leto Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 (edytowane) mam karte graficzna fx 5200 z agpx8 i pyte glowna asus z agpx4, natomiast w systemie jest wykrywane tylko agp x2 - sprawdzilem to nawet w specjalnym programie rivatuner, w biosie na pewno ustawilem agp na x4 ale mimo to po uruchomieniu windowsa w zaawansowanych wlasciwosciach karty widnieje przyspiszenia agp - x2; mam pewien koncept ale nie wiem czy jest wlasciwy - otóz przeczytalem kiedy artykul, iż powodem takiego stanu rzeczy może za male napięcie, pisalo, aby uzyskać agpx4 należy je zwiększyć do 1,5 V jednak nie wiem nawet jak sie za to zabrać - podejrzewam ze trzeba by tego poszukac gdzies w biosie...a może trzeba splashować całego biosa ??? liczę na Waszą pomoc :D gg - 3778694 z góry thx Edytowane 18 Sierpnia 2005 przez leto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxjg555 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 ziam cala caffe pcnet u mnie w miachu tak wlasnie ma tak samo z FX 5200 i plyta 4 agp a zasilacze codgen 400W... tak samo ma qmpel ktory mieszka obok mnie w jego przypadku ustawili mu to w serwisie nie wiem moze to bios a moze co innego zrob 1. zresetuj bios 2.zrob format jezeli to nie pomoze oddaj pc do serwisu napewno Ci ustawia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 (edytowane) Stery do płyty gl zainstalowane :>? do karty graficznej też najnowsze :>? użyj szukajki ;] trochę tematów było o tym. Edytowane 17 Sierpnia 2005 przez Domik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leto Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 w gruncie rzeczy to moja poprzednia karta która obslugiwala magistrala agpx4 (GF2 MX400) też chodzila mi tylko z agpx2 - doszly do mnie opinie aby sflashować biosa ale to poważna sprawa - czy ktoś jeszcze spotkal sie z takim problemem i moglby udzielic mi jeszcze jakiejś rady plzzz ? w przeciwnym razie zostanie mi chyba tylko serwis i kasa w błoto...;/ liczę na Wasza pomoc z góry thx jakby co to prosze uprzejmie na gg - 3778694 pozdro leto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoo Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 a po co Ci wieksze AGP ? to i tak nie blokuje FX5200, a poza tym to dziwie sie, bo AGP x8 (taka jest karta) nie jest kompatybilne z AGP x2. flash biosa nie jest powazna sprawa jesli sie do tego podejdzie ostroznie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leto Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 krzychoo napisał(a): a po co Ci wieksze AGP ? to i tak nie blokuje FX5200, a poza tym to dziwie sie, bo AGP x8 (taka jest karta) nie jest kompatybilne z AGP x2. flash biosa nie jest powazna sprawa jesli sie do tego podejdzie ostroznie. 1601528[/snapback] po co mi większe AGP ?? bez przesady - wydaje mi się że jednak istanieje pewne różnica między przyspieszeniem agpx2, x4 - o ile się nie mylę jest to aż 533mb/s, więc pewne jest że grafika mogłaby chodzić o jakieś 25-40% (bo 50% to tylko teoretycznie :D) lepiej - zwłaszcza w grach 3D - kurde ten problem spędza mi sen z powiek, nie moge zasnąć wiedząc o tym że nie wykorzystuje w pelni mojej grafy.... i plyty....dlaczego ?...buu..chlip, chlip - prosze pomóżcie - jestem na skraju zalamania nerwowego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ice_sagan Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 smutna prawda 5200 nie przyspieszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Ta ;] nie przyśpieszy taka prawda agp narazie nie jeste wąskim gardłem ;] bo całe obliczenia są w pamięci karty. Pozatym zrobiłeś to co polecałem :>? Dwa w riva tuner chyba można zmienić agp ;]. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leto Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 tak stery do grafy najnowsze tak jak i do plyty glownej - jednak bios dosyć stary za niedlugo mam zamiar ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> się do flashowanie biosa (może ktoś już to robił na płycie ASUS TUV4X S370, Apollo Pro133T Chipset ?? lub po prostu wie jak to zrobić - pomoc zawsze mile widziana) a jeśli to nie pomoże to zmieniam plyte :D - nie moge żyć ze swiadomośćia ze marnuje mi sie sprzęt... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Leto na temat flashu bios jest dużo na forum poszukaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_Ort Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 leto napisał(a): mam karte graficzna fx 5200 z agpx8 i pyte glowna asus z agpx4, natomiast w systemie jest wykrywane tylko agp x2 - sprawdzilem to nawet w specjalnym programie rivatuner, w biosie na pewno ustawilem agp na x4 ale mimo to po uruchomieniu windowsa w zaawansowanych wlasciwosciach karty widnieje przyspiszenia agp - x2; mam pewien koncept ale nie wiem czy jest wlasciwy - otóz przeczytalem kiedy artykul, iż powodem takiego stanu rzeczy może za male napięcie, pisalo, aby uzyskać agpx4 należy je zwiększyć do 1,5 V jednak nie wiem nawet jak sie za to zabrać - podejrzewam ze trzeba by tego poszukac gdzies w biosie...a może trzeba splashować całego biosa ??? liczę na Waszą pomoc :D gg - 3778694 z góry thx 1599186[/snapback] cze - miałem to samo mam AGP4 a wyświetlał tylko 2 - okazało się że, na auto bios podkręcał szynę do 108 i przy takiej prędkości kastrował AGP do 2 / ustawiłem 100 (max do 105) i jest OK AGP4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matdys Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 krzychoo napisał(a): a po co Ci wieksze AGP ? to i tak nie blokuje FX5200, a poza tym to dziwie sie, bo AGP x8 (taka jest karta) nie jest kompatybilne z AGP x2. flash biosa nie jest powazna sprawa jesli sie do tego podejdzie ostroznie. 1601528[/snapback] racja!nie flashuj biosa, lepiej idz do serwisu, bezpieczniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...