rożek Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 1. red alert 1 & 2 2. roller coaster tycoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Moze nie najlepszy, ale swietny imo jest Warhammer 40k: Dawn of War Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiSoQuan Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Nikt nie wymienił Warzone 2100 - była i jak narazie jest najlepsza strategia :) a dalej to Earthy 2150 i 2160 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Earth 2160 jest beznadziejny. Od engine'u po sama rozgrywke i balans Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Z Earthow najbardziej podobal mi sie 2140. Raz, ze miala fajny klimat, a dwa, ze bylo w niej pare smaczkow (np. piechota ED standardowo wyposazona w granaty, ktorymi mogla obrzucac pojazdy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 (edytowane) StarCraft . Przyjemnie mi sie tez gralo w C&C Tiberian Sun, ale komus pozyczylem i tyle ja widzialem :angry: Wogole to wszystkie strategie gdzie jest bomba atomowa :D Ja tak konkretnie lubie :D Edytowane 19 Września 2005 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 z udziwnionych black&white.. z normalnych:P STARCRAFT;] i WARCRAFT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeuerFrei Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 w kolejnosci przypadkowej: Syndicate !!!! Civilization 2, Transport Tycoon Deluxe. tyle o strategiach, teraz fajnych juz nie robia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 starcraft Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Act of War: Direct Action (DVD) - aktualnie najlepszy RTS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Wiadomo, że Total Annihilation. Ci, którzy piszą tutaj inaczej to oczywiście żatownisie. :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Nie ma i nie BEDZIE lepszej strategi niż: PANZER GENERAL mówcie co chcecie , ale to jest prawdziwy król strategi , a nie jakieś Command & Conquer pseudo strategie wyprodukuj więcej jednostek i przyj do przodu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szala Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 (edytowane) Transport Tycoon Deluxe :) to byla gierka :D Heroes of Might and Magic 2 i 3 z dodatkami i seria Chronicles(ta gra to juz chyba klasyk ale niestety pozniejsza czesc byla slabsza) Warcraft 2 i 3 oba z dodatkami Earth 2140(tylko ten mi sie podobal) Starcraft z dodatkiem BW Panzer(Pacific itp.) General Czasami pogrywalem w C&C ogolnie fajna seria teraz dorwalem Generalsa :) zobaczymy jak mi sie spodoba... Commandos 1 bodajze BEL Fallout (poczesci to strategia, zwlaszcza Tactics) Gralem jeszcze w duzo roznych strategi roznego typu ale srednio przypadly mi do gustu jakbym cos pominal to dopisze... Ogolnie nie ma jednej najlepszej przynajmniej dla mnie, a do tych co sa wyzej zawsze mozna wrocic i sie nie nudza. Edytowane 20 Września 2005 przez Szala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
th0rner Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 StarCraft i dodatek Brood War - to po prostu najlepsza stratega jaka sie ukazala :] ogolnie wszystkie co zrobil Blizzard Entertainment rulezzz od Warcrafa1 ;P zaczynajac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Cala seria Panzer General. PS RTS-y to raczej zrecznosciowki :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Cala seria Panzer General. PS RTS-y to raczej zrecznosciowki icon_lol.gif Dokładnie nazywanie RTS-ów strategiami to lekka przesada , to są raczej gry ekonomiczno-logiczno-zręcznościowe , a ze strategią mają niewiele wspólnego , no ale nie zmienia to faktu , że kiedyśbardzo lubiłem RTS-y teraz jakoś nie bardzo chyba dlatego , że kiedyś każdy kolejny wnosił coś nowego , teraz to po prostu odgrzewanie tematu z nowymi jednostkami i lepszą grafiką , ehh ten Warcraft-C&C to były czasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DooDah Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Ja tam nie lubie odgrzewanych kotletow... Kiedy sie gralo w tamte gry teraz mnie nawet sentyment nie ciagnie do instalacji. Obecnie najlepsze dla mnie to: Act of War (chyba nikt nie wymienil) Bitwa o Środziemie Wybralem akurat te ze wzgledu na calkiem fajna i w obu wypadkach filmowa kampanie. MP zbyt nie lubie... za duzo tam psycholi maniakalnych dla ktorych gra to zawody na smierc i zycie, a nie przyjemnosc z grania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurdefelek Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Battlefield 2 i jego Commander a na serio to Emergency 2 a naprawdę to Setlers chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 heroes III warhammer 40.000 dawn of war to są super gry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Age of Empires I i II Heroesi 3 Settlersy tak gdzieś do trójki, no może czwórki bo najnowsze to porażka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Nie gram w strategie,ale jedna mi sie tak spodobala,ze az ja skonczylem.Najlepsza w jaka gralem - Myth 1 - The Fallen Lords.Pamietam,ze jak zobaczylem, ze demo zajmuje 50 mb to az z krzesla spadlem zastanawiajac sie ile bedzie zajmowala full version :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Ja tam nie lubie odgrzewanych kotletow... Kiedy sie gralo w tamte gry teraz mnie nawet sentyment nie ciagnie do instalacji. Obecnie najlepsze dla mnie to: Act of War (chyba nikt nie wymienil) Bitwa o Środziemie Wybralem akurat te ze wzgledu na calkiem fajna i w obu wypadkach filmowa kampanie. MP zbyt nie lubie... za duzo tam psycholi maniakalnych dla ktorych gra to zawody na smierc i zycie, a nie przyjemnosc z grania. 1660220[/snapback] Nie nikt... tylko ja 7 pozycji up. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 moje typy: Transport Tycoon Myth (uwielbiałem obie części - choć pierwsza byla przelomem) Shogun Total War Caesar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gallp Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 jak wyżej, Incubation pamiętam gierka renderowana softwerowo a wyglądała jak na voodoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 C&C od początku do końca , Warcrafty również...Starcraft ( w BW nie grałem ) Black & White - dosyć nowatorskie rozwiązanie ale mi sie podobało choć nie wiem czy po zastanowieniu zakwalifikował bym to jako strategie :P.Kozacy, Medival TW (rome TW wg. mnie to juz shit). AoE i KKND - Jako klasyczne strategie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 (edytowane) Command & Conquer: Tiberian Dawn: Covert Operations Command & Conquer: Tiberian Sun: Firestorm Command & Conquer: Red Alert: Counter-Strike AfterMatch Command & Conquer: Generals: Zero Hour Królowie RTS (TD-założyciel rodu RTS, C&C też...) Oddajmy Im pokłon! Edytowane 24 Września 2005 przez Bobslej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti666_PL Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 (edytowane) Jak Blitzkrieg 2 będzie prezentował poziom jak w demku MP to król jest oczywisty. Reszta to arcad`ówki. Bo jak można nazwać "coś", jak po strzale do pojazdu ubywa mu życia. Przecież w rzeczywistości wystarczy jeden, dwa celne strały i po pojeździe - a Blitzkrieg 2 to ma :D Edytowane 3 Października 2005 przez Yeti666_PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 SzachyPopieram. Od czasu do czasu jeszcze mozna w WC3:FT popykac;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 Tak jak Piaskoon mówi, ma u mnie za to browara :D Jak dla mnie to tylko i wyłacznie Total Annihilation - dla ludzi którzy nie grali -> tytuł tej gry dosłownie przekłada się na to co dzieje się podczas rozgrywki i chyba żadna gra nie dorówna jej pod tym względem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tester3000 Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 Wg. podziału I. Single player 1) Panzer General II(i jej następcy) 2) Fallout (jako że postrzegam ją jako mieszanki strategii i RPG) II. Sieć: 1) Starcraft i inne Choć dzisiejsze RTS [like] Age of Empire III sa ladne to czy strategią nazwiemy zaznaczanie setek jednostek i rzucanie ich naprzeciw siebie. Czy kotłowanina masy walczących jednostek ma coś wspólnego ze strategią poza kalkulacją ich punktów siły i czy tylko ja to tak odbieram? Brakuje mi tego klimatu i "duszy" którą dawne RTS miały w sobie, bo mimo nie najpiękniejszej grafiki gry te dawały wielkie przeżycia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...