BilGejtZZZ Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Wszystko w temacie.... Chciałbym podnieść napięcie tego procesora do 1.875V lub więcej, a moja MOBO pozwala maksymalnie na 1.550V i za chu¥¥¥a nie chce więcej. Mam tam też tryb "AUTO", ale on także maksymalnie wybiera napięcie rzędu 1.550V - i co mam zrobić? Czy są jakieś alternatywne biosy lub programy dla tej płyty głównej (w ostateczności V-Mody)? A może są jakieś inne sposoby.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Gratuluję, na Venice'a dawać ~1,9 V :lol: Z takim V zapewne długo nie pociągnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BilGejtZZZ Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 W komentarzach na benchmarku jeden koleś na AC64 (wyraźnie mniej wydajny niż mój Freezone) puścić ten procesor na napięciu 1.875V i działa bez szwanku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumineq666 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 nie ufaj benchamrkowi... ja bym sie bal mojemu Veniskowi dać 1,6V, a co dopiero powyzej 1,8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 W komentarzach na benchmarku jeden koleś na AC64 (wyraźnie mniej wydajny niż mój Freezone) puścić ten procesor na napięciu 1.875V i działa bez szwanku. 1598618[/snapback] No i gratuluję rezolutności, wierz komentarzom na benchmarku, a wyjdziesz goły :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Ciekawe ile na tym napieciu by ten venicjusz pożył? Moze od razu by sie przekręcił? Polecam wierzenie dalej tym goścuom z benchmark.pl na pewno będziesz miał powod7y do satysfakcji- nie ma to jak zjarać proca za 500zl przez własną głupote :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Dokladnie, malo to juz zostalo napisane o max bezp v-core dla a64?? Lepiej jakiemus bajkopisarzowi wierzyc :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BilGejtZZZ Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 To jakie jest maksymalne napięcie Athlona 64? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 To jakie jest maksymalne napięcie Athlona 64? 1598692[/snapback] Wątpię żeby jakakolwiek płyta pod A64 dawała napięcie które może zabić procesor. Przynajmniej przy krótkotrwałym stosowaniu wysokiego napięcia. Ja u siebie z ciekawości testowałem maksymalne napięci jakie daje płyta (2.850v lub 2.875 nie pamiętam) i procek działa do dziś. Czy działałby gdybym stosował te napięcie na co dzień? Nie wiem i nie będę sprawdzał… choć sądzę że zaszkodziła by mu temperatura a nie napięcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Nie no, mało co nie umarłem :lol: Chłopie, czy ty jeszcze żyjesz w czasach Palomino ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 (edytowane) Wątpię żeby jakakolwiek płyta pod A64 dawała napięcie które może zabić procesor. ... Ja u siebie z ciekawości testowałem maksymalne napięci jakie daje płyta (2.850v lub 2.875 nie pamiętam) i procek działa do dziś. 1598737[/snapback] Chyba ci się cyferki pomyliły ! :blink: DFI NF4 ma do 2,1v ! A tego CPU raczej na pewno nie przeżyje. Co do 1.8v i AC to bachus_anonym dawał takie napięcie właśnie na AC i liczył nawet PI ale to było na Winim nie Venice. Edytowane 17 Sierpnia 2005 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnDoe Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Ależ oczywiście Freezer "wyraźnie mniej wydajny" od Pentagrama :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...