Greg_1 Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Jakich steró do AGP używacie ?? tego pakietu ze str. ocworkbench czy tych z cd dodanego do mobo ? bo u mnie na tych z cd coś sie kasztaniło, a tych z ocw wszystko chodzi normalnie ale wydajność jest troche kiepskawa tak. ok. 500-600punktów w 3dmarku05 :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 A ja mam może taki głupie pytanie, ostatnio duzo czytałem o tym własnie nowym chipie no i postanowiłem się zainteresowac tym chipem, przejżałem test z pierwszej strony i tu w pewnym momencie totalny zonk......gdzy albo mis ie przywidzialo, albo mobo daje mozliwosc ustawienia roznego mnoznika(wyzszego do tego co daje nam AMD) czy to mozliwe?? Ponizej link http://www.ocworkbench.com/2005/asrock/rev...al-SATA2/g5.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kencho-1 Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 wyższy mnożnik od standardowego można chyba tylko zapodać na próbkach inżynieryjnych czyli prockach z odblokowanym mnoznikiem . niewiem jak to jest bo jeszcze swojego nie próbowałem puścić na 10X Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adyan Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Witam. Niedawno zakupiłem tego AsRocka939Dual-Sata2 i mam 2 pytania: - Czy działa u was na tej płycie program StarForce Nightmare ? (bo u mnie nie idzie ukryc napędów). Jeśli nie to jak radzicie sobie z grami z zabezpieczeniem StarForce3 ? - Czy udało wam się włączyc na tej płycie technologie Cool'n'quiet i jeśli tak to jak to się robi ? ( ja w biosie mam włączoną i stery od AMD wgrane, ale w windowsie nigdzie nie widzę żeby ta technologia była aktywna) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Do C'n'Q polecam uzyc programu RightMark CPU Clock Utility. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 wyższy mnożnik od standardowego można chyba tylko zapodać na próbkach inżynieryjnych czyli prockach z odblokowanym mnoznikiem . niewiem jak to jest bo jeszcze swojego nie próbowałem puścić na 10X Pozdrawiam Mnożnik jest jeszcze odblokowany w serii FX i pewnie takiego użyli do testów mobo na OCW. Witam. Niedawno zakupiłem tego AsRocka939Dual-Sata2 i mam 2 pytania: - Czy działa u was na tej płycie program StarForce Nightmare ? (bo u mnie nie idzie ukryc napędów). Jeśli nie to jak radzicie sobie z grami z zabezpieczeniem StarForce3 ? - Czy udało wam się włączyc na tej płycie technologie Cool'n'quiet i jeśli tak to jak to się robi ? ( ja w biosie mam włączoną i stery od AMD wgrane, ale w windowsie nigdzie nie widzę żeby ta technologia była aktywna) Jakie aplikacje masz na myśli bo nie spotkałem się z tym zabezpieczeniem jeszcze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 Witam. Niedawno zakupiłem tego AsRocka939Dual-Sata2 i mam 2 pytania: - Czy działa u was na tej płycie program StarForce Nightmare ? (bo u mnie nie idzie ukryc napędów). Jeśli nie to jak radzicie sobie z grami z zabezpieczeniem StarForce3 ? Tutaj masz pełno softu do ukrywania napędów (3 kategoria "CD/DVD Hide Utilitie:) i przy okazji kilka do ujarzmienia zabezpieczeń (2 katrgoria "CD-Protection Utilities") Zmartwiłeś mnie tym co napisałeś, czekam z nieciepliwością na rozwiązanie twojego problemu. