diefek Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 witajcie to znowu ja na szczeciue juz wszysciutko u mnie dziala pieknie ;) ~!!!!~ nie wiem czemu ale zaczelo wykrywac dysk !!!! tzn skasowalem partycje zrobilem od nowa przez partition magic nie pomoglo ;/ puzniej zrobilem od nowa partycje przez xp'ka i zaczelo wszystko dzialac ;) narazie jestem zadowolony z mego sprzetu wszystko pieknie dziala nie wywala bledow , podkrecilem troszke go i dziala nie zawiesza sie ;d wiec u mnie asrock 939 dual sata 2 sempron 939 3.0 venice baracuda 120GB ( nareszcie dziala !! jupi) radek 9500 128 Pro fortron 400 watt wszystko smiga pieknie JAk narazie jestem zadowolony ;d a co z dyskiem do konca bylo to nie wiem ;d wazne ze dziala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elgreen Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 chrisg - skąd ty te temp wytrzasnąłes ? speedfan wyświetla tylko 3 temperatury dla tego asrocka :> a vcoreb nadal nie wiem co to jest :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Testus Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 sory może już było ale nie moge znaleźć a to bardzo pilne... mianowicie: jakie będzie najlepsze chłodzenie do semprona 3000+ na tym asrocku i czy zmieści sie(nie będzie kolidował z jakimiś kondensatorami) na niej ARCTIC COOLING Freezer 64 Pro.?? Edit: z tego co znalazłem chyba sie da ale mnie martwi jedno czy ten srebrny radiatorek nie będzie zawadzał?? Nie będzie. Ja mam Pentagram 120Cu i wchodzi bez problemow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek89 Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 (edytowane) sory może już było ale nie moge znaleźć a to bardzo pilne... mianowicie: jakie będzie najlepsze chłodzenie do semprona 3000+ na tym asrocku i czy zmieści sie(nie będzie kolidował z jakimiś kondensatorami) na niej ARCTIC COOLING Freezer 64 Pro.?? Edit: z tego co znalazłem chyba sie da ale mnie martwi jedno czy ten srebrny radiatorek nie będzie zawadzał?? Już Ci all pisze... Mam tego Semprona tą płytę...i już Ci piszę Wszystko się da zamontowac :D ale tak na styk ;] trzeba sciaganc wiatraczek z freezera...5s roboty...zalozyc same "sreberko"...najpierw tam kolo chipsetu...wajachu musi być po stronie zasilacza...czyli na górze...mocujesz i zakładasz na to wiatraczek :]... A co do zestawu o jakims pisałes... To ja mam Radka 9550 i już jest za cienki, sporobuj moze GF 6600 Turbo Force...moj kumpel ma takiego i wszystko super działa;] A co do płty i procka to polecam!!...jescze go nie kreciłem bo mam za słaby zasilacz :] wole poczekac kupic cos nowego...niz zeby to sie poszło dymać... PozdrO Edytowane 14 Stycznia 2006 przez Dudek89 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebx Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Cieakwostka zmieniłem bios w płycie z 1.20 na 1.50 - flashowałem z WinXP bułka z masłem ale co najciekawsze - wyniki testów pamięci są przy tych samych ustawieniach tak ok. 10% gorsze ale cały system pracuje wyraźnie sprawniej i szybciej ... dziwne pewnie to skutki optymalizacji biosu , chrzanić benchmarki i tak jestem zadowolony :-) . W tym biosie jest parę nowych opcji nie bardzo ważnych ale np: Enable USB 2.0 , USB Legacy i pewnie jeszcze parę rzeczy ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bublus Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Już Ci all pisze... Mam tego Semprona tą płytę...i już Ci piszę Wszystko się da zamontowac :D ale tak na styk ;] trzeba sciaganc wiatraczek z freezera...5s roboty...zalozyc same "sreberko"...najpierw tam kolo chipsetu...wajachu musi być po stronie zasilacza...czyli na górze...mocujesz i zakładasz na to wiatraczek :]... A co do zestawu o jakims pisałes... To ja mam Radka 9550 i już jest za cienki, sporobuj moze GF 6600 Turbo Force...moj kumpel ma takiego i wszystko super