jade s3 virge dx 14mhz pamieci nie wiem ile albo od piatku kyro2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez załątwilem sobie radiator od P4 chce dac go na GF4 ale sie boje jak go zamocować :( ostatnio mialem GF3 Elsy to jak przyklejiłem radiatory na pamieci na AS klej to przy odklejaniu pękła jedna kostka :( i po karcie:( ale na szczęscie sprzedałem ja za 500zł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Ale Radeon nie ma mocowania poprzez śrubki jeżeli się nie myle. Więc musiałbym więrcic Radeon'a, a to już lekka przesada.

nie trzeba wiercić! wystarczy coś takiego (tylko prosze się nie śmiać z mojej twórczości w peincie :lol: )http://free.of.pl/g/gub/gpu.bmp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Ale Radeon nie ma mocowania poprzez śrubki jeżeli się nie myle. Więc musiałbym więrcic Radeon'a, a to już lekka przesada.

nie trzeba wiercić! wystarczy coś takiego (tylko prosze się nie śmiać z mojej twórczości w peincie :lol: )http://free.of.pl/g/gub/gpu.bmp

A nie zachaczysz o jakies kondensatory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy od karty, niestety nie pośadam redona więc nie umiem powiedzieć czy będie pasować :D

W sumie pomysł dobry tylko właśnie nie wiadomo czy będzie pasować(nic nie może być na drodze, żadnych wypukłości bo nie będzie przylegać. A czy każdy GF4 ma teakie otwory na przykręcenie radiatora?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie tak samo mocowali WB na GPU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde. Powiem, że niegłupi pomysł. A czego użyć jako zaczepy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JEST TAKIE CUDO , DOBRE PRZEWODZENIE TERMICZNE I ELEKTRYCZNE nie pamiętam nazwy ale jest to preparat , zestaw do naprawiania ogrzewania tylnej szyby w aucie do kupienia w sklepach z akcesoriami do aut :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do projektu zaczepu. Może by tak zamiast tego co widać na rysunku dać coś w stylu klamry nakładanej z góry karty. Co przez to zyskujemy ?? Przede wszystkim na bank nie zawadzimy o jakiekolwiek kondensatory, po 2 wydaje mi się, że łatwiejsze wykonanie, po 3 w przypadku małych modyfikacji istnieje możliwość zamocowania w bardzo ciekawy sposób radiatorów na pamięci. Rysunek bym zamieścił, ale późno i mój talent poszedł spać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do projektu zaczepu. Może by tak zamiast tego co widać na rysunku dać coś w stylu klamry nakładanej z góry karty. Co przez to zyskujemy ?? Przede wszystkim na bank nie zawadzimy o jakiekolwiek kondensatory, po 2 wydaje mi się, że łatwiejsze wykonanie, po 3 w przypadku małych modyfikacji istnieje możliwość zamocowania w bardzo ciekawy sposób radiatorów na pamięci. Rysunek bym zamieścił, ale późno i mój talent poszedł spać.

Tak naprawde to ciężko to sobie wyobrazić :roll: , Jeśli możesz to zmobilizuj twoj talent i narysuj to :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej ja mocowalem radiator od celka cumine na tnt2 za pomoca gumek do wlosoof albo takich z dentki rowerowej :) sile docisku regulujesz gruboscia (iloscia nawiniec) gumki

Uzywasz 2 gumek i wkladasz je w szczeliny miedzy wyprowadzeniem agp -tzn to miejsce ktore wciskasz w agp jest podzielone na 3 czesci to wlasnie w kladasz gumki w te rowki dzielace :)) i wszystko sie trzyma idealnie nie trzeba kombinowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej ja mocowalem radiator od celka cumine na tnt2 za pomoca gumek do wlosoof albo takich z dentki rowerowej :) sile docisku regulujesz gruboscia (iloscia nawiniec) gumki

Uzywasz 2 gumek i wkladasz je w szczeliny miedzy wyprowadzeniem agp -tzn  to miejsce ktore wciskasz w agp jest podzielone na 3 czesci to wlasnie w kladasz gumki w te rowki dzielace :)) i wszystko sie trzyma idealnie nie trzeba kombinowac

Tylko gumki pod wpływem temperatury i czasu się lasują i pękają :( . Wole nie myśleć co by się stało gdyby ktoś tego niezałwarzył :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...