wistler Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 (edytowane) Tez miałem podobny problem na początku, u mnie brzeczała E na 14stym progu. Wyregulowałem wysokość struny nad podstrunnicą, potem ustawiłem menzure i juz jest ok. Jednak niedługo znów czeka mnie regulowanie wszystkiego od początku, bo czas na nowy komplet strun. EDIT: chyba, że Twoje brzęczenie wynika ze słabego dociskania struny przez palec ;) Jednak jak masz kogoś kto zna się na rzeczy i gra juz troche czasu to lepiej w ręce tej osoby powierzyć regulowanie i inne czynności przy gitarze ;) Poleciałeś teraz. ;] Mam paru delikwentów, pogadam z nimi. A dzisiaj jam session w plenerze. Edytowane 27 Sierpnia 2009 przez wistler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RockoDeLaMaga Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Cort X2 z aktywnymi przetwornikami i od niedawna Peavey Bandit 112, którego jeszcze nie rozgryzłem do końca ;) W sklepie grało dobrze, ale jak podłączyłem sprzęt w domu to myślałem, że zwariuję. Kilka śrubek musiało się poluzować podczas transportu i coś wpadało w straszny rezonans ;) Dokręciłem śrubki i jest dobrze :) Tatunio gra na Mayones'ie podpiętym do multiefektu Zoom G2 i starego wzmacniacza ;) Głośniki wymienić i też będzie dobrze ;) Czasami przysiądzie za perkusją i hałasujemy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 (edytowane) ja tam mam akustycznego-klasyka (inaczej mowiac z pudlem od klasyka) hohner model mw-300... zaczynalem sie na nim uczyc - cholerstwo strasznie trudne... najlepsza byla mina kumpla jak mi dal swojego klasyka... do tej pory skrzeczalem i piszczalem, a u niego plynna gra... nie polecam tej gitary, bo strasznie krotko brzmi (nie wiem jak sie to profesjonalnie nazywa, po prostu max to 3-4s), w recenzjach na necie czytalem, ze lepiej brzmialoby pudlo na ta gitare, gdyby na nie zalozyc struny :P probka (slaba jakosc) brzmienia gitary: http://odsiebie.com/pokaz/2392554---d9a0.html (gram amatorsko od ponad roku, jestem samoukiem, wiec prosze o wyrozumialosc) Edytowane 18 Maja 2009 przez grzechuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Poszukuję jakiegoś zwykłego akustyka, żeby zabrać w plener i się nie przejmować, że coś mi się z nim stanie. Używki wchodzą jak najbardziej w grę, gdyby ktoś miał coś ciekawego, proszę o kontakt. Jeśli nic nie znajdę, będzie trzeba coś zakupić. Na allegro krążą SkyWay'e za 250zł z osprzętem (pokrowiec, pasek), nówki z cutaway'em. Warto coś takiego w ogóle oglądać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zarowaaa Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 (edytowane) ... Edytowane 25 Marca 2013 przez Zarowaaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...