xor_ew Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 komp jak w opisie... 'mobajl' z serii 1,45V wykręcony na 3200+ (200 x 11) na napięciu 1,65V perfidnie wiesza się w 3d marku 2001, obraz zamarza (obojetnie czy test czy 'tabliczka' w czasie ładowania) - jak dam loopa na testy to czasami wiechnie się na drugim loopie, czasami pochodzi 8 godzin bez zawiechy... :| W windzie jest ok, także w gierkach... Wcześniej miałem napięcie 1,55 ale zwiększyłem bo myślałem że o to chodzi... pamięci mam domyślnie 4/4/8... pamięci ok, dawałem memtesta itp. i nie ma błędów... prime95 też może chodzić ile chce i to na 1,55V. Temperatury ok: 38 idle i 43 w stresie. Grafy nie podejrzewam, bo wcześniej na 2200+ było spox. Jestem bezsilny... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 To może przeinstaluj 3dsmarka, albo dograj patch do wersji 330 jeśli nie masz. Inne smarki też się sypia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor_ew Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 (edytowane) bede musiał posprawdzać... zapuszcze prima do 8:00 na wszelki wypadek, a potem 3dmarka'03 na 5h... mozliwe że to przez timingi 2,5/4/4/8... dla pc3200 chyba powinno być 2,5/3/3/8 ? a tak btw: jaki test wybierać w prime 95 jako sprawdzający stabilnośc kompa? domyślny blend? Edytowane 17 Sierpnia 2005 przez xor_ew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 a tak btw: jaki test wybierać w prime 95 jako sprawdzający stabilnośc kompa? domyślny blend? Jak cos bedzie nie tak, to w kazdym bedzie sypal bledami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor_ew Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 (edytowane) Po przestudiowaniu forum zmieniłem timingi na 2,5/3/3/8, chociaż na kościach jest 2,5/4/4/8... ale odczyt i zapis przyśpieszyły wyraźnie (everest) i widać "skok" w smarku 2001... odpalam prime... Ponad 8h z prime i ok, 5h i 30min z 3dmark2001 i ok... Nie wiem czy to timingi... Może speedfan, który zawsze podczas testów był włączony powodował zawieche? często nie odpalał mi sie za pierwszym razem. jak na razie ok, ale czas pokaże... Edytowane 18 Sierpnia 2005 przez xor_ew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor_ew Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 z góry sorry, że nie edytowałem, ale ciesze się niezmiernie... jako że wszystko było ok, zmieniłem vcore na 1,55 - 5h test 3dm2001 i supa stabil! tmp w idle 36'C więc wypas... albo to były timingi (po zmianie jest wydajniej nawet), albo speedfan (chociaż wątpie)... jak coś się wydarzy jeszcze to zgłupieje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...