Skocz do zawartości
Mociak

Który Kolor Obudowy Wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Obudowa: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60808857

Katody: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59978109

I teraz się zastanawiam.. który kolor obudowy wybać (srebrny czy czarny), żeb podświetlona wyglądała lepiej (także za dnia, nie tylko po nocach:) ). W pokoju mam niebiesko, katody na pewno te (nie oszukujmy się - jestem Polakiem, patrzę na cenę ;), chętnie kupiłbym jakieś... 2,5m giętkiego neona.. ale mnie nie stać! ).

PS:

Czy taka obudowa będzie się w ogóle ładnie prezentować podświetlona?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zadajesz pytanie w stylu.. "jakiego koloru auto mam kupić". Srednio zawansowany moder i tak przemaluje bude na sobie potrzebny kolor. Nie rozumiem za bardzo jak się ma kolor nawierzchni budy do podświetlenia jej wewnątrz.. Jesli uważasz że czaran buda bedzi ci pasować do pokoju to bierz czarną.. jesli za bardzo będzie sie rzucać w oczy to weź srebrną. Wielkiej filozofii tutaj nie widzę. :)

W dzień przy świetle dziennym katody i tak świecą nijak.. widać jedynie, że coś świeci. Lakier zewnętrzny ma raczej pasować do kolorystyki pokoju niż do katod.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem słaba ta obudowa :| Ma zaślepki na cd co jest złym posunięciem, bo zawsze te gotowe zaślepki skrzypią, piszczą i czesto sie łamią. Do tego z przodu jest coś za dużo plastiku, pewnie wszystko jest giętkie i szmatławe. Do tego jeszcze okno w boku obudowy wygląda na samoróbke a nie na fabryke :| No ale to Twoja decyzja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co będzie lepiej wyglądało cały bok budy z plexi czy nowy zrobion na wymiar bok wypiaskowany i pomalowany z duzym oknem???????

1601712[/snapback]

No jak mi to zrobisz to fajnie ;)

Ale pisałem, że kupiłbym jakąś akrylową czy coś ale mnie nie stać! Jak za tę cenę to ta jest wypasiona jak dla mnie, a jeszcze ten ekranik... no o nie wiem jak mogłoby się obyć bez zaślepek :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi