Nick126 Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Witam, chcę sformatować dysk C, mam na dysku dwa win'y[98-C, XP-D]. Gdy jestem w xp daje prawym na C>formatuj i się nie da... Przez dyskietke systemową próbuje, wpisuje A:\>format C: i się nie da... Co mam zrobić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Sproboj Partition Magicem, albo czymś podobnym do niego. On zrobi sobie dyskietke, zabootujesz z niej i sobie sformatuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 (edytowane) Zainstalowałem Paragon Partition Manager, i nie wiem co jest grane... Daję formatuj C w programie i nic się nie dzieje :D ... EDIT: Pisze to samo co po kliknieciu prawym na dysk... dysk jest używany i takie tam pierdólki Edytowane 18 Sierpnia 2005 przez Nick126 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Wrzuć płytke instalacyją XP i tam sobie możesz sformatować. Lub wchodzisz w linie poleceń (czy jak to tam sie nazywa - F8 przed wejściem do windy) i tam sobie formatujesz. :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Możesz tak jak napisał Barthezzo. W tym Partition Magic dajesz Delete na partycji i Apply Changes. Jeśli będzie potrzebował to sobie zrobi dyskietke i przed załadowaniem wyndy wywali partycje, później sobie stworzysz nową w PM. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Tylko jak już sformatujesz C to nie zakładaj nastepnego tematu z pytaniem dlaczego nie mozesz uruchomić XP.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 A co jak sformatuje C to nie będzie działać D czyli XP ?? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Windows przy starcie próboje sie chyba zbootowac z pierwszej partycji, a jeśli masz dwa systemy to też z pierwszej na której powinien być bootloader w takim razie. Więc tak jak napisał sgj, nie płacz jak go już nie uruchomisz bez dodatkowych bootloaderów. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Tylko jak już sformatujesz C to nie zakładaj nastepnego tematu z pytaniem dlaczego nie mozesz uruchomić XP.... 1600548[/snapback] Pocieszyłeś chłopaka ;] Może akurat tę czyność ma opanowaną do prefekcji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...