Wojtek.86 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 (edytowane) Witam, Mam sprzęt jak w sygnaturce, Mój pentagram niewydala przy podkręcaniu (ponad 4GHz) , ma 60s w spoczynku i grubo ponad 73s w stresie. Czas na jego zmianie, w związku z tym mam pytanie, co wybrać? Thermaltake Tower 112 Cu czy Thermalright XP-120 :mur: Albo coś innego do ok 200zł Pozdrawiam Edytowane 17 Sierpnia 2005 przez Wojtek.86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Nie rozumiem, przeciez to normalne w Intelach. Na dodatek go podkręciłeś mocno, więc się nie dziw, że masz 60st. Zmiana IMO nic nie da, albo da bardzo mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek.86 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 (edytowane) Test PCLab Według PClab na ich dobrym coolerze w stresie mają 42s na prescott'ie 3,4GHz, a ja bez podkręcania mam 67s w stresie. BEZ KOMENTARZA :zonk: Edytowane 17 Sierpnia 2005 przez Wojtek.86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Hm, no racja. Dziwne, Pentagram 120Cu jest bardzo dobrym wiatrakiem. Może źle nałożony? Albo pasty za mało, za dużo? Co do tych napisałeś to są one raczej porównywalne - bardzo bardzo dobre, jeśli chodzi o chłodzenie, ale tak jak mówie, problem wcale nie musi leżeć w za słabym coolerze, bo takowego nie masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek.86 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Nie mam poęcia co zrobić, cooler jest dobrze przykręcony, próbowałem już dwóch past termoprzewodzących. Kupić nowy cooler?? Pomoże mi to coś?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Wg mnie niewiele, ale możesz kupić. Każdy z tych co pisałeś wyżej będzie dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek.86 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zobaczymy co z tego wyjdzie, zamówiłem już Thermaltake Tower 112 Cu + Thermaltake UFO 3 Silver Red -80/90mm Jak dostanę i założe podzielę się wynikami. Oby to było warte swojej ceny!!! :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek.86 Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Za wiele to to nie pomogło :cry: , myślałem że będzie lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Jak byś chciał mieć na tym procu niską temp, to być musiał mieć WC... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Jak byś chciał mieć na tym procu niską temp, to być musiał mieć WC... 1607932[/snapback] albo chłodzonko freonem, azotem czy czymś w tym stylu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 60 sekund w spoczynku? Ale o co chodzi? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...