karaluch Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 (edytowane) Witam, kolega mial przepiecie w sieci i poszla mu plytka, mial na niej P4 3000/1M/800, ja mam starego asusa P4S8X ktora wg specyfikacji obluguje CPUSocket 478 for Intel® Pentium 4 (Northwood / Willamette) 1.4 GHz ~ 2.53+ GHzChipsetNorthbridge: SiS® 648Southbridge: SiS® 963 Ta plyta juz dluzszy czas lezy w szafie i malem nadzieje ze sprawdze mu tego procka,czy dziala, czy tez poszedl razem z plytka do piachu. Podlaczylem minimalny zestaw testowy :) i dostalem od biperka komunikat ze CPU OVERHEATED SYSTEM RUNNING AT LOWER FRAQUENCY... dotykam pracka palcem zimny jak zimna kobieta... Wiec, czy procek jest raczej mocno za gorna granica mozliwosci m/b czy tez procek z bolem serca idzie na straty, osobiscie bazuje na amd i tam znam takie przypadki ale wiem ze intel czasem wlasnie nie chce sie odpalac gdy np bios nie zna nowego procka (np. Celeron D -mialem przypadek hehe) no tu ( http://support.asus.com/cpusupport/cpusupp...-us&model=P4S8X ) jego nie ma ale to nie wyznacznik chyba ;-) Edytowane 17 Sierpnia 2005 przez karaluch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 (edytowane) ten procek jest na jadrze prescott? nie zadziala na tej mobo wedlug mnie ale oczywiscie moge sie mylic :lol: Edytowane 18 Sierpnia 2005 przez Sir_ice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...