Worms14 Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Witam wszystkich serdecznie. Zakupiłem sobie ostatnio napęd DVD LG GDR 8163B, co by przyśpieszyć przegrywanie. Specyfikacja tego urządzenia jest następująca: Prędkość Odczytu:DVD 16x, CD 52x, MaxTransfer Danych: DVD 22,100 KB/sec. (Max), CD 7,800 KB/sec (Max) Średni Czas Dostępu: DVD 110ms, CD 98ms Jak dla mnie to wszystko jakoś wolno działa. Programy(DVD Shrink) raz odczytują te same filmy wolniej raz szybciej. DVD Shrink maxymalną prędkość czytania uzyskał: 5,000KB/s, chyba to jest za mało. Czy można jakoś przyśpieszyć działanie tego napędu, żeby powiedzmy zawsze działał na 80~90% swoich możliwości? A może są jakieś lepsze napędy dvd od LG, jeżeli tak to jakie? Może to jest wina własnie napedu , bo jest lichy sam w sobie? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 wszystko jest w porządku i nie masz powodów do zmartwien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 To nie da się zwiększyć, predkości do takiej jaka podaje producent? Myślałem ze jest coś nie tak ze zworkami, ale jest ok: nagrywarka na master, napęd na slave. Obydwa napedy mają te same prędkości odczyty, a mimo wszysto DVDRom chodzi dwa razy wolniej, zaczyna mnie to denerwować. Zrobilem niepotrzebny zakup. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...