[Dante] Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Czy ktokolwiek doświadczył / doświadcza tzw. freezów podczas grania, na tym ASRock'u? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 ja doświadczałem na starym egzemplarzu. Na wymienionym wszystko było w porząsiu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Dante] Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Dlaczego zatem pozbywasz się tej płyty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Bo mój proc potrzebuje duzego napięcia - to co oferuje asrock nie wystarcza mi do osiagnięcia 2700MHz - słaby proc po prostu :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Dante] Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Próbowałeś VCORE moda? Nie jest zbyt skomplikowany, a 1V więcej dostaniesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Czy wgrywał już ktoś bios ocwb 2? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 (edytowane) Czy wgrywał już ktoś bios ocwb 2? 1688413[/snapback] Pisalem juz wczesniej, ze tak. Pracuje nad nim prawie od poczatku, czyli od jakiegos tygodnia. W porownaniu do 1.20 udalo mi sie podniesc fsb z 275 do 290. Edytowane 9 Października 2005 przez KaT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Dante] Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 (edytowane) Czy miał ktoś problemy z kompatybilnością sprzętu? Na zasadzie, iż np. jeden dysk twardy czy napęd był wykrywany ale inny nie? Ostatnio miałem z tym pewne kłopoty, lecz nie upewniłem się do tej pory, czy może nie była to wina taśmy lub czegoś innego, równie błachego. Problem oczywiście nie dotyczył by samej płyty, lecz jej BIOS'u. Edytowane 9 Października 2005 przez [Dante] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti155 Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 (edytowane) A jak się wgrywa biosa do tego ASRocka? Jest jakiś programik gdzie można wgrać biosa pod windowsem? Edytowane 9 Października 2005 przez matti155 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 A jak się wgrywa biosa do tego ASRocka? Jest jakiś programik gdzie można wgrać biosa pod windowsem? 1691961[/snapback] ja uzylem dosowego flashera, ktory otrzymujemy sciagajac oficjalny bios ze strony ASRocka'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b00gie Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 No a ja jak sciagam oficjalny BIOS ze stronki Asrock'a, to w tej paczce ZIP nie ma flasher'a... Jakby ktos mogl dac namiar na flasher'a, co umozliwi mi wgranie BIOS'u z OCW niech wklei plz... Pozdro! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Jak nie ma jak jest: http://www.asrock.com/support/bios/939DM21.20.zip wlasnie sciagnalem ponownie i w srodku jest flasher(ASRFLASH.EXE) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 (edytowane) Są jakieś testy ULI z s754? Albo chociaż jakieś konkretne info o Abicie ku8, i Asusie K8U-X? ///EDIT. Faktycznie chyba pomyliłem :oops: Edytowane 10 Października 2005 przez skinny500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Są jakieś testy ULI z s754? Albo chociaż jakieś konkretne info o Abicie ku8, i Asusie K8U-X? 1693105[/snapback] Chyba pomyliłeś temat... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Rozwiązałem problem z Ramem, przyczyna tkwiła w .... płycie, (mam teraz nową) obecnie zasuwam na 305x9 1,4 v 196 MHz ram i wszystko smiga, max z ramkow wykrecilem niecale 440 MHz. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 (edytowane) A występują w przyrodzie różne revizje tej płyty ?? @bobson37 jaką ewentualnie revizje masz a jaką miałeś ?? Opłaca sie kupic tą płytę ?? (nie żałujecie??) Edytowane 15 Października 2005 przez sbchp250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 A występują w przyrodzie różne revizje tej płyty ?? @bobson37 jaką ewentualnie revizje masz a jaką miałeś ?? Opłaca sie kupic tą płytę ?? (nie żałujecie??) 1700902[/snapback] Trafiłem na uszkodzony model, dostałem nówke i tyle. Wersje te same :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti155 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Można spod Windowsa wgrac biosa do tej płyty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Można spod Windowsa wgrac biosa do tej płyty? 