Bartek Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Moimi ulubionymi były: Populous 2, The Settlers, Warcraft 2.....tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Blood And Magic (transformacje jednostek)? Poza tym klasyka - Dark Reign, Earth 21xx (boska muza), C&C, KKND (słonie, skorpiony i maszyny), Warcraft 1-3 (magia), Polanie 2 (teksty), Settlers 2 (oryginalność), AoE i wiele innych.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remik09 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 jesli chodzi o online to bezkompromisowo tzar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Oczywiscie SETTLERS (3,4) w dwojke gralem krotkoIdz i nie grzesz wiecej... trojka byla slaba, a czworka to jedna z najgorszych czesci serii, ktora poza nazwa miala niewiele wspolnego z porzadnymi Settlersami. Dopiero po reedycji dwojki cala seria zaczela wracac do korzeni. Moim zdaniem mocno w rankingu zamieszal World In Conflict, szczegolnie w trybie online. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 cała seria C&C :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Settlers II Warcraft II AoE (seria) RoN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Idz i nie grzesz wiecej... trojka byla slaba, a czworka to jedna z najgorszych czesci serii, ktora poza nazwa miala niewiele wspolnego z porzadnymi Settlersami. Dopiero po reedycji dwojki cala seria zaczela wracac do korzeni. Moim zdaniem mocno w rankingu zamieszal World In Conflict, szczegolnie w trybie online. Hehe, doskonała była tylko jedynka, dwójki czekałem z zapartym tchem była tak słaba (bez jakichkolwiek zmian dołożyli jedynie Hires), że nie grałem juz więcej w żadną część, chociaż w tą nową anniversary chętnie bym zagrał Rozgrzeszam obu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Hehe, doskonała była tylko jedynka, dwójki czekałem z zapartym tchem była tak słaba (bez jakichkolwiek zmian dołożyli jedynie Hires) (...)Dostrzegam pewna niekonsekwencje - jedynka byla doskonala, ale dwojka, bez zadnych zmian w stosunku do jedynki, byla tak slaba, ze Ci sie grac odechcialo? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Dostrzegam pewna niekonsekwencje - jedynka byla doskonala, ale dwojka, bez zadnych zmian w stosunku do jedynki, byla tak slaba, ze Ci sie grac odechcialo? ;)W dwójce nie było nic innego jak tylko wyższa rozdzielczość, przynajmniej tak odebrałem powyższą wypowiedź. Skoro jedynka i dwójka różnią się wyższą rozdzielczością, to ja grałbym w dwójkę. ;) Chciałbym pograć w odświeżonego UFO: Enemy Unknown z lepszą grafiką i muzyką. Tyle by mi do szczęścia wystarczyło. Szkoda tylko, że nikt nie wpadł na taki pomysł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 nie rozumiecie... Settlersi wyszli w 1993 roku i stali się rewelacją, wtedy svga nie była standardem, dwójka wyszła w 1996, po początkowej fascynacji grafiką doszło ogromne rozczarowanie. Grając w jedynkę przez 3 lata wiedziałem o tej grze wszystko... Dwójke włączyłem(o jaka fajna grafa -wtedy nawet 1028x768!) i po chwili stała się jedynką, którą znałem na wylot i która mi się juz znudziła. Crosis jeśli jedynka i dwójka różnią się tylko rozdziałką to wybieram tą z wyższą-> oczywiscie jesli wychodzą w tym samym czasie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 zapomniałem o KKND! :D jeszcze warcraft (obojętnie jaki) ale to już mniej ulubiona strategia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Seria AoE, seria C&C, Warcraft 3, Starcraft, a z ostatnich to Company of Heroes. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Jedyna prawdziwa strategia to seria Combat Mission... oraz multum innych turówek. Jak dla mnie to wszelkiej maści C&Cy, Starcrafty, Warcrafty to tylko gry mające pewne elementy strategii, bo generalnie wymagają tylko dobrego refleksu, szybkości i poznania pewnych kruczków taktycznych... a potem to tylko hurtem jednostki i hura na przeciwnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chwali Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Tylko i wylacznie HOM&M III + dodatki Daleko za nia niesmialo wychylaja sie Disciples II i C&C (jedynka). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Tylko i wylacznie HOM&M III + dodatki Daleko za nia niesmialo wychylaja sie Disciples II i C&C (jedynka). Najlepsze to chyba będa te, przy których spędziłem najwięcej czasu: 1. Settlers I (i trzydziesta misja - truuudna) - i na PC bylo dostepne 640*480 (jan gralem na amidze) 2. History Line 1914-1918 (multi z kuplem na jednym kompie - dwa joystiki i do dzieła:) 3. Starcraft (zręcznościówka, ale fajna i chyba najlepszy klimat w strategiach!!!) 4. Red Alert 2 - najlepsza część C&C, gra po lanie wymiata 5. HoM&M III - pożeracz czasu, zdecydowanie najlepsza z serii (chociaz dwójka też jest dobra, bardziej baśniowa, kameralna, mniejsze armie...) 6. Battle Isle I 7. North & South (w sumie zręcznoścówka, ale jaka fajna:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 seria AoE, WC, SC i HoMM II Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Supreme Commander Transport Tycoon Deluxe + Patch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Settlers 3 Heroes 3 Bitwa o śródziemie 2 c&c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Bitwa o Śródziemie na lubialem strategi, ale ta gra mi sie bardzo podobała ( nie byłem ani ni ejest fanem władcy pierscieni ) wspaniale mi sie grało, myslałem ze polubilem strategie, ale probujac grac w inne strategie po prostu mi sie nie podobały, nie grało mi sie dobrze w inne. Dlatego ta gra jest wyjątkowo i uważam ja za najlepszą gre strategiczną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Lemmings i Worms.... A tak całkiem serio to Seria C&C i Warcraft 2. Do dziś też pamiętam Dune 2 ,które naprawdę mnie urzekła. Spędziłem mnóstwo godzin przy tych grach. Najbardziej jednak wspominam Red Alerta. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...