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Dzięki za odpowiedź jakże b. trudne pytanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Użyj tego packa 2.1 ze strony ULI. A następnym razem zamiast się obrażać to przeczytaj ostatnie kilka stron tego tematu bo tam wszystko jest! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 (edytowane) ja mam problemik i nie wiem czy leży on po stronie mobo... otóż co jakis czas przestaje mi się włączać system pomijam już, że przy ekranie z logo WinXP i napisem Trwa włączanie systemu windows trzeba było czekać jakąś minutke aż dysk odpowie- ale to mi nie przeszkadzało tylko, że co jakis czas robi się tak, że przy włączaniu XP pokazuje sie tylko logo XP (nie ma napisu "trwa włączanie systemu windows") no i dalej poprostu sie nie bootuje, pomimo że wszysko odpowiada (dysk pracuje, klawa, mysz też, CD tak samo). Po prostu dalej nie idzie- pomaga tylko reinstalka. No i od czasu do czasu BSOD z napisem MACHINE_CHECK_EXCEPTION miał ktoś coś takiego ? Edytowane 3 Grudnia 2005 przez majkel84 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Masz BH5, może mają za mało V? Jak już ruszy to jest OK i full stable? Sprawdzałeś gold-memory albo memtestem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 (edytowane) Masz BH5, może mają za mało V? Jak już ruszy to jest OK i full stable? Sprawdzałeś gold-memory albo memtestem? tak BH5, i dlatego działają na 100 (117 w Tweakerze) Na 133 nie wstają - 2,7V to za mało, choc kurde powinny bez wzgledu na napiecie- w końcu nominalnie obie mają 400MHz :mur: . Może to kwestia biosu, więc jak skołuje sobie stacje FDD to sprawdze OCWB1. wszystko przeszło czysto 7 godz Prime wiec raczej jest stabilne zreszta gdyby to była wina mem to rozluźnienie timingów i częstotliwości powinno przywracać sprawnosć systemu, a jest tak że jak sie tak zrobi to kaplica... co do tego oczekiwania na dysk to zniknęło po zainstalowaniu sterowników SATA. Tyle ze teraz mi sie pojawia ten RAID manager w windzie. Da sie go jakos wyłączyć ? Przepne dysk do SATA II i zobacze czy dalej będzie się włączał czy problem zniknął po zainstalowaniu tych sterów to się dopiero okaze, bo to wymaga czasu. Mam nadzieje że tak. Edytowane 3 Grudnia 2005 przez majkel84 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 A tak z cekawości ile wynośi u Ciebie obciążenie dysku w HDTachu (wersja 2.6 u mnie)? Bo u mnie przekracza 20% (21-24%). Tylko ja tak mam czy moze to normalne? Dyska jak w podpisie niezależenie czy jest zworka na 1,5GBita/s czy jej nie ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adyan Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Kurcze, szkoda że nie działa na tej płycie program StarForce Nightmare ( nie ukrywa napędów) i nie pogram sobie w wiele wspaniałych gier :-( Może ktoś wie z was jak ten problem rozwiązać ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Kurcze, szkoda że nie działa na tej płycie program StarForce Nightmare ( nie ukrywa napędów) i nie pogram sobie w wiele wspaniałych gier :-( Może ktoś wie z was jak ten problem rozwiązać ? odlacz napedy jak odlaczylem nagrywarke ,zeby grac w NFSMW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Napotkałem problem, mianowicie memki któren na nForce3 250 szły na 230(460) przy 2.5-6-3-3 na 2.6V- testowane S&M, teraz na ULi nie chcą zrobić nawet 220(440) przy 2.5-8-3-3 przy. 2.7V :( o co chodzi ?? rev. mobo 1.04 bios OCWB1 BTW. @ajsi nie obraziłem sie, tylko troche mnie rozdrażnił fakt że mój post został potraktowany jakby go nie było, a jeśli to już było to wielkie SRY. