slawekss Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Witam, od niedawna jestem użytkownikiem laptopa ASUS A4K4000 [A64], nigdy wcześniej nie miałem styczności z przenośmymi kompami, więc nie wiem czy to problem czy normalne zachowanie. Otóż powiedzmy kończe prace na komputerze i stan baterii wynosi 90%, po 24h kiedy włączam komputer stan baterii spada o 5%-10%. Komputer wyłączam wg mnie normalnie, czyli w WinXP wyłącz. Wszystkie lampki gasną i wygląda, że nic nie działa[nie jest to hibernacja, czy suspend to ram] -przynajmniej tak mi się wydaje. Jeżeli komputer zostawiłbym na tydzień lub więcej to bateria rozładowuje się oczywiście proporcjonalnie więcej. Pisałem do serwisu i odpowiedzieli mi, że to normalne, chociaż treść tej odpowiedzi nie była szczególnie przekonywująca. Pisali, że komputer cały czas pobiera po coś tam energię, żeby móc się włączyć. Proszę powiedzcie jak to jest z tą baterią naprawdę? Dziękuje i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majselbaum Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 no to dziwne. coś na pewno spada. ale nie 5-10 procent przez 24 godziny. jak dla mnie to za dużo. zgodziłbym się na 2-3% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...