Skocz do zawartości
--Noe--

Jaką Karte Graficzną?

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka! Mam pytanko, do 550 zł jaką wybralibyście karte na PCI-Express? Myślałem nad wyborem ASUSA X700LE. Oto opis z Komputroniku:

*model chipsetu: Radeon X700 (8-potoków)

*wielkośc pamięci: [/b]256MB

*typ zastosowanej pamięci: DDR (128bit)

*taktowanie rdzenia: 400 MHz

*taktowanie pamięci: 700 MHz

*RAMDAC: 400 MHz (podwójny)

*typ złącza: PCI-Express x16

*rodzaj wyjść/wejść: wyjście video [tv-out]

*wyjście DVI

*wyjście D-Sub

*obsługiwane standardy: OpenGL 1.5 DirectX 9

*zaawansowane technologie: VIDEOSHADER HD SMOOTHVISION HD SMARTSHADER HD HYPER Z HD

*oprogramowanie Power DVD 5.0

*dodatkowe wyposażenie przejściówka DVI -> D-sub

Niewiem czy jest prawdziwy, bo na innych stronach jest troszke inny opis. Co o niej myślicie?? Może jakaś inna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może przestawie mój problemik tak - mam zamiar kupić nowy sprzęt, oto on:

Procesor: AMD Athlon 3000+ s.939 BOX Winchester (499zł)

Pamięci: 2x256MB CL2.5 TwinMos (229zł)

Płyta Główna: ASUS A8N-E nForce4 Ultra Socket939 (399zł)

Dysk Twardy: Samsung 80GB 8MB SP0812C SATA (239zł)

Nagrywarka: NEC DVD+/-RW ND-3540A bulk black (179zł)

Obódowa+Zasilacz350W+Mysz+Klawiatura (268zł)

RAZEM: 1813zł

MogeMaxymalnie wydać 2300zł, czyli mi zostaje ok.500zł na karte graficzną na PCI-E. I niewiem na jaką mam sie zdecydować. Waham się między ASUSEM x700LE 256MB i Asusem x700 128MB. Może jakąś inną? Uwielbiam ASUSY, ma ktoś jakiś pomysł? Może w całej konfigóracji coś zmieć?? co myślicie? (KOMP MA BYĆ GŁÓWNIE DO GRANIA :])

Edytowane przez --Noe--

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uzasadnisz jakos?

x700 jest znacznie lepszym wyborem, w wielu testach albo porownywalny, albo leszpy od 6600, zadko slabszy...

nvision.pl -> tam jest porownanie 6600 i x700

Tak ale nie ver. LE

Bierz Vinice !!

....się między ASUSEM x700LE 256MB i Asusem x700 128MB.

Już enty raz przytocze swoja teorie na temat 256mb ramu w tanich kartach:

1. Chwyt marketingowy

2. Gorsze koscie

3. Slaby czas dostempu <ns>

3. Slabe timingi

wiec jak juz chcesz radeona to bierz x700 pelnego z 128mb ram. Zobacz jeszcze TO.

Edytowane przez Kvaz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to za zasilacz ma być ten 350W? Jakiej firmy? Bo to bardzo istotne.

Bo 268 złotych na budę, zasilacz, klawiaturę i mysz, to raczej niewiele.

1600718[/snapback]

Zasilacz i Obudowa Modecom Feel czy coś takiego za 219zł, Klawiatura + Mysz z Mediatechu za 59zł.

Bierz Vinice !!
A dlaczego Vinice?? Nielepszy Winchester? Edytowane przez --Noe--

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

venice lepiej sie podkreca, jest chlodniejszy i ma poprawiony kontroler pamięci... a cena identyczna

dokladnie. tylko nie bierz pierwszego lepszego prockaz polki. tylko wybranqa serie. milem gdzes linka do opisu najlepszej serii tylko gdzies sie schowal...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. Dzięki wam :] Więc wybiore Venice. A Karte Graficzną ........ Radeon X700 Sapphire 256 MB DVI + VIVO BOX (PCI-E) Chyba najlepszy wybór, niejest to coprawda PRO, ale też nie LE :) Wysokie taktowanie i dużo pamięci. Co otym myślicie?

Edytowane przez --Noe--

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. Dzięki wam :] Więc wybiore Venice. A Karte Graficzną ........  Radeon X700 Sapphire 256 MB DVI + VIVO BOX (PCI-E) Chyba najlepszy wybór, niejest to coprawda PRO, ale też nie LE :) Wysokie taktowanie i dużo pamięci. Co otym myślicie?

1601124[/snapback]

VIVO to skrót od Video In Video Out, czyli ta karta ma wejście i wyjście Video. Możesz więc podpiąć pod nią np. kamerę i zgrać z niej film na dysk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jeszcze mam pytanko x700 da sie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> w crossfire :?: I czy dalobysie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> w crossfire gf6800 + GF6800 GT :?: bo kolega nie wie jaka karte sobie wstawic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jeszcze mam pytanko x700 da sie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> w crossfire  I czy dalobysie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> w crossfire gf6800 + GF6800 GT  bo kolega nie wie jaka karte sobie wstawic.

w crossfirera da sie tylko wizsc ten najmowsze radki r4xx i wicej ale tego pewien nie jestem. a co do

w crossfire gf6800 + GF6800 GT

to reczej nie bo crossfire jest tylko dla produktow ATI a jak by juz to SLI alr to tez nie bo musza byc identyczne karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierz to co ci wskazal @Rafael Santi

ja mam dokladnie te sama karte, dorzucilem wiatrak wolnoobrotowy i karta jest chlodna i bezglosna, podkrecic tez sie da, zobacz moja sygnature, teraz mam karte niewiele gorsza od x700xt, kupilem ja jakies 3tyg temu za 480pln+20pln za wiatrak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam pytanie kumpel zamówił sobie dwie grafy tylko ze nie miał kasy na identyczne i sam niewiem czy bedzie mu to działac i jak jeszcze mu tego nie dostarczyli.Wiec kupił Radeona X800 12 potokow i radeona X800XT z 16 potokami i chce polaczyc to w crossfire ale jak mu to bedzie działać?Czy obydwie grafy spadna do 12 potoków czy?Wiem zrobił bła ,że tak zrobił no ale nic pieniedzy brak:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi