szymon4417 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Witam, do niedawna nie mogłem założyć neo, kiedy sprawdzałem na stronie neostrada.pl pisało że u mnie nie jest dostępna. Wysłałem tydzień temu maila do Tp z pytaniem kiedy w mojej miejscowości będzie owa usługa. Napisali że nie wiadomo,ale dodali mój nr do bazy danych do utworzenia neo. Po trzech kolejnych dniach zadzwonili do mnie z Tp powiedzieli że przełączyli mnie na inną centrale i że mam już dostępną neostradę i mogę składać zamówienie. Wchodzę na stronę sprawdzam i rzeczywiście pisze że moja centrala spełnia wymogi neo. Poszedłem więc do Telepunktu a tam miłła Pani zakomunikowała że nie mogą założyć mi neo ponieważ mieszkam zbyt daleko od centralki i nie mogą skrosować łącza. Ja jej na to żeby se sprawdziła na stronie i że mam na 100% dostępną neostradę. Ona mi na to że na stronie to se może pisać i i tak mi nie zrobią. Co mam w tej sytuacji zrobić??? Kto ma racje telepunkt czy Pani która informowała mnie przez Telefon że neo jest dostępne??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Poproś z czifem od telepunktu ;] i się spytaj :). Co i jak ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 To jest tak ze nawet jak na stronce pisze że sa mozliwości to mopze być ich brak :) Nikt nie sprawdzi czy na 100% sa możliwości bo to do piero okazuje się przy przygotowywaniu lini. Także mozesz już sobie czekać z szestawem, mieć podpisaną umowę a tak naprawde neo nie będziesz miał :) Chamsko...no ale cóż... A wstępne mozliwości masz? Zadzwoń na 0 801 321 123 i się zapytaj co i jak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon4417 Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Jak dzwonię pod numer który podałeś to mówią że mam możliwość, ale z tego co wiem to oni pod tym telefonem sprawdzają właśnie na stronce neostrada.pl. Ale jeśli jest tak jak napisałeś że mogę mieć podpisaną umowę a nioe mieć neo to oni chyba w tym wypadku muszą mi ją doprowadzić bo mam to zagwarantowane w umowie nie??? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Oni sprawdzają w swoim systemie czy mozesz mieć możliwości czy nie. Sytuacja wygląda tak. Jest kilka sposobów by zamówić neostrade. Telepunkt, www, prepack, infolinia. Sam dobrze nie wiem jak wygląda umowa bo nie mam neostrady...ale moze byc tak ze zamówisz neo przez www i kurier dostarczy umowe wraz z zestawem instalacyjnym. W systemie widnieje juz twoje zgłoszenie i leci procedura (kilka rzeczy byś mógł mieć neo). Procedura moze się zatrzymać albo jeśli masz zaległości w płatnościach, albo jesli linia jest zbyt słaba, albo jeśli nie ma wolnego portu na dslamie, albo jesli masz na lini urządzenie PCM. Także port i PCM wychodzi dopiero jak mają ci neo podłączyc. Wstępne mozliwości sprawdzają tylko czy jesteś w zasięgu dslam. Sam ile razy miałem sytuacje że klient dzwoni bo już sobie czeka na neostrade...ma zestaw itd i czeka czeka....wkońcu dzwoni na 102 102 i się pyta co jest grane...a tu brak możliwości technicznych. Najgorzej jest gdy to TP dzwoni do klienta oferuje internet, klient się zgadza, dostaje zestaw a tu brak możliwości technicznych...weż takiemu teraz wytłumacz ze nie moze mieć neostrady :P Jeszcze bardziej chamski jest sposób powiadamiania ze linia jest gotowa pod usługe...jak jest gotowa to dostajesz smsa, a jak jest brak mozliwości to nic nie dostajesz :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...