1702428[/snapback] TAK, nie łaska przeczytać kilka postów wyżej??? :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti155 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Mógłby mi ktoś wytłumaczyć proces wgrywania biosu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 (edytowane) TAK, nie łaska przeczytać kilka postów wyżej??? :mur: 1702443[/snapback] Nie widziałem programu do flasha dla ASRocka spod windowsa, wiec wyluzuj. matti155 - zrób sobie dyskietke startową, na drugą dyskietke wgraj sobie asrflash'a i bios ocwbeta2.rom. Jeszcze spod windowsa zmien nazwe pliku biosu na ocwb2.rom, u mnei asrflash wywalal sie z pelna nazwa 8 znakową. Robisz restart PC, wkładasz dyskietke startową, klikasz F11 wybierasz floppa czekasz az sie wszystko wgra, wkladasz dyskietke z flashem i romem wpisujesz asrflash ocwb2.rom czekasz na zaladowanie sie programu i biosu, moze wyskoczyc Ci komunikat o tym ze bios wgrywany jest starszy nzi ten na mobo, kliknij enter poczekaj chwile ( w ten czas modl sie by nie wylaczyli pradu :P ) po zakonczonej operacji klikasz ctrl+alt+del i juz masz nowy bios. Edytowane 16 Października 2005 przez bobson37 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti155 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 A jak zabraknie prądu? To co wtedy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 A jak zabraknie prądu? To co wtedy? 1702607[/snapback] Nie zrozumieliśmy się :D Chciałem powiedzieć, że kilka postów wyżej padła odpowiedź, a "TAK" nie było odpowiedzią tylko podkręsleniem mojego zdenerwowania... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 (edytowane) Nie zrozumieliśmy się :D Chciałem powiedzieć, że kilka postów wyżej padła odpowiedź, a "TAK" nie było odpowiedzią tylko podkręsleniem mojego zdenerwowania... 1702615[/snapback] Nie potrzeba się denerwować, po to jest forum by pomóc a nie drażnić się nawzajem :lol: matti155 - jak zbraknie prądu to bedzie zonk, płyta do serwisu albo naprawa na slepo ( wiekszosc firm ma taka opcje ze wgrywa sie program i bios z odpowiednia nazwa uruchamia sie peceta i flopp powinien reszte sam zrobic, robilem takie cos na asrocku k7s8xe :P ) Czy bawil sie ktos ustawieniami async latency?? ja dojechalem max do 6ns, w odczycie w everescie skoczyl mi winik o 500 mb :blink: Edytowane 16 Października 2005 przez bobson37 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hagitoshi Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 (edytowane) witam wszystkich noszę się z zamiarem kupna tej płytki ASRock K8 939Dual-SATA2 i chce potwierdzic ze nie bede mial zadnych problemow ze sprzetem. Otóź nie bawie sie w OC wiec nie bede nic podkrecał bo mi to nie potrzebne. do tej płytki mysle tez o kupnie tego procesora - AMD Athlon 64 3200+ bulk (Socket 939) Venice - i teraz pytanie czy bedzie on normalnie wspolpracował ztą plytą ? do tego ten dysk - WD Caviar SE-16 250 GB WD2500KS 16MB cache SATA-II karte juz mam - GF 6800 ASUS V9999 256mb na AGP no i jakis cooler na proca czy to wszystko bedzie grało czy beda jakies problemy>? podkreslam ze nie bede nic OC EDIT zapomnialem dodać ze mam 1gb ramu 2x 512 ddr te Kingston DDR 512MB PC-400 (KVR400X64C3A/512) CL3 Edytowane 16 Października 2005 przez hagitoshi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 To że nie bedzie na 100% żadnych problemów to gwarancji na odległość bez złożenia sprzętu Ci nikt nie da. Ogólnie to płytka jest bardzo fajna, a jak sie wgra nowy Bios to nie nastręcza chyba żadnych problemów (Srekal34 miał egzemplarz na sprzedanie, będziesz miał przetestowaną i pewną). Reszta zestawu też spoko (na OCW miali jakieś problemy z GF6800XX ale miałem GF6800LE na AGP i żadnych problemów nie zaobserwowałem). Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti155 Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 (edytowane) Czy wszystkie karty graficzne na AGP i PCI-E działają z tą płytą? Edytowane 17 Października 2005 przez matti155 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Czy wszystkie karty graficzne na AGP i PCI-E działają z tą płytą? 1704880[/snapback] tak hagitoshi-> dlaczego nie podkręcasz? To tylko tak wulgarnie brzmi.... :D Nie sądzisz, że lepiej byłoby mieć proca o 150zł tańszego skoro obydwa chodzą np. max 2700MHz ? po co kupować proca za 700zł skoro ten za 500 pracuje tak samo :-P poza tym to wydajnosc darmowa :razz: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hagitoshi Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 ja wiem ale niestety nie mam do tego szczescia swojego obecnego athlona 2400 2ghz fsb 266 chcialem przekrecic na na fsb 333 i nic gf 6800 odblokowałem tylko 1 vertex jak mialem 16x6 to były resety i trójkąty ;] wiec mam teraz 12x6 ale nie narzekam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti155 Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 (edytowane) Czy GF 6600 lub Radeon X700 będą chodzić stabilnie i wydajnie na tej płycie? Czy może będą jakieś problemy? Edytowane 18 Października 2005 przez matti155 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...