Skocz do zawartości
Slimaczek

Najlepsza Gra Strategiczta To:...

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiscie SETTLERS (3,4) w dwojke gralem krotko

Idz i nie grzesz wiecej... trojka byla slaba, a czworka to jedna z najgorszych czesci serii, ktora poza nazwa miala niewiele wspolnego z porzadnymi Settlersami. Dopiero po reedycji dwojki cala seria zaczela wracac do korzeni.

Moim zdaniem mocno w rankingu zamieszal World In Conflict, szczegolnie w trybie online.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idz i nie grzesz wiecej... trojka byla slaba, a czworka to jedna z najgorszych czesci serii, ktora poza nazwa miala niewiele wspolnego z porzadnymi Settlersami. Dopiero po reedycji dwojki cala seria zaczela wracac do korzeni.

Moim zdaniem mocno w rankingu zamieszal World In Conflict, szczegolnie w trybie online.

Hehe, doskonała była tylko jedynka, dwójki czekałem z zapartym tchem była tak słaba (bez jakichkolwiek zmian dołożyli jedynie Hires), że nie grałem juz więcej w żadną część, chociaż w tą nową anniversary chętnie bym zagrał

Rozgrzeszam obu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, doskonała była tylko jedynka, dwójki czekałem z zapartym tchem była tak słaba (bez jakichkolwiek zmian dołożyli jedynie Hires) (...)

Dostrzegam pewna niekonsekwencje - jedynka byla doskonala, ale dwojka, bez zadnych zmian w stosunku do jedynki, byla tak slaba, ze Ci sie grac odechcialo? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostrzegam pewna niekonsekwencje - jedynka byla doskonala, ale dwojka, bez zadnych zmian w stosunku do jedynki, byla tak slaba, ze Ci sie grac odechcialo? ;)

W dwójce nie było nic innego jak tylko wyższa rozdzielczość, przynajmniej tak odebrałem powyższą wypowiedź.

Skoro jedynka i dwójka różnią się wyższą rozdzielczością, to ja grałbym w dwójkę. ;)

Chciałbym pograć w odświeżonego UFO: Enemy Unknown z lepszą grafiką i muzyką. Tyle by mi do szczęścia wystarczyło. Szkoda tylko, że nikt nie wpadł na taki pomysł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie rozumiecie... Settlersi wyszli w 1993 roku i stali się rewelacją, wtedy svga nie była standardem, dwójka wyszła w 1996, po początkowej fascynacji grafiką doszło ogromne rozczarowanie. Grając w jedynkę przez 3 lata wiedziałem o tej grze wszystko... Dwójke włączyłem(o jaka fajna grafa -wtedy nawet 1028x768!) i po chwili stała się jedynką, którą znałem na wylot i która mi się juz znudziła.

Crosis jeśli jedynka i dwójka różnią się tylko rozdziałką to wybieram tą z wyższą-> oczywiscie jesli wychodzą w tym samym czasie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyna prawdziwa strategia to seria Combat Mission... oraz multum innych turówek.

Jak dla mnie to wszelkiej maści C&Cy, Starcrafty, Warcrafty to tylko gry mające pewne elementy strategii, bo generalnie wymagają tylko dobrego refleksu, szybkości i poznania pewnych kruczków taktycznych... a potem to tylko hurtem jednostki i hura na przeciwnika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko i wylacznie HOM&M III + dodatki

Daleko za nia niesmialo wychylaja sie Disciples II i C&C (jedynka).

Najlepsze to chyba będa te, przy których spędziłem najwięcej czasu:

1. Settlers I (i trzydziesta misja - truuudna) - i na PC bylo dostepne 640*480 (jan gralem na amidze)

2. History Line 1914-1918 (multi z kuplem na jednym kompie - dwa joystiki i do dzieła:)

3. Starcraft (zręcznościówka, ale fajna i chyba najlepszy klimat w strategiach!!!)

4. Red Alert 2 - najlepsza część C&C, gra po lanie wymiata

5. HoM&M III - pożeracz czasu, zdecydowanie najlepsza z serii (chociaz dwójka też jest dobra, bardziej baśniowa, kameralna, mniejsze armie...)

6. Battle Isle I

7. North & South (w sumie zręcznoścówka, ale jaka fajna:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bitwa o Śródziemie

na lubialem strategi, ale ta gra mi sie bardzo podobała ( nie byłem ani ni ejest fanem władcy pierscieni ) wspaniale mi sie grało, myslałem ze polubilem strategie, ale probujac grac w inne strategie po prostu mi sie nie podobały, nie grało mi sie dobrze w inne.

Dlatego ta gra jest wyjątkowo i uważam ja za najlepszą gre strategiczną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi