Sutriw Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Witam. Mam już swoją drukareczke kawałek czasu... Póki co sprawowała się dobrze. Do czasu... Postanowiłem wymienić chłodzenie na karcie graficznej. Zamontowałem tego bajera i luz blues. Przy tej operacji odłączyłem wszystkei kable (bo otwierałem kompa), po zakończonej operacji znów podłączyłem tyle, że tym razem nie podłączałem drukarki. No i mineło pare dni, ja zapragnołem coś wydrukować, podłączam drukarke a tu: *restart* Tyle, że po tym restarcie komp nie chciał się uruchomić, ciemny ekran, bios jakieś sygnały dawał. O so chozzi? :blink: Zrestetowałem jeszcze raz i to samo. W końcu otworzyłem obudowe, żeby zobaczyć co tam w środku może nie grać, docisnąłem karte graficzną i ponownie włączyłem kompa. Uruchomił się. Podłączyłem drukarke i znowu ten restart z fatalnymi skutkami. :angry: Minęło trochę czasu, chciałem jeszcze raz sprawdzić tą drukarke. Podłączyłem, ale tym razem nie było restartu tylko ekran monitora ozdobił się jakimiś przecudacznymi kolorkami i wzorami. O co może chodzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyjanek Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 (edytowane) Według mnie po pierwsze powinieneś zrobić Zresetować Bios na płycie. Jeśli to niepomoże najprawdopodobniej ukruszyłeś rdzeń na karcie graficznej lub za bardzo ją przetaktowałeś. Ale nie wiem dokładnie (bo domyślam się, że po dołączeniu komp działa bez artefaktów), przedewszystkim reset CMOS. Edytowane 17 Sierpnia 2005 przez Cyjanek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutriw Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Hmmm, coś mi tu tylko nie pasuje. Skoro ukruszyłem rdzeń to karta powinna cały czas nie działać/stwarzać problemy, a nie tylko gdy podłączam drukarke. Przetaktowanie nie wchodzi w gre, bo gdy podłączam drukarke karta chodzi na fabrycznych ustawieniach. Hmmm o co tu może chodzić? Reset bios no cóż... Zabardzo bym nie chciał, ale jeżeli nic nie pomoże spróbuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...