Skocz do zawartości
kowalek_losu

Radeon Gigabyte X800

Rekomendowane odpowiedzi

Moja karta http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=19261

Mysle nad Pentagramem Freezone XC-80 Cu ktore podobno lepiej chlodzi od

Zalmana VF700-Cu.

Mam nadzieje ze po kupnie chlodzenia mozliwosci podkrecenia beda wieksze bo teraz idzie mi tylko 400@420 495@530 :mellow: Po zwiekszeniu taktowan rdzenia pojawiaja sie juz arty...Prosze o pomoc z gory thx

Edytowane przez kowalek_losu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korzystam z Zalmana VF700-Cu na X800XL od Club3D i nie narzekam. Ewentualnie możesz użyć lepszych radiatorów na pamięci (jakiś miedzianych bo te w zestawie to druciarskie aluminium).

Pamiętaj też o dobrym przepływie powietrza w budzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spadło sporo, bo czasem to nawet po 80 stopni potrafilo byc na standardowym chlodzeniu. A teraz wiecej jak 43 nie widzialem.

Ogolnie polecam tego Zalmana na GPU.

Aha ...

Pamietaj o dobrym przewiewie w budzie i o dobrej pascie na GPU.

Edytowane przez vtg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam Pentagrama poniewaz Zalman posiada zapiecie na rdzen ktorego nie mozesz regulowac, a w pentagramie zapinke dokreciasz specjalnymi srobkami przez co spod coolera lepiej przylega do rdzenia.

Dodatkowo XC-80 masz regulator obrotow ktorego mozesz uzyc do regulowania obrotow wiatraka na chipsecie albo budzie bo przeciesz cooler X800 mozesz regulowac w windzie.

Edytowane przez Kas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obudowe mam raczej srednia i przeplyw powietrza jest po prostu..Ciulowy.Ale zawsze mozna zdjac jeden bok obudowy.Jak kupowalem komputer najmniejsza uwage zwracalem wlasnie na obudowe :oops: Teraz zaluje...

Chyba sie jednak zdecyduje na xc-80.Czytalem testy porownawcze i obronna reka wyszedl tam Pentagram...I do tego jest tanszy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jutro dostanę zalmana i zdam relacje :) póki co standart chłodzenie MSI i 43C idle 70C stres. no i mam nadzieję że lepiej się rdzeń będzie kręcił :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi