Skocz do zawartości
Slimaczek

Najlepsza Gra Strategiczta To:...

Rekomendowane odpowiedzi

StarCraft . Przyjemnie mi sie tez gralo w C&C Tiberian Sun, ale komus pozyczylem i tyle ja widzialem :angry: Wogole to wszystkie strategie gdzie jest bomba atomowa :D Ja tak konkretnie lubie :D

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Transport Tycoon Deluxe :) to byla gierka :D

Heroes of Might and Magic 2 i 3 z dodatkami i seria Chronicles(ta gra to juz chyba klasyk ale niestety pozniejsza czesc byla slabsza)

Warcraft 2 i 3 oba z dodatkami

Earth 2140(tylko ten mi sie podobal)

Starcraft z dodatkiem BW

Panzer(Pacific itp.) General

Czasami pogrywalem w C&C ogolnie fajna seria teraz dorwalem Generalsa :) zobaczymy jak mi sie spodoba...

Commandos 1 bodajze BEL

Fallout (poczesci to strategia, zwlaszcza Tactics)

Gralem jeszcze w duzo roznych strategi roznego typu ale srednio przypadly mi do gustu jakbym cos pominal to dopisze...

Ogolnie nie ma jednej najlepszej przynajmniej dla mnie, a do tych co sa wyzej zawsze mozna wrocic i sie nie nudza.

Edytowane przez Szala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cala seria Panzer General.

PS

RTS-y to raczej zrecznosciowki icon_lol.gif

Dokładnie nazywanie RTS-ów strategiami to lekka przesada , to są raczej gry ekonomiczno-logiczno-zręcznościowe , a ze strategią mają niewiele wspólnego , no ale nie zmienia to faktu , że kiedyśbardzo lubiłem RTS-y teraz jakoś nie bardzo chyba dlatego , że kiedyś każdy kolejny wnosił coś nowego , teraz to po prostu odgrzewanie tematu z nowymi jednostkami i lepszą grafiką , ehh ten Warcraft-C&C to były czasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam nie lubie odgrzewanych kotletow... Kiedy sie gralo w tamte gry teraz mnie nawet sentyment nie ciagnie do instalacji. Obecnie najlepsze dla mnie to:

Act of War

(chyba nikt nie wymienil) Bitwa o Środziemie

Wybralem akurat te ze wzgledu na calkiem fajna i w obu wypadkach filmowa kampanie. MP zbyt nie lubie... za duzo tam psycholi maniakalnych dla ktorych gra to zawody na smierc i zycie, a nie przyjemnosc z grania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie gram w strategie,ale jedna mi sie tak spodobala,ze az ja skonczylem.Najlepsza w jaka gralem - Myth 1 - The Fallen Lords.Pamietam,ze jak zobaczylem, ze demo zajmuje 50 mb to az z krzesla spadlem zastanawiajac sie ile bedzie zajmowala full version :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam nie lubie odgrzewanych kotletow... Kiedy sie gralo w tamte gry teraz mnie nawet sentyment nie ciagnie do instalacji. Obecnie najlepsze dla mnie to:

Act of War

(chyba nikt nie wymienil) Bitwa o Środziemie

Wybralem akurat te ze wzgledu na calkiem fajna i w obu wypadkach filmowa kampanie. MP zbyt nie lubie... za duzo tam psycholi maniakalnych dla ktorych gra to zawody na smierc i zycie, a nie przyjemnosc z grania.

1660220[/snapback]

Nie nikt... tylko ja 7 pozycji up. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

C&C od początku do końca , Warcrafty również...Starcraft ( w BW nie grałem ) Black & White - dosyć nowatorskie rozwiązanie ale mi sie podobało choć nie wiem czy po zastanowieniu zakwalifikował bym to jako strategie :P.Kozacy, Medival TW (rome TW wg. mnie to juz shit). AoE i KKND - Jako klasyczne strategie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Command & Conquer:

Tiberian Dawn:

Covert Operations

Command & Conquer:

Tiberian Sun:

Firestorm

Command & Conquer:

Red Alert:

Counter-Strike

AfterMatch

Command & Conquer:

Generals: Zero Hour

Królowie RTS (TD-założyciel rodu RTS, C&C też...)

Oddajmy Im pokłon!

Edytowane przez Bobslej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Blitzkrieg 2 będzie prezentował poziom jak w demku MP

to król jest oczywisty. Reszta to arcad`ówki. Bo jak można nazwać "coś", jak po strzale do pojazdu ubywa mu życia. Przecież w rzeczywistości wystarczy jeden, dwa celne strały i po pojeździe - a Blitzkrieg 2 to ma :D

Edytowane przez Yeti666_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak Piaskoon mówi, ma u mnie za to browara :D Jak dla mnie to tylko i wyłacznie Total Annihilation - dla ludzi którzy nie grali -> tytuł tej gry dosłownie przekłada się na to co dzieje się podczas rozgrywki i chyba żadna gra nie dorówna jej pod tym względem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg. podziału

I. Single player

1) Panzer General II(i jej następcy)

2) Fallout (jako że postrzegam ją jako mieszanki strategii i RPG)

II. Sieć:

1) Starcraft i inne

Choć dzisiejsze RTS [like] Age of Empire III sa ladne to czy strategią nazwiemy zaznaczanie setek jednostek i rzucanie ich naprzeciw siebie.

Czy kotłowanina masy walczących jednostek ma coś wspólnego ze strategią poza kalkulacją ich punktów siły i czy tylko ja to tak odbieram?

Brakuje mi tego klimatu i "duszy" którą dawne RTS miały w sobie, bo mimo nie najpiękniejszej grafiki gry te dawały wielkie przeżycia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi