hinco Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 weź pod uwage satysfakcje jak to bedzie chłodzić ;d no ale biorac pod uwage tylko sklepy netowe, to wyjde na zero z kasa + satysfakcja? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 czy ktoś mi powie czy jakby chciał sobie zrobić fc, a właściwie kaskade i wfc, to opyla mi sie robić tylko dla siebie czy te wszystkie manometry, butle, kompresory serwisowe itp 10 razy przewyższą cene produktu od np berkuta czy kogoś innego...?:> 1692304[/snapback] Już kaskadę ? Szybko :wink: A tak na poważnie, zlecając komuś z branży FC w polsce (czy to będe ja, czy Piotres, Raven, Tonic, Berkut, Dioda i inni) to napewno masz gwarancję, że będziesz miał to profesjonalnie złożone ;) I ważne, czy będziesz chciał sie zajmować FC na przyszłosc, to kupno narzędzi jest, że tak powiem, niezbędne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Już kaskadę ? Szybko :wink: A tak na poważnie, zlecając komuś z branży FC w polsce (czy to będe ja, czy Piotres, Raven, Tonic, Berkut, Dioda i inni) to napewno masz gwarancję, że będziesz miał to profesjonalnie złożone ;) I ważne, czy będziesz chciał sie zajmować FC na przyszłosc, to kupno narzędzi jest, że tak powiem, niezbędne :) 1692342[/snapback] no tak, ale jak masz zamiar zbudowac tylko jeden agregat, to jaki jest sens budowac samemu i do tego zakupic wszystkie/lub czesc narzedzi ? jak narazie buduje wlasny sprzet, przy pomocy kilku osob, bardzo niskim kosztem, pozniej sie zobaczy czy bede dalej sie w to bawil czy jedno fc starczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 no tak, ale jak masz zamiar zbudowac tylko jeden agregat, to jaki jest sens budowac samemu i do tego zakupic wszystkie/lub czesc narzedzi ? jak narazie buduje wlasny sprzet, przy pomocy kilku osob, bardzo niskim kosztem, pozniej sie zobaczy czy bede dalej sie w to bawil czy jedno fc starczy ;) 1692411[/snapback] I oto chodzi, poszukać, poszperać i dowiedzieć sie jak najwięcej i zdobyć jak najwięcej dobrego,a zarazem taniego sprzetu...bo na pierwszy agregat nie ma sensu wydawac strasznych pieniędzy póki co... Co do budowania jednego, więc zarazem pierwszego i ostatniego agregatu to jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest własnie zamówienie go u kogoś...po co wydawac niepotrzebnie kasę na narzędzia. Ale koniec OT, bo Piotresowi topic zaśmiecamy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Jakas nowa butla zagoscila w moim garazu ... :? Pisze na niej R1150 ...99.5 % purity :lol: Flammable gas .. :? Ktos sie orientuje co to moze byc ? :lol: :lol: pozdro piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 nowy gaz do zapalniczek ? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 co tym razem wysadzasz :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 nowy gaz do zapalniczek ? <_< 1718498[/snapback] :lol: :lol: A może chociaż 0,5kg uda ci się Piotres skombinować z tej butli dla mnie ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Dzis zamontowalem CPEV'a i przemodelowalem troszke ssaca - teraz mam krotszy waz nierdzewny, ale inaczej ulozony - ma 41 cm (stary mial 60 cm) . pozdro piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RONIN3579 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: To jest super! A ile to ma decybeli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Nie mam pojecia - nie mam czym zmierzyc :? . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Musze przyznać że zaczyna nabierac PRO wyglądu, bardzo mnie ciekawi ile osiagniesz na nowym gazie no i czy procek to zniesie ;) Trzymam kciuki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Musze przyznać że zaczyna nabierac PRO wyglądu, bardzo mnie ciekawi ile osiagniesz na nowym gazie no i czy procek to zniesie ;) Trzymam kciuki 1726506[/snapback] -80 powinno byc chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 (edytowane) Cos nowego : Powstaje nowy stelaz na mobo nad kaskade ..moj Tata w akcji :) Zdecydowalem sie na dodanie Suction Line HX'a (SL HX) na 2nd stage ...czynnik ktory wychodzi z interstage HX'a trafia zaraz do SL HX'a na ssacej 2nd stage'a . Uzylem rury 15 i 8 mm . Dlugosc ok. 1m . Zwiniety SL HX z PZR'em i kawalkiem ssacej . Zmienilem tez dysze w zaworze TXV na 1st stage'u gdyz temp. stress HX'a byly marne ...Teraz dalej walcze z tym z dysza 0 (wczesniej byla najmniejsza 00x) . Uzylem tez "kleju"na gwinty zaworu - dalem go tez przy PZR'rze . Sa z tym drobne problemy, lecz wkrotce zmienie czynnik na 1st stage'u na cos innego jak R290 .. :unsure: .. R22 mi sie skonczyl, bedzie to R402a lub R507 . Zalany pianka SL HX . cdn. EDIT 2nd zaizolowany ...w sumie 31 mm grubosci izolacji :P pozdro piotres Edytowane 23 Listopada 2005 przez piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...