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kencho-1 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 (edytowane) Witam Ale miałem wczoraj ostrą walkę z płytą główną > zabrałem się za robienie VCORE moda na VID4 > odłączyłem kabelki i inne ustrojstwa i wyciągnąłem płytę z kompa > próbuję ściągnąć ten boxowy wiatrak z proca , a on nie drgnie nawet o milimetr > po chwilowej walce wyszedł razem z prockiem !!!! > okazało się że dałem za dużo AS5 i się przykleił do radiatora tak mocno że wyszedł z zamkniętego socketu ( dobrze że nie urwawała się jakąś nóżka ) > potem próbowałem go odkleić więc zacząłem się z nim siłować żeby nim kilka razy pokręcić aby pasta puściła > jak już puściła to tak niespodziewanie że proc Mi upadł na podłogę ( naszczęście na dywan ) i pogięło się kilka nóżek > chwila prostowania przy pomocy noża do warzyw i jakoś się wyprostowały > po ich dokładnym ustawieniu procka wsadziłem spowrotem do socketu ( oczywiście bardzo ostrożnie ) i stwierdziłem że czas się odstresować więc zrobiłem sobie przerwę na fajkę i otworzyłem browca > po przerwie zabrałem się dalej za modowanie płytki i tu już zrobię dokładny opis jak się do tego zabrać : Co będzie potrzebne do zrobienia moda Vcore na tej płycie Asrocka : Klej lub lakier elektroprzewodzący > w moim przypadku wybór padł na "ELECTON 40 AC" , jest to lakier na bazie srebra który doskonale przewodzi prąd > koszt w sklepie elektronicznym 23,50zł > schnie ok kilka godzin ( niewiem dokładnie bo zostawiłem go i poszedłem spać ). Taśma izolacyjna > zdecydowanie izolacyjna , a nie zwykła klejąca , ponieważ widać dokładnie dokąd sięga taśma , co w przypadku przezroczystej taśmy klejącej może być trochę problematyczne . Srubokręt płaski z cienką końcówką > przydatny przy wyciąganiu kołeczków zabezpieczających z koszyka , oraz dociśnięciu taśmy izolacyjnej naokoło naszego punktu operacji na płycie . Latarka > zdecydowanie tak > jest to bardzo przydatny element ponieważ można go łatwo obracać naokoło punktu operacji i dokładnie oświetlić punkt naszej operacji . Ja używałem 5cio diodowej latarki dającej lekko niebieskawe światło . Lupa lub okulary > powiekszą obraz miejsca które bedziemy modyfikować > niestety tego gadgetu nie posiadałem więc musiałem wszystko oglądać bez wspomagania z odległości ok 20cm ;) Małe kombinerki > przydatne przy demontażu koszyka ( do wyciągnięcia zawleczek i naciśnięcia zatrzasków po spodniej stronie płyty głównej DUŻO CIERPLIWOŚCI , ZIMNEJ KRWI I OPANOWANIA > modyfikowanie takiego podzespołu jak płyta główna mazidłami przewodzącymi prąd wiąże się ze sporym stresem !!!! >>>>>>> Modyfikacja >>>>> Krok 1 > zdjąć koszyk > płaskim śrubokrętem podważyć białe zatyczki bolców mocujących koszyk i wyciągnąc je , zdjąć koszyk ( trzeba ścisnąć te bolce po stronie spodniej płyty głównej ) Krok 2 > zabezpieczyć dokładnie miejsce operacji taśmą izolacyjną > ja robiłem to trzy razy , aż byłem w 1000% pewien że tym razem jest OK . Czyli obkleić czterema kawałkami taśmy naokoło to miejsce które będziemy łączyć lakierem > nie żałować taśmy > lakier jest co prawda gęsty , ale jak by spadła kropelka gdzieś obok to mógłby być ZONK . Krok 3 > przesmarować lakierem > po dokładnym zabezpieczeniu jak będziemy w 1000% pewni że zostanie założony tylko tam gdzie chcemy Krok 4 > poczekać aż wyschnie > moim zdaniem po ok 3 godzinach powinien być suchy , ale najlepiej zrobić to wieczorem , pójść spać i rano kontynuować pracę . Krok 5 > zdjąć ostrożnie taśmę izolacyjną > najlepiej odrywać paskami , ponieważ jak bedziemy odrywać całość może zejść razem z lakierem . Krok 6 > zamontować spowrotem koszyk ( pamiętajcie o tych białych kołeczkach ) Krok 7 > zainstalowac spowrotem płytę w kompie :) >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> po poprawnym połączeniu VID4 i SGND tak jak to jest pokazane np TUTAJ zgodnie z zamieszczoną tam tabelką po ustawieniu na 1,075 mamy napięcie na procku 1,475V !! , 1,100V daje 1,500V , 1,125V daje 1,525V , 1,150V daje 1,550V > pozostałe napięcia działają standardowo . Działa z biosem OCWB1 i najprawdopodobniej z biosem 1.20 . Należy jednak uważać ze zbytnim podnoszeniem napięcia ponieważ u mnie płyta podaje zawyżone napięcie i np. przy 1,45V mam od 1,458V do 1,488V , natomiast jak ustawiłem na 1,500V ( 1,100V w biosie ) to napięcie skakało od 1,518V do 1,546V więc zapewne przy ustawieniu 1,550V ( 1,150V w biosie ) napięcie będzie w okolicy 1,6V !! Jak dostanę wieczorkiem spowrotem mój kabel od komórki to zapodam kilka fotek które zrobiłem w trakcie modowania . UWAGA JEŻELI ZDECYDUJESZ SIĘ NA ZROBIENIE TEGO MODA TO MUSISZ BYĆ W 100% PEWIEN ŻE WIESZ CO ROBISZ . NIE PONOSZĘ ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA USZKODZENIA SPOWODOWANE KOŻYSTANIEM Z OPISU KTÓRY ZNAJDUJE SIĘ W TYM POŚCIE . WSZYSTKIE MODYFIKACJE PRZEPROWADZASZ NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ to taki standardowy dopisek żeby nie było wątpliwości jak ktoś coś popsuje ;) Pozdrawiam Edytowane 3 Grudnia 2005 przez Kencho-1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Ja tylko dodam, że zrobiłem to bez zdejmowania koszyka, trzeba uważać ale nie ma problemu. BTW. Też robiłem to Electonem 40AC, sechł jakieś 20minut :) Przy uzyciu suszarki, potem jeszcze 10 na ostygnięcie wszystkiego i jazda :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 bardzo spoko opis!!! chyba mnie natchnął do zrobienia moda :) dziękuje bardzo w imieniu moim i mojego procka :lol: nie wiem jak płyta przyjmie tę wiadomość, jak znam kobiety i ich niechęć do zmian, to nie będzie zadowolona... ale ja jestem głową tej rodziny w końcu, nie?? :banana: :banana: :banana: napisz jeszcze koniecznie jak w praniu się sprawuje! DO WSZYSTKICH USERÓW! czy ktoś wie, gdzie są punkty pomiaru vcore i vdimm na naszej płycie?? info z netu, podstawowa wiedza elektroniczna ;) myślę, że przydałoby się to odkryć, bo nie chce mi się wierzyć w te skoki napięcia, a jeśli faktycznie takie są to bardzo niedobrze dla regulatorów napięcia na naszych prockach! może ktoś zdolny spróbowałby znaleźć jakiś sposób na to w posatci w miarę prostego vdroop moda?? mamy przecież na forum kilku zdolnych elektroników-wizjonerów, którzy na pewno byliby w stanie!!! wierzę w to, że kiedyś się to uda zrobić :) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 dzieki za opis moda Kencho-1 :] ja mam natomiast problem z pamieciami :/ na dfi infinity na nf2 pamieci chodzily stabilnie przy 233 2.5 3 3 11 w tej chwili stabilnosc osiagam na 208MHz dla pamieci przy timingach 3 3 3 11 pamieci jakies pomysly dlaczego osiagi spadly tak drastycznie? :/ kostki w