Skocz do zawartości
grzesiu

Instrumenty Muzyczne

Rekomendowane odpowiedzi

Sarkazz a co masz za gitarke i jakie bebechy w niej zawarte?

Ja swoją gitarkę sprzedałem dawno temu. Tzn. z półtora roku. A był to Custom Mayones KTM2 z hebanową podstunnicą, wąskim "sportowym" gryfem podobnym bo tych z Ibanezów. Pare upgradów zaliczył, min na Floyd Rose'a i na aktywny układ z EMG (tylko jeden przy mostku, na więcej kasy nie było ;/), blokowane klucze itp. No a potem sprzedałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje kondolencje :[ szkoda gitarki

Mam też jednego Mayoneza ale takiego powiedzmy garażowego ;] - i nosze sobie go tam gdzie szkoda mi/nie moge zabrac Yamahy.

W sumie szykuja się wydatki bo musze jakąs kość zakupic - myślę nad dobrym distortionem - pewnie Bossa jako że sie troche solówek gra.

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boss jest lipny. Zobacz sobie Line6 Ubermetal i Digitech Metalmaster. Oba zjadają Boss DS1/DS2/Metalzone w przedbiegach. Oba są fajne, Metalmaster to chyba najbardziej rzeźnicka kostka na rynku.

http://www.digitech.com/products/xseriesfl...etalMaster.html

Makabra ;x Naprawde, warto przetestować... ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na metal masterze możesz ukręcić co ci się podoba, przecież masz pare pokręteł i w ogóle ;> Od Hendrixa, poprzez Black Sabbath na Deicide i Six Feet Under kończąc ;> A ile kosztują... pewno z 300 zł. Jak szukasz szerszego brzmienia to może jakiś multiefekcik. Ja za 500 zł kupiłem Digitech RP200A który aż nadto wystarcza i daje kaczki, whammy, symulacje piecy, reverby, delaye, octavery itp. ;>Ogólnie u żywane efekty sa tanie. Ewentualnie moze jakiś preamp lampowy dorwiesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie za bardzo tego na tabach nie ma....

chodzi mi o to, ze np mozna grac na progach (0, 7, 5, 8 .. )

ale mozna tez chyba miedzy progami :) .. czyli jak to ludzie na tabulaturach oznaczaja? ;)

(chyba ze nie mozna miedzy progami ;] )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Progi to są te blaszki. Ale mając na myśli "zagraj na 12 progu" masz a myśli naciśnięcie palca między 11 i 12 progiem, tak żeby struna oparła się na 12 progu. A dodatkowo możesz np. nad 7 progiem (tym właściwym, metalowym) dać lekko palec, i można grać flażolety ;X

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odświerze temat troche ;]

http://chaos.dracopc.com/pub/canon_in_d/canon-try_3m30s.mp3

mecze to od jakiegos czasu .. ;]

ale juz jakos brzmi ;]

predkosci troche mi brakuje do tego ... i zamieszalem sie w kilku miejscach ... ;]

:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi