Skocz do zawartości
piotres

Moja Kaskada

Rekomendowane odpowiedzi

czy ktoś mi powie czy jakby chciał sobie zrobić fc, a właściwie kaskade i wfc, to opyla mi sie robić tylko dla siebie czy te wszystkie manometry, butle, kompresory serwisowe itp 10 razy przewyższą cene produktu od np berkuta czy kogoś innego...?:>

1692304[/snapback]

Już kaskadę ? Szybko :wink:

A tak na poważnie, zlecając komuś z branży FC w polsce (czy to będe ja, czy Piotres, Raven, Tonic, Berkut, Dioda i inni) to napewno masz gwarancję, że będziesz miał to profesjonalnie złożone ;)

I ważne, czy będziesz chciał sie zajmować FC na przyszłosc, to kupno narzędzi jest, że tak powiem, niezbędne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już kaskadę ? Szybko  :wink:

A tak na poważnie, zlecając komuś z branży FC w polsce (czy to będe ja, czy Piotres, Raven, Tonic, Berkut, Dioda i inni) to napewno masz gwarancję, że będziesz miał to profesjonalnie złożone ;)

I ważne, czy będziesz chciał sie zajmować FC na przyszłosc, to kupno narzędzi jest, że tak powiem, niezbędne  :)

1692342[/snapback]

no tak, ale jak masz zamiar zbudowac tylko jeden agregat, to jaki jest sens budowac samemu i do tego zakupic wszystkie/lub czesc narzedzi ?

jak narazie buduje wlasny sprzet, przy pomocy kilku osob, bardzo niskim kosztem, pozniej sie zobaczy czy bede dalej sie w to bawil czy jedno fc starczy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak, ale jak masz zamiar zbudowac tylko jeden agregat, to jaki jest sens budowac samemu i do tego zakupic wszystkie/lub czesc narzedzi ?

jak narazie buduje wlasny sprzet, przy pomocy kilku osob, bardzo niskim kosztem, pozniej sie zobaczy czy bede dalej sie w to bawil czy jedno fc starczy ;)

1692411[/snapback]

I oto chodzi, poszukać, poszperać i dowiedzieć sie jak najwięcej i zdobyć jak najwięcej dobrego,a zarazem taniego sprzetu...bo na pierwszy agregat nie ma sensu wydawac strasznych pieniędzy póki co...

Co do budowania jednego, więc zarazem pierwszego i ostatniego agregatu to jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest własnie zamówienie go u kogoś...po co wydawac niepotrzebnie kasę na narzędzia.

Ale koniec OT, bo Piotresowi topic zaśmiecamy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos nowego :

Dołączona grafika

Powstaje nowy stelaz na mobo nad kaskade ..moj Tata w akcji :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Zdecydowalem sie na dodanie Suction Line HX'a (SL HX) na 2nd stage ...czynnik ktory wychodzi z interstage HX'a trafia zaraz do SL HX'a na ssacej 2nd stage'a . Uzylem rury 15 i 8 mm . Dlugosc ok. 1m .

Dołączona grafika

Zwiniety SL HX z PZR'em i kawalkiem ssacej .

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Zmienilem tez dysze w zaworze TXV na 1st stage'u gdyz temp. stress HX'a byly marne ...Teraz dalej walcze z tym z dysza 0 (wczesniej byla najmniejsza 00x) .

Uzylem tez "kleju"na gwinty zaworu - dalem go tez przy PZR'rze .

Sa z tym drobne problemy, lecz wkrotce zmienie czynnik na 1st stage'u na cos innego jak R290 .. :unsure: .. R22 mi sie skonczyl, bedzie to R402a lub R507 .

Dołączona grafika

Zalany pianka SL HX .

cdn.

EDIT

Dołączona grafika

2nd zaizolowany ...w sumie 31 mm grubosci izolacji :P

pozdro

piotres

Edytowane przez piotres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi