Serchio Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Jakiś poradnik jak się modyfikuje bios, lub jakiś sprytny program do tego? Zna ktoś :D? Napisałem do merlina, tym razem w english :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) ja napisalem po polish bo jak bym zaczął po angielsku to by mi zeszło z 2 dni bo napsiałem mu o wszystkim co mnie trapi w tej płytce. Edytowane 21 Stycznia 2006 przez guziq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebx Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Georg miło mi poznać :) w biosie prawie nic nie zmieniałem bo wczoraj w nocy składałem dwa kompy i już nie zdążyłem sie pobawić ale zobacze to ;) i trzeba się będzie zabrać za podręcanie :> No z podkręcaniem to jest teraz tak : HTT 268 Mhz x 3 , procek na 2.4 Ghz , RAM CPU/11 219 Mhz - no i działa :-) . Trochę go pokatuje zobaczę czy to jest stabline ... hmm... w Sandrze Pro 2005 SR3 wyniki jak Athlon FX-53 2.4 Ghz . Freezer puszczony na 2000 obr/min - temp . 46 C idle max 50 C fajnie by było mieć trochę mniej ... może ta pasta z Freezera MX-1 się wygrzeje to będzie lepiej ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 No z podkręcaniem to jest teraz tak : HTT 268 Mhz x 3 , procek na 2.4 Ghz , RAM CPU/11 219 Mhz - no i działa :-) . Trochę go pokatuje zobaczę czy to jest stabline ... hmm... w Sandrze Pro 2005 SR3 wyniki jak Athlon FX-53 2.4 Ghz . Freezer puszczony na 2000 obr/min - temp . 46 C idle max 50 C fajnie by było mieć trochę mniej ... może ta pasta z Freezera MX-1 się wygrzeje to będzie lepiej ??? Bardzo duża masz tą temperature, ja u siebie z freezerem na 5V mam max 45 stopni po kilku h grania więc coś u Ciebie jest nie teges. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Ja po 3 godzinach grania mam max 42 C, masz dodatkowy wiatrak z tyłu obudowy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demonstenes Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Witam ! W tym tygodniu kupuje sobie ta plytke i zastanawialem sie jak teoretycznie beda chodzi na niej te ramy . Co tym sadzicie i co ewentualnie brac innego (jendakze alternatywy tez musza byc do kupienia w Znaku). PZDR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Lubią niskie napięcie co oznacza że sa ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Mam pytanie czy Arctic Freezer 64 Pro wychodzi po za obręb płyty głównej? I czy wadzi on z ram. Bo mam go okazje tanio kupić (poleży w szafie :) a później kupie to mobo i proca). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demonstenes Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Lubią niskie napięcie co oznacza że sa ok. Tak tez myslalem. Wielkie dzieki !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Nie wychodzi poza płytę, osłonka leciutko nachodzi na pierwszy slot ramu, ale bez niej spokojnie obsadzisz 4 banki ,z nią możliwe że też. U mnie ram siedzi w 3 slocie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bublus Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 mam może głupie pytanie ale podobno ie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi ;P więc jaka jest temperaturka na której procek moze chodzić i nic mu nie bęfzie sie działo?? tzn odłączyłem frezera i jedzie teraz na wentylku z tyłu i w zasilaczu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) Witam włożyłem dzisiaj sb live 1024 i ..... [gluteus maximus] blada zwis po paru sekundach i niebieski ekran sie pokazuje... czego to wina może wiecie ?? === OK wystarczylo zmienic slot pci... :-/ Edytowane 21 Stycznia 2006 przez meilbox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 mam może głupie pytanie ale podobno ie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi ;P więc jaka jest temperaturka na której procek moze chodzić i nic mu nie bęfzie sie działo?? tzn odłączyłem frezera i jedzie teraz na wentylku z tyłu i w zasilaczu? Ja z temperaturą nie wychylałbym się ponad 55 stopni :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 @Nuklear ponad 50 stopni przy tej temperaturze to u mnie nawet prime sie wywala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madx21 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Witam Po dobrych opiniach na temat tej plyty zakupilem ja razem z sempkiem 3000. Ale od razu mam 2 problemy: Po pierwsze: nie mozna wgrac biosu z dos poniewaz on wogole sie nie wgrywa :) , tzn. tak jak z dyskietki startowej win98 jak i z bootowalnej plyty cd jest tylko czarny ekran i nastepuje zamrozenie. Spod windy wgralem bios 1.5. Po drugie: Nie wazne czy ustawie pamieci na sztywno ddr400 jak i na auto to niestety caly czas w windowsie pracuja jako 133 (ddr266). Ma ktos jakis pomysl?? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 jeśli pamiątki w 2 kościach to próbuj dla każdej z osobna czy pójdą na ustawieniach jakich potrzebujesz....... co do wgrywania spod dosa to u mnie nie było żadnego problemu.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madx21 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Hehe Pamieci sa w 3 kosciach - 256, 256, 512 Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Wywal jedną kość dla testu i zobacz czy jest dobrze. Jeśłi nadal będzie zaniżał to wyłącz Flexibility options (czy jakoś podobnie). Kontroler RAM jest w CPU i to on może mieć wąty co do 3 kości. Posprawdzaj na 2 kościach narazie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Prośba do posiadaczy freezera 64 pro na AsRocku: Czy możecie zerknąć na zdjęcia, i powiedzieć, czy w tej budzie z tą zasiłą freezer wejdzie na AsRocka? Na AsRocku socket jest chyba niżej, ale i tak wydaje mi się, że mogą być porblemy, zwłaszcza z zawadzaniem o wiatraki na fortronie. Jak nie, to nie wiem, co kupię - pewnie to, o ile jest mniejsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madx21 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Wywal jedną kość dla testu i zobacz czy jest dobrze. Jeśłi nadal będzie zaniżał to wyłącz Flexibility options (czy jakoś podobnie). Kontroler RAM jest w CPU i to on może mieć wąty co do 3 kości. Posprawdzaj na 2 kościach narazie. Wielkie dzieki Wyzucilem 1 kosc oraz wylaczylem opcje Flexibility i poszlo ok na ddr400. Jednak dalej nie moge wgrac biosu w dosie (tylko czarny ekran). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boundrose Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Jakiś poradnik jak się modyfikuje bios, lub jakiś sprytny program do tego? Zna ktoś :D? Napisałem do merlina, tym razem w english :) dajcie namiary na tego merlina, najlepiej na jego ojczystym forum to cos skomponuje w jezyku wyspiarzy :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madx21 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Juz wgralem OCWBeta2, niestety nawet na 270 niechce sie bootowac, gdzie oryginalny bios 1.5 spokojnie z takimi ustawieniami dziala. Zaladowalem bios pod dosem, gdy odlaczylem "wszystkie" napedy <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) Boundrose Koles nazywa sie : by -=Merlin=- i jego topic o biosach do NF7 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=85153 tam też jest adres jego rodzimego forum. madx21 zmien opis już nie masz Epox 8RDA v1.1, Athlon XP 1700(0,13)@2600+ :D Edytowane 21 Stycznia 2006 przez guziq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Ja po 3 godzinach grania mam max 42 C, masz dodatkowy wiatrak z tyłu obudowy? Mam z przodu 80mm@5V i z tylu Chieftec 120mm@5V, obecnie buda jest otwarta z powodu prowizorycznego podlaczenia wc, niedlugo to sie zmieni i bedzie blok na CPU i GPU, buda zamknieta, z przodu dojdzie jeden wentyl 80mm i z boku wstawie jakas 120mm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kencho-1 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Ello Dobrze wentylowana obudowa to podstawa , Ja jak zmniejsze obroty na max w moich wentylatorkach to mam na procku 34-36* IDLE , jak puszcze na max to mam 26-28*C , a przy aktualnych "cichych" ustawieniach wentylatorów mam 28-30* w IDLE i max 37-38* po kilku godzinach grania . Pozostałe temperaturki to 20-30* HDD , 28-32*NB , 45-61*/25-32* GPU/MEM GRAFY . Procka mam aktualnie na 9x280 czyli 2,5Ghz , bo to okazuje się max stabilne podczas giercowania , niestety więcej stabilnie do grania z niego nie wycisne bo to boxowy szajs z biednego tygodnia . A tak wygląda mój "BLUE-FREEZER" ;) : Wygląda jak jedna wielka turbina powietrzna , ale obieg powietrza jest rewelacyjny i jest przy tym cicho i chłodno . U mnie wentyl na Fryzjerze działa na 1930obr i tylko podczas giercowania się wkręca na 2200obr . Radze więc zainwestowac w jakąś fajną budę i kilka wentyli z możliwością regulacji obr , lub puścić je na 5V . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipek Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Co do wydajnosci kart 6800XX na Agp to i w nowym 3dm2006 pojawia sie roznica. Moj niektecony 6800Gt robi 2200ptk, osoby z podobnym procem i ta sama grafa maja po 2300-2350. Jednak cos ten ULI slabiej wypada... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek23 Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 czy dysk sata seagate z ncq bedzie działał tak jak ma działać?? czy ncq bedzie sprawne na tej płycie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 NCQ to właściwość dysku, nie płyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rork Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Mam krótkie pytanie :) czym jest spowodowane nie wstawanie płyty na ustawieniu 9x270 ,a przy 9x168 śmiga bez problemu (bios OCWB1 pamięci próbowane na 133, napięcie 1.45 ) wiem, że mogło to być wyjaśnione ale wybaczcie (troche dużo stron ma ten wątek) :) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 moze byc to spwodowane tym że: - proc nie daje rady - za małe napiecie (na chwile obecna tylko VMOD) Pierwsze wynika z drugiego wiec ratuje Cie tylko VMOD. W wypadku gdy nie bedziesz robił VMOD-a zainstaluj oficjalny BIOS 1.50 - jak do tej pory najlepszy bios. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...