działa;] A co do płty i procka to polecam!!...jescze go nie kreciłem bo mam za słaby zasilacz :] wole poczekac kupic cos nowego...niz zeby to sie poszło dymać... PozdrO mógł byś jakąś fotke pstryknąć chciałem zobaczyć w którą strone będzie wiał i ile on miejsca zajmuje ;> co do Gforca to nie wyjdzie bo brak środków ;( za fotki był bym bardzo wdzięczny B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Cieakwostka zmieniłem bios w płycie z 1.20 na 1.50 - flashowałem z WinXP bułka z masłem ale co najciekawsze - wyniki testów pamięci są przy tych samych ustawieniach tak ok. 10% gorsze ale cały system pracuje wyraźnie sprawniej i szybciej ... dziwne pewnie to skutki optymalizacji biosu , chrzanić benchmarki i tak jestem zadowolony :-) . W tym biosie jest parę nowych opcji nie bardzo ważnych ale np: Enable USB 2.0 , USB Legacy i pewnie jeszcze parę rzeczy ... A jak jest ogólnie z opcjami OC na tym biosie? (Jeżeli ktoś już go opisywał, to sorry, ale nie śledzę dokładnie tematu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebx Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 A jak jest ogólnie z opcjami OC na tym biosie? (Jeżeli ktoś już go opisywał, to sorry, ale nie śledzę dokładnie tematu) Na pierwszy rzut oka jest to samo co w 1.20 ale bardzo jeszcze w nowym biosie nie grzebałem ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 chrisg - skąd ty te temp wytrzasnąłes ? speedfan wyświetla tylko 3 temperatury dla tego asrocka :> a vcoreb nadal nie wiem co to jest :> No to raczej nie bo umnie tych temp jest 6: temp1-35 temp2-33 temp3-24 local-34 Remote-40 Hd0-37 Co do VcoreB jest to zasilanie procka pokazywane blednie wina biosu..Te poprawne to VcoreA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek89 Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 mógł byś jakąś fotke pstryknąć chciałem zobaczyć w którą strone będzie wiał i ile on miejsca zajmuje ;> co do Gforca to nie wyjdzie bo brak środków ;( za fotki był bym bardzo wdzięczny B) bardzo mi przykro nie mam cyfrówki :(... on wiatrakiem ciągnie powietrze...wiatrak ma byc w strone napędów...a wypuszcza radiatorem...najlepiej jakbys miał z tyłu jescze wiatraczek co wyciąga ciepłe powietrze :] zamontowanie to nic trudnego : szczerze to był moj pierwszy coolerek jakiego montowałem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebx Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Hej ... hej ... na OCW Forum robi się jakiś ruch - jeden koleś twierdzi ,że zdjął ograniczenie HTT z oficjalnego BIOSa 1.50 - tu jest wątek : http://www.ocworkbench.com/ocwb/ultimatebb...ic/30/5893.html Gdyby to rzeczywiście działało to by było super prawda ??? :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 sory może już było ale nie moge znaleźć a to bardzo pilne... mianowicie: jakie będzie najlepsze chłodzenie do semprona 3000+ na tym asrocku i czy zmieści sie(nie będzie kolidował z jakimiś kondensatorami) na niej ARCTIC COOLING Freezer 64 Pro.?? Edit: z tego co znalazłem chyba sie da ale mnie martwi jedno czy ten srebrny radiatorek nie będzie zawadzał?? Możesz kupić również do tej płyty Golden Orb II. jak się przyglądałem zdjęciu tej płytki to Pentagram 120Cu wychodzi po za obszar płyty? Chyba że masz dużą budę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Hej ... hej ... na OCW Forum robi się jakiś ruch - jeden koleś twierdzi ,że zdjął ograniczenie HTT z oficjalnego BIOSa 1.50 - tu jest wątek : http://www.ocworkbench.com/ocwb/ultimatebb...ic/30/5893.html Gdyby to rzeczywiście działało to by było super prawda ??? a ja przeczytałem że ten koleś zmodyfikował bios OCWB 2,tak żeby poprawnie współpracował z 4 kośćmi pamięci po 512mb każda,przy dzielniku pamięci 166. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebx Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 a ja przeczytałem że ten koleś zmodyfikował bios OCWB 2,tak żeby poprawnie współpracował z 4 kośćmi pamięci po 512mb każda,przy dzielniku pamięci 166. To pewnie kwestia zrozumienia angielskiego nie mam nawet FCE :lol: Wiem ,że coś o tym co mówisz też było napisane ale idea jest taka żeby porównać OCWB2 i 1.50 i kombinować co z tą blokadą HTT ... w każdym bądź razie trzymamy kciuki co nie ??? BTW : Właśnie zmieniłem bios 1.20 na 1.50 i przy tych samych ustawieniach komputer działa wyraźnie szybciej . Więc modyfikacja biosu 1.50 aby zdjąć blokadę HTT powinna być priorytetem dla tych co się na tym znają :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elgreen Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 (edytowane) tez ostatnio zrobiłem flash biosu - i martwi mnie ze opcja suspend to ram nie działa. W biosie 1.2 była opcja "enable" a w 1.5 jest tylko "auto" i nie działa :? Edytowane 14 Stycznia 2006 przez Elgreen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 (edytowane) To pewnie kwestia zrozumienia angielskiego nie mam nawet FCE :lol: Wiem ,że coś o tym co mówisz też było napisane ale idea jest taka żeby porównać OCWB2 i 1.50 i kombinować co z tą blokadą HTT ... w każdym bądź razie trzymamy kciuki co nie ??? BTW : Właśnie zmieniłem bios 1.20 na 1.50 i przy tych samych ustawieniach komputer działa wyraźnie szybciej . Więc modyfikacja biosu 1.50 aby zdjąć blokadę HTT powinna być priorytetem dla tych co się na tym znają :wink: tyż ni mom a rozumiem ;) wpcredit - jak widać tym programikiem można robić różne cieekawe rzeczy ;) a pierwszy raz o nim słysze :) Ciekawe czy to takie proste jak tam jest napisane... Edytowane 14 Stycznia 2006 przez victor89 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Czy ktoś ma problemy a kartą na AGP na tej płycie? Chodzi mi głównie o gry, bo na ocw trochę o tym piszą i zastanawiam się czy u mnie będzie wszystko ok :( Mam już te płytę, ale czekam na procka i nie moge sprawdzić... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 (edytowane) Czy ktoś ma problemy a kartą na AGP na tej płycie? Chodzi mi głównie o gry, bo na ocw trochę o tym piszą i zastanawiam się czy u mnie będzie wszystko ok :( Mam już te płytę, ale czekam na procka i nie moge sprawdzić... A mógłbyś krótko napisac jakie problemy ?? Edytowane 15 Stycznia 2006 przez sbchp250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Testus Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Czy ktoś ma problemy a kartą na AGP na tej płycie? Chodzi mi głównie o gry, bo na ocw trochę o tym piszą i zastanawiam się czy u mnie będzie wszystko ok :( Mam już te płytę, ale czekam na procka i nie moge sprawdzić... Miałem na tej płycie Radeona 9700pro na AGP a teraz mam Radeona GTO na PCIe I jedna i druga karta działa bez zarzutu ! Bardzo dobra płyta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Przedewszystkim crashe i freezy w grach... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Nuklear - 6600gt na agp i żadnych problemów u mnie...wreszcie się freezów pozbyłem...:) inaczej mówiąc - nie powinieneś mieć problemów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Miałem na tej płycie GF6800LE (8,6) i chodził OK. PRTzez jakiś czas był również GF4200TI i też było OK. Kolejny dzień pełen niespodzianek. Dziś komp się właczył, jakby nigdy nic. Ale po chwili już wrócił do swojej normy, czyli ciemny ekran. Po kolejnych kombinacjach doszedłem do wniosku że winny jest..... zasilacz. Okazuje się że w Enermaxie coś się pier**** na jednej z cewek indukcyjnych (chyba po stronie pierwotnej jeszcze) i jak się nią poruszy to zaczyna skwierczeć. Nie wiem czy to jest jedyny problem ale przynajmniej mam punkt zaczepienia. Zasilacz pojedzie na gwarę pewnie (raczej sam tego nie zrobię skoro jest gwara). A ja przetewstuje na Chiefie 360 jak sobie poradzi z tym konfigiem. Narazie tyle, potem wyedytuje co jeszcze zwojowałem. I kto by pomyślał że 550W Enermax się usmaży. Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 czyli ajsi vs. asrock 0:0 jak narazie ja mam cos ciekawego semp na 2.6 1.6V 3 godzinki prime stable wiecej nie pojdzie na tym vcore stabilnie tzn. 2.7 robi ale policzy tylko pi 1M teraz trzeba zbierac na 2x1GB samow na uccc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Gorzej że moj 5900 XT nachodzi na SB :( Więc w razie co nie mam jak załozyć tam wiatraka :/ Ehh. Muszę coś wymyślić, proc przyjdzie jutro albo we wtorek i wkońcu odpalę kompa, bo teraz jestem na laptopie IMB Thinkpad 560Z (PII 300 MHz), mam go już dosyć... ale co spodziewać sie jeżeli tylko 64 ramu ma :/ Ma ktos jakis pomysł jak lepiej schłodzić SB? Bo ja narazie nie mam pomysłu :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 nie wiem jak u innych ale u mnie obydwa mostki sa ledwo ze cieple a nawet nie wymienialem tam pasty z tym ze bude mam otwarta ja bym na twoim miejscu wymienil tylko paste pod nim i nic wiecej nie robil ten radaiatorek powinien spokojnie wystarczyc zreszta sam zobaczysz czy sie mocno bedzie grzal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davvid Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Witam :) Przeczytałem cały ten wątek (no prawie cały ;) ) i mam pytanie jeszcze. Możliwe, że już było o tym, ale może akurat przeoczyłem. Jesli było niedawno to możecie mnie nawet zajechać ale napiszcie na ktorej stronie :D Otóż... czy w tej mobo mozna regulowac predkością wiatraka w biosie albo np w speedfanie?? Aaa i jeszcze... czy c&q to się ustawia w biosie czu jakimś programem w windzie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Testus Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Przedewszystkim crashe i freezy w grach...Nigdy mi sie to nie zdażyło na żadnej z kart. IMHO przyczyna tkwi w czym innym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Witam :) Przeczytałem cały ten wątek (no prawie cały ;) ) i mam pytanie jeszcze. Możliwe, że już było o tym, ale może akurat przeoczyłem. Jesli było niedawno to możecie mnie nawet zajechać ale napiszcie na ktorej stronie :D Otóż... czy w tej mobo mozna regulowac predkością wiatraka w biosie albo np w speedfanie?? Aaa i jeszcze... czy c&q to się ustawia w biosie czu jakimś programem w windzie?? Tak było już:) Nie pamitile stron wstecz to napisze że się nie da regulować prędkości wiatraka. C&Q włączasz w Biosie a ustawiasz sobie z Windy (jakim programem też już było, aha chcąc korzystać z C&Q musisz zainstalować sterownik do procesora). Po podłączeniu Chiefa komp jakoś uruchomiłem. Jest jeszcze coś nie tak bo daje się uruchomić jeśli taca z mobo nie jest wkręcona do budy tylko lekko wysunięta (muszę poszukać czy ta cholerna blaczka od ASrocka nie robi jakich cyrków. Odnośnie Enermaxa, pokombinowałem trochę i sypie iskierkami po drugiej stronie elektroniki. Albo jest tam zwierol (mało prawdopodobne bo zasilacz działa) albo któryś element był źle przylutowany i się oberwał a teraz iskrzy. Tak czy siak to już problem 4speeda będzie. Kolejne info będzie jak coś zaobserwuję. Narazie jest 8x300 div133. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Uspokoiliście mnie troszkę :) Bo czytając te komentarze na ocw to nie wróżyło zbyt dobrze... Ehh, może ktoś wie ile kurier jedzie z proline (Shrenker)? Ma do mnie jakieś 450 km i się zastanawiam czy zawita jutro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Uspokoiliście mnie troszkę :) Bo czytając te komentarze na ocw to nie wróżyło zbyt dobrze... Ehh, może ktoś wie ile kurier jedzie z proline (Shrenker)? Ma do mnie jakieś 450 km i się zastanawiam czy zawita jutro... Do mnie jechał z Kraków -> Opole dokładnie 21h jak były śnieżyce :) Więc na pewno dojedzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...