sigu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kencho-1 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Ja tylko dodam, że zrobiłem to bez zdejmowania koszyka, trzeba uważać ale nie ma problemu. BTW. Też robiłem to Electonem 40AC, sechł jakieś 20minut :) Przy uzyciu suszarki, potem jeszcze 10 na ostygnięcie wszystkiego i jazda :D Niestety suszarką tego potraktować nie mogłem , bo starsza zabrała ze soba na wyjazd . Ja bez zdejmowania koszyka bym się bał to robić . Jak jeszcze powiesz że nic nie obklejałeś taśmą to mogę tylko pogratulować Ci zdolności manualnych i opanowania . A co do skoków napięcia to mam od dłuższego czasu włączonego SpeedFan'a 4,27 i napięcie standardowo wacha się w okolicach 1,47V-1,49V ( ustawione w biosie na 1,45V !! ) i od czas u do czasu spada do 1,457V . Więc coś jest chyba nie tak ?? Może speedfan podaje jakieś dziwne odczyty ?? Napiszcie jak to u was wygląda . Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 mam identyczne skoki napiecia ps. jak mam ustawic nastepujace opcje w biosie zeby mozliwosci oc wzrosly? bank interleaving spread spectrum flexbility option burst lenght dram idle timer cpu - nb link width nb - sb width htt to pci bridge decode scheme gated clock function oraz agp aperture size i pcie1 turbo mode dzieki :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 macrOn - opis ustawień Biosu jest m.in. w poście nr313. Jest też mój gdzieś na poczatku tego tematu. Faktycznie nie obklejałem to taśmą, za dużo babrania by było i brak dostępu przez koszyk:) Jeśli zrobisz to jedną kropla i trafisz to nie ma obaw, ale jeśli nie trafisz to trzeba wyczyścić całe i jeszcze raz, bo jak zaczniesz poprawiać to rozmażesz na inne piny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 (edytowane) A tak z cekawości ile wynośi u Ciebie obciążenie dysku w HDTachu (wersja 2.6 u mnie)? Bo u mnie przekracza 20% (21-24%). Tylko ja tak mam czy moze to normalne? Dyska jak w podpisie niezależenie czy jest zworka na 1,5GBita/s czy jej nie ma. hmmm jakie obciążenie dysku ? HDtach 3.0.1.0 i nie widze żadnego obciążenia dysku- jedyna wartosć procentowa w tym teście to CPU utilization i u mnie wynosi ok. 12% a co do pamieci to to normalne- na tej mobo ich osiągi są znacznie słabsze. W wolnym czasie sprawdze czy Vdimm mod im pomaga <_< Edytowane 3 Grudnia 2005 przez majkel84 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kencho-1 Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 no i po długiej zabawie i stestowaniu wszystkich biosów ( OCWB1/2/3 , 1.20 , 1.41C Advance ) wynik jest taki jak w podpisie :) cel czyli 2,5Ghz osiągnięte , bo tyle zakładałem wyciągnąć z tego boxowego Venicjusza . Super PI 1MB też nie najgorsze i wszystko full stabilne temp. procka przy SuperPI dochodziła max do 39*C na boxowym chłodzeniu , więc jak założe Freezera to będzie spoko nawet pod max obciązeniem . Idę w kimono bo mnie świt zastanie przy kompie :) zieeeeeew Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 no i po długiej zabawie i stestowaniu wszystkich biosów ( OCWB1/2/3 , 1.20 , 1.41C Advance ) wynik jest taki jak w podpisie :) cel czyli 2,5Ghz osiągnięte , bo tyle zakładałem wyciągnąć z tego boxowego Venicjusza . Super PI 1MB też nie najgorsze i wszystko full stabilne temp. procka przy SuperPI dochodziła max do 39*C na boxowym chłodzeniu , więc jak założe Freezera to będzie spoko nawet pod max obciązeniem . Idę w kimono bo mnie świt zastanie przy kompie :) zieeeeeew Pozdrawiam 2,5 to był twój cel ? cieniutko coś ja na WR IV zrobilem Sempem 2400MHz (42* w streesie) wiec 2500 imho nie jest jakimś fajnym wynikiem. ja właśnie biosów nie testowałem kurka :mur: ale założe sie że OCWB1 będzie najciekawszy BTW: czy u was jest tak, ze jak przesadzicie z oc pamięci to dane na dysku wam sie uszkadzaja ? u mnie tak właśnie jest :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfotek Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Hejka W piatek dostalem ta Mobo z Sepronem 3000+ ale wielka kupa - nie wstaje w ogole. Brak jakiegokolwieg odzewu , nawet PC speaker nie piszczy, ekran czarny, biosa nie laduje:( Sprzet nowka z apollo - uszkodzona plyta? Sprawdzalem na 2 grafach ( GF 6800 i radek 9000 pro), sprawna pamiec Twinmos ddr3200, dyski odlaczone :( PS O co chodzi z tymi problemami w NFSMW? odlaczacie napedy na mobo zeby zagrac? inaczej nie idzie? Pzdr Sfoti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 odlacz napedy jak odlaczylem nagrywarke ,zeby grac w NFSMW NFSMW bez problemu dziala na Asrocku przy uzyciu DT4 i sd4hide. Nie trzeba odlaczac napedow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kencho-1 Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 2,5 to był twój cel ? cieniutko coś ja na WR IV zrobilem Sempem 2400MHz (42* w streesie) wiec 2500 imho nie jest jakimś fajnym wynikiem. ja właśnie biosów nie testowałem kurka :mur: ale założe sie że OCWB1 będzie najciekawszy BTW: czy u was jest tak, ze jak przesadzicie z oc pamięci to dane na dysku wam sie uszkadzaja ? u mnie tak właśnie jest :mur: wiem że cienko , ale Mi więcej do szczęścia nie potrzeba , a poza tym ten bios OCWB1 jest niestabilny powyżej 285Mhz , a na OCWB3 nie działa mod Vcore . Spróbuję jeszcze raz się pobawić na OCWB2 , ale niewiem czy to coś zmieni , bo z tego co pamiętam to nie obsługuje Vcore moda . Jak założe freezera i wyjdzie jakiś poprawiony bios to stestuję jakieś mocniejsze OC . A poza tym to zwykły boxowy proc z 39tygodnia więc niema zbyt dużych możliwości OC ( jak widac na 2500mhz potrzebuje 1,55V , natomiast dobry proc z jakiegoś rześkiego tygodnia robi 2700Mhz na 1,45V ). Co do uszkodzonych danych z dysku to jeszcze czegoś takiego nie zaobserwowałem > u mnie jak przesadzę z oc pamięci to poprostu komp nie wstaje bo pamięci mają za niskie napięcie . Potrzebuję bios na którym będzie działał Vcore mod i będzie stabilny na 300-330Mhz , jak ktoś ma jakieś namiary to proszę o info. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Parówkowy_Skrytożerca Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 (edytowane) Ten Abit jet oparty o ULi M1689, a Asrock o którym mowa wykorzystuje ULi M1695! Szkoda że ULi nie rozbudowało trochę SB (M1567), przydało by się wsparcie dla SATA2 i RAID na IDE. Jakby były Sempy na S939 w normalnej sprzedaży to bym się skusił na tego Asrocka już dziś, a tak poczekam, może Abit albo DFI zainteresuje się tym chipsetem. AGP i PCIE na jednej płycie bardzo by mi ułatwiło przesiadkę na 64bity. przecież ta mobo AsRocka ma kontroler SATA2 i Raid na Serial :) nie ma na ATA ale po co dziś to komu? co to są cold boty? Edytowane 5 Grudnia 2005 przez Parówkowy_Skrytożerca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...