Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Poszukuje sluchawek za ok 200 ale musza miec koniecznie regulacje glosnosci na kablu, poniewaz bede ich uzywał przedewszystkim do ogladania filmow wieczorem jak juz bede sobie lezal w lozku. Na forum znalazlem wiele tematow dotyczacych słuchawek i wybralbym kilka z nich dla siebie jednakze byly to sluchawki bez regulacji na kablu, wiec znawcow tematu prosze o pomoc w wyborze sluchawek. Dobrze byloby gdyby kabel mial 3 lub wiecej metrow ale to nie jest warunek konieczny. Sluchawki powinny byc zamkniete. Poleccie cos sensownego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym Ci radził kupić zwykłe słuchawki (w sensie że nie z jakąś specjalną regulacją) plus do tego przedłużkę jakąś z regulacją głośności (jeśli nie ma takich gotowych to poproś znajomego elektronika - to nie problem zrobić coś takiego...). No a poza oglądaniem filmów jakiej słuchałbyś muzyki na nich?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muzyki raczej nie slucham wiec nie beda mi potrzebne do tego sluchawki. maja byc to sluchawki przedewszystkim do ogladania fimow na dvd. Chcialbym aby dzwieki odtwarzane na nich byly realistyczne. A z ta dorabiana przedluzka to nie wiem czy to nie odbije sie znaczaco na jakosci dzwieku. Jezeli nie to bylbym sklonny na takie rozwiazanie sie zgodzic. Co do gier to gram glownie w gry strategiczne a tam nie ma zadnych powalajacych efektow dziekowych wiec glownie beda sluzyly do ogladania filmow. Prosze o jakas podpowiedz i wypowiedzenie sie w kwestii przedluzki z regulacja czy nie bedzie wplywac znaczaca na jakosc dziwieku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli na przedłużce użyjemy porządnego kabla i wtyczek, to będzie ok, poza tym to słuchawki za 200zł a nie kilka tysięcy, więc jakichś specjalnych wymagań to nie ma. Jeśli nie chcesz słuchawek 5.1 (moim zdaniem to syf) to IMO dobre będą jakieś Kossy albo Sennheisery no i jest jeszcze jeden model Philipsów dobry.

Jak się mylę co do tego, co napisałem o jakości dzwięku to niech mnie ktoś poprawi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi