Miazga82 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 (edytowane) Witam nie bardzo sie orientuje w tych tematach, ale chciałem sie was zapytac, czy warto jest kupic takie urzłdzenie jak w temacie za 135zł? Macie może jakies doświadczenia z tym modelem? Wady? Zalety? Dzieki za odpowiedzi bo jakos nie moge sie zdecydowac czy kupic taki juz praktycznie zabytek, ale z drugiej strony nie mam tyle kasy zeby kupowac najnowsze gadżety! klick Pozdro Edytowane 17 Sierpnia 2005 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Ja bym się zastanowił!!! 1. Ekran palmtopa nie ma podświetlania, więc z pracy w nocy nici. 2. Synchronizacja z kompem tylko przez irde, z tego co wiem - dużo lepsze jest syncho przez kabel usb. 3. Mniej popularny system operacyjny - mniej programów. :blurp: To takie moje spostrzeżenia!!! :blurp: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zależy do czego potrzebujesz 1) Niestety Symbian EPOC 32 v.5 jest systemem martwym od dłuższego czasu więc na nowy soft nie licz. Ale opera jest ;) 2) Do synchronizacji jest podstawka i niestety zakończona RS232. Na USB<->RS232 chodzić nie chciało zabardzo, chociaż przyznam, że nie miałem motywacji do dłuższych walk 3) soft do synchronizacji też się zatrzymał w rozwoju. Irytujące problemy z łączeniem @ XP. 4) zero możliwości rozbudowy. Ekran o mniejszej rozdzielczości niż w series 5 przez co część softu nie działa 5) lepsze mocowanie ekranu niż w series 5, nie wykazuje tendencji do rozsypywania się 6) niezła klawiaturka 7) przyzwoity soft z serii edytor tekstu i arkusz kalkulacyjny. Jak tego potrzebujesz do pracy to jak najbardziej ok 8) brak działającego softu do SSH ;) Jak masz jakieś konkretne pytanie to postaram się odpoweidzieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 (edytowane) Kurcze to mnie chyba zniechęciliscie. Zwłascza jezeli chodzi o przesyłanie danch z kompa, bo to chyba najważniejsze. A wiecie może gdzie mmożna zassać spolszczenie do tego EPOC'a? Bo na tej aukcji to był psion z holenderską wersją. To z tego jeszcze wynika że series 5 jest lepszy? Edytowane 19 Sierpnia 2005 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Spolszczenie robiła firma PsiLoc i nazywa się PsiLoc+. Bez nie go nie dało się wprowadzać polskich znaków. Firma nawet poszła po rozum do głowy i sprzedaje go teraz za około 30 złotych (kiedyś 5 razy tyle ;) Nie daj się nabrać na "pakiety" oprogramowania do Psiona. PsiLoc ma generowany numer seryjny programu na podstawie numeru seryjnego Psiona więc wszyscy sprzedający okazyjnie/używany soft to złodzieje i krętacze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...