Caleb Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Sarkazz a co masz za gitarke i jakie bebechy w niej zawarte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Sarkazz a co masz za gitarke i jakie bebechy w niej zawarte?Ja swoją gitarkę sprzedałem dawno temu. Tzn. z półtora roku. A był to Custom Mayones KTM2 z hebanową podstunnicą, wąskim "sportowym" gryfem podobnym bo tych z Ibanezów. Pare upgradów zaliczył, min na Floyd Rose'a i na aktywny układ z EMG (tylko jeden przy mostku, na więcej kasy nie było ;/), blokowane klucze itp. No a potem sprzedałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 (edytowane) Moje kondolencje :[ szkoda gitarki Mam też jednego Mayoneza ale takiego powiedzmy garażowego ;] - i nosze sobie go tam gdzie szkoda mi/nie moge zabrac Yamahy. W sumie szykuja się wydatki bo musze jakąs kość zakupic - myślę nad dobrym distortionem - pewnie Bossa jako że sie troche solówek gra. Edytowane 13 Października 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Boss jest lipny. Zobacz sobie Line6 Ubermetal i Digitech Metalmaster. Oba zjadają Boss DS1/DS2/Metalzone w przedbiegach. Oba są fajne, Metalmaster to chyba najbardziej rzeźnicka kostka na rynku. http://www.digitech.com/products/xseriesfl...etalMaster.html Makabra ;x Naprawde, warto przetestować... ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 No MetalMaster brzmi fajnie ;] Tylko stoje przed dylematem czy efekcik będzie do grania hard rocka z "kszaczstymi" solówkami czy do mięsistego metalu ... musze to rozkminic. Ile wogole te efekty kosztuja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Na metal masterze możesz ukręcić co ci się podoba, przecież masz pare pokręteł i w ogóle ;> Od Hendrixa, poprzez Black Sabbath na Deicide i Six Feet Under kończąc ;> A ile kosztują... pewno z 300 zł. Jak szukasz szerszego brzmienia to może jakiś multiefekcik. Ja za 500 zł kupiłem Digitech RP200A który aż nadto wystarcza i daje kaczki, whammy, symulacje piecy, reverby, delaye, octavery itp. ;>Ogólnie u żywane efekty sa tanie. Ewentualnie moze jakiś preamp lampowy dorwiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 ej wy tam pisaliscie, ze te cyferki oznaczaja progi :) (w Gp 5) a co jesli np trzeba zagrac 'miedzy' progami? ;) jakie sa wtedy oznaczenia? ;) czy sie nie gra 'miedzyprogowo' ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Między progami tzn. jak? Tam jest pokazane na jakich progach masz mieć palce, a rytm to sam dobierasz według konkretnej ścieżki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Między progami? To chyba tylko flażolety :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 mi chodzi o to, ze np na gitarce akustycznej czasem sie gra pomiedzy porogami, ale widze, ze na elektryku nei za bardzo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Pokaż na tabach o co ci konkretnie chodzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 no wlasnie za bardzo tego na tabach nie ma.... chodzi mi o to, ze np mozna grac na progach (0, 7, 5, 8 .. ) ale mozna tez chyba miedzy progami :) .. czyli jak to ludzie na tabulaturach oznaczaja? ;) (chyba ze nie mozna miedzy progami ;] ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Może inaczej, miedzy progami czyli między tymi blaszkami jest prawidłowy uchwyt żeby uzyskać czysty dźwięk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 aha... no to kurde ja jakis debil jestem :P bo ja myslalem ze progi to wlasnie te blaszki :lol: sory za zamieszanie, i prosze nie smiejcie sie z osoby ktora 3 razy w zyciu gitary dodtykala ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Progi to są te blaszki. Ale mając na myśli "zagraj na 12 progu" masz a myśli naciśnięcie palca między 11 i 12 progiem, tak żeby struna oparła się na 12 progu. A dodatkowo możesz np. nad 7 progiem (tym właściwym, metalowym) dać lekko palec, i można grać flażolety ;X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 aha... a progi liczy sie od gory, no nie? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Od jakiej góry, omg :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Progi liczy się od końca gryfu w strone dechy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 ...czyli od szyjki do mostka, dla niekumatych ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 no wlasnie o to mi chodzilo :lol2: nie znam okreslen ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Witam Panów, zna ktoś może jakieś cwiczonka by sie troche gry na gitarce nauczyło? Zaznaczam ze jestem kompletnym beginnerem, mam w domu jakąś ksiązke z akordami ale 90% jest poza moim zasiegiem do wykonania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 No to zamiast je ćwiczyć aż się nauczysz, to poczekaj aż umiejętności spłyną z nieba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o-skar Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 omg :lol: bierzesz na poczatek te 10% jakie sa w zasiegu, uczysz sie plynnie zmieniac, bez patrzenia na gryf itd. zagraj E A e, pozniej rozbudowuj sobie takie sekwnecje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Lole niepotrzebne, myslałem jeno ze są jakie inne ćwiczonka oprócz różnych akordów bo zaznaczałem ze kompletnym początkującym jestem, w takim razie zabieram sie za nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Na tym poziomie na którym jesteś to za bardzo cwiczeń nie ma. Do grania solówek jest mnóstwo ćwiczeń do staccato i sweepingu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjkuba Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Grał ktoś midnight satrianiego? W sumie nauczyłem sie tego ale zobaczylem na filmiku ze on to gra inaczej i ciekawiej to brzmi w tej wersji i szukam teraz do tego taba :] jakby ktos to mial to byłbym wdzięczny ;] tutaj film Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Znajdź sobie oficjalnego taba z np. Guitar World. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjkuba Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Szukalem juz, ale nigdzie sie nie zgadza z tym jak on to gra ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 odświerze temat troche ;] http://chaos.dracopc.com/pub/canon_in_d/canon-try_3m30s.mp3 mecze to od jakiegos czasu .. ;] ale juz jakos brzmi ;] predkosci troche mi brakuje do tego ... i zamieszalem sie w kilku miejscach ... ;] :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 odświerze temat troche ;] predkosci troche mi brakuje do tego ... i zamieszalem sie w kilku miejscach ... ;] :P Popatrz jak to samo gra ten koleś http://www.smog.pl/wideo/1978/wspanialy_muzyk/ może to znasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...