Skocz do zawartości
grzesiu

Instrumenty Muzyczne

Rekomendowane odpowiedzi

Tez miałem podobny problem na początku, u mnie brzeczała E na 14stym progu. Wyregulowałem wysokość struny nad podstrunnicą, potem ustawiłem menzure i juz jest ok. Jednak niedługo znów czeka mnie regulowanie wszystkiego od początku, bo czas na nowy komplet strun.

EDIT: chyba, że Twoje brzęczenie wynika ze słabego dociskania struny przez palec ;) Jednak jak masz kogoś kto zna się na rzeczy i gra juz troche czasu to lepiej w ręce tej osoby powierzyć regulowanie i inne czynności przy gitarze ;)

Poleciałeś teraz. ;] Mam paru delikwentów, pogadam z nimi. A dzisiaj jam session w plenerze. :smoke: Edytowane przez wistler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość RockoDeLaMaga

Cort X2 z aktywnymi przetwornikami i od niedawna Peavey Bandit 112, którego jeszcze nie rozgryzłem do końca ;) W sklepie grało dobrze, ale jak podłączyłem sprzęt w domu to myślałem, że zwariuję. Kilka śrubek musiało się poluzować podczas transportu i coś wpadało w straszny rezonans ;) Dokręciłem śrubki i jest dobrze :)

Tatunio gra na Mayones'ie podpiętym do multiefektu Zoom G2 i starego wzmacniacza ;) Głośniki wymienić i też będzie dobrze ;) Czasami przysiądzie za perkusją i hałasujemy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam mam akustycznego-klasyka (inaczej mowiac z pudlem od klasyka) hohner model mw-300... zaczynalem sie na nim uczyc - cholerstwo strasznie trudne... najlepsza byla mina kumpla jak mi dal swojego klasyka... do tej pory skrzeczalem i piszczalem, a u niego plynna gra...

nie polecam tej gitary, bo strasznie krotko brzmi (nie wiem jak sie to profesjonalnie nazywa, po prostu max to 3-4s), w recenzjach na necie czytalem, ze lepiej brzmialoby pudlo na ta gitare, gdyby na nie zalozyc struny :P

probka (slaba jakosc) brzmienia gitary: http://odsiebie.com/pokaz/2392554---d9a0.html

(gram amatorsko od ponad roku, jestem samoukiem, wiec prosze o wyrozumialosc)

Edytowane przez grzechuk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukuję jakiegoś zwykłego akustyka, żeby zabrać w plener i się nie przejmować, że coś mi się z nim stanie. Używki wchodzą jak najbardziej w grę, gdyby ktoś miał coś ciekawego, proszę o kontakt.

Jeśli nic nie znajdę, będzie trzeba coś zakupić. Na allegro krążą SkyWay'e za 250zł z osprzętem (pokrowiec, pasek), nówki z cutaway'em. Warto coś takiego w ogóle oglądać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi