kowalek_losu Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 (edytowane) Moja karta http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=19261 Mysle nad Pentagramem Freezone XC-80 Cu ktore podobno lepiej chlodzi od Zalmana VF700-Cu. Mam nadzieje ze po kupnie chlodzenia mozliwosci podkrecenia beda wieksze bo teraz idzie mi tylko 400@420 495@530 :mellow: Po zwiekszeniu taktowan rdzenia pojawiaja sie juz arty...Prosze o pomoc z gory thx Edytowane 18 Sierpnia 2005 przez kowalek_losu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Korzystam z Zalmana VF700-Cu na X800XL od Club3D i nie narzekam. Ewentualnie możesz użyć lepszych radiatorów na pamięci (jakiś miedzianych bo te w zestawie to druciarskie aluminium). Pamiętaj też o dobrym przepływie powietrza w budzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek_losu Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 A dobrze Ci spadla temperatura?bo na mojej karcie to powinno byc z 30 stopi w dol tak mysle.Wtedy ja podkrece ew. odblokuje potoki o ile sie to da zrobic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 (edytowane) Spadło sporo, bo czasem to nawet po 80 stopni potrafilo byc na standardowym chlodzeniu. A teraz wiecej jak 43 nie widzialem. Ogolnie polecam tego Zalmana na GPU. Aha ... Pamietaj o dobrym przewiewie w budzie i o dobrej pascie na GPU. Edytowane 19 Sierpnia 2005 przez vtg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 (edytowane) Ja polecam Pentagrama poniewaz Zalman posiada zapiecie na rdzen ktorego nie mozesz regulowac, a w pentagramie zapinke dokreciasz specjalnymi srobkami przez co spod coolera lepiej przylega do rdzenia. Dodatkowo XC-80 masz regulator obrotow ktorego mozesz uzyc do regulowania obrotow wiatraka na chipsecie albo budzie bo przeciesz cooler X800 mozesz regulowac w windzie. Edytowane 20 Sierpnia 2005 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek_losu Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Obudowe mam raczej srednia i przeplyw powietrza jest po prostu..Ciulowy.Ale zawsze mozna zdjac jeden bok obudowy.Jak kupowalem komputer najmniejsza uwage zwracalem wlasnie na obudowe :oops: Teraz zaluje... Chyba sie jednak zdecyduje na xc-80.Czytalem testy porownawcze i obronna reka wyszedl tam Pentagram...I do tego jest tanszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derwu Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 (edytowane) do usunięcia Edytowane 19 Lutego 2013 przez derwu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 ja jutro dostanę zalmana i zdam relacje :) póki co standart chłodzenie MSI i 43C idle 70C stres. no i mam nadzieję że lepiej się rdzeń będzie kręcił :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek_losu Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Mi rowniez rdzen kreci sie slabiutko powyzej 420 pojawiaja sie arty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...