Skocz do zawartości
Kikas

Asrock 939dual-sata2 - Tani Sposób Na S939

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie taka zamiana nie ma sensu (sprawdzałem). Dużo lepszym rozwiązaniem jest puszczenie nawiewu na sb\nb... oczywiście przesmarowanie lepszą pastą obowiązkowe ;)

Edytowane przez Wreq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bublus podesłał mi OCWb 1,2,3,4, zobaczyłem 1 i nic szczególnego, potem wrzuciłem 2 i dałem mu 315x8 i śmigało więc polecam OCWb2 nie wiem jak 3 i 4, tylko troche dziwne te OCWB bo jako maksymalny moznik procka pokazuje 5x i ustawia na starcie taktowanie procka 1000mhz, ale mimo to można zmienić na 8,9x, druga dziwna rzecz mimo że np procek ma 2400mhz to przy stracie pokazuje 1600mhz no ale trudno :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie podobaja mi sie te ceny w innych sklepach, czy w apollo venic za 265zl to jest napewno wersja BOX, bo cos mi sie wirzyc nie chce. na allegro i w innych sklepach to wersje oem sa nawet drozsze niz ten venice z apollo

-----

Wreq skad wiesz ze dostawa asrockow w apollo bedzie dopiero w przyszlym tygodniu?

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki bios polecacie do tego asrocka?? Polecilem go kumplowi i na razie podkrecil na def biosie Venica 3200+ na 2.7GHz ,wiec nie tak zle. Jedynie w tym biosie wszystko poblokowane :( i chcialby sprobowac jakis modowanych.

PS Fredus jakbys byl taki mily i podeslal te biosy OCWB na maila mlodykaras@gmail.com thx z gory :)

Edytowane przez Karas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki bios polecacie do tego asrocka?? Polecilem go kumplowi i na razie podkrecil na def biosie Venica 3200+ na 2.7GHz ,wiec nie tak zle. Jedynie w tym biosie wszystko poblokowane :( i chcialby sprobowac jakis modowanych.

PS Fredus jakbys byl taki mily i podeslal te biosy OCWB na maila mlodykaras@gmail.com thx z gory :)

od 1.80 w góre było już 100 razy, na wcześniejszej stronie masz upniete biosy OCW na rapidshare. Wystarczu troche poczytać a nie odrazu posta walić z prośbą o to co już było i to jeszcze nie tak dawno bo wczoraj ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przetestowałem wszystkie OCWb i wychodzi na to że najlepszy jest 2 bo tylko na tym płyta uruchamia sie na 315x8 i tym samym jestem niemal wszędzie na pierwszym miejscu :-P

Pozdro

p.s chyba trzeba bedzie myślec nad vid4 modem :-| bo 1,450v to mało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wgrałem każdy bios OCWB od 1-4 i płyta przy FSB nawet 249 nie wstawała.

Wracam na P2.20 i FBS 265.

Gdzie ustawiacie te DIV 133? Bo ja nic takie nie widzę w biosie i czy HTT dajecie na 1000mhz czy auto?

Jedynie co widze w biosie to:

CPU-NB (od 200-1000mhz)

CPU-NB (8 or 16 bit)

NB-SB (od 200-1000mhz)

NB-SB (8 or 16 bit)

Zostawiam to na auto (bo inaczej nie wstaje, nawet bez FSB dzwignietym...)

Edytowane przez niko2003

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od 1.80 w góre było już 100 razy, na wcześniejszej stronie masz upniete biosy OCW na rapidshare. Wystarczu troche poczytać a nie odrazu posta walić z prośbą o to co już było i to jeszcze nie tak dawno bo wczoraj ;/

Tiaa niezauwazylem tego ostatniego posta na poprzedniej stronie ;) Dam mu te biosy niech walczy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracam na P2.20 i FBS 265.

Gdzie ustawiacie te DIV 133? Bo ja nic takie nie widzę w biosie i czy HTT dajecie na 1000mhz czy auto?

Jedynie co widze w biosie to:

CPU-NB (od 200-1000mhz)

CPU-NB (8 or 16 bit)

NB-SB (od 200-1000mhz)

NB-SB (8 or 16 bit)

div ustawiasz w CPU configuration zaraz pod tym jak sie wybiera mnożnik procesora i napięcie procka, CPU-NB ustaw na 600mh a raszte na auto

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

U mnie to samo, pomimo poprawnych usatwień do gletus_maximus z takimi biosami ! ;)

Wracam do asrockowego i 295 fsb (i tak ustawię 250 narazie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj bawiłem się troche a64tweaker

no i mam problem...

windows się ładuje ale jak wejde na swojego urzytkownika to jest reset pewnie przez to że A64tweaker sie włącza przy starcie i ustawia mi pamieci na 183 i zmienia timingi ;/

da się coś z tym zrobić?? próbowałem wierszem poleceń wywalić plik z ustawieniami a64tweaker ale mój uzytkownik jest adminem i ma hasło i nie da rady tą drogą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj bawiłem się troche a64tweaker

no i mam problem...

windows się ładuje ale jak wejde na swojego urzytkownika to jest reset pewnie przez to że A64tweaker sie włącza przy starcie i ustawia mi pamieci na 183 i zmienia timingi ;/

da się coś z tym zrobić?? próbowałem wierszem poleceń wywalić plik z ustawieniami a64tweaker ale mój uzytkownik jest adminem i ma hasło i nie da rady tą drogą...

Sprobuj w trybie awaryjnym zmienic ustawienia (tez miałem ten problem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprobuj w trybie awaryjnym zmienic ustawienia (tez miałem ten problem)

pomogło już wszystko Ok wielkie dzięki :)

przy okazji się coś zapytam ;>

bo bawiłem się prockiem z nudów i wyszło mi takie coś:

9x280=2520 czas oczekiwania pamięci 46,6

8x300=2400 czas oczekiwania pamięci 45,5

którą opcje lepiej zostawić tą z mnożnikiem 8 no nie??

Edytowane przez bublus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupowałem chyba tydzien temu i był 2.10

P.s mam takie pytanko czy duża była by różnica w OC i wogóle jakbym zmienił mobo na Epoxa 9NPA3Ultra?? B-)

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9x280=2520 czas oczekiwania pamięci 46,6

8x300=2400 czas oczekiwania pamięci 45,5

którą opcje lepiej zostawić tą z mnożnikiem 8 no nie??

ja bym zostawil 8*300 :P no i pamieci beda dzialac na 400Mhz, u mnie akurat nie idzie taka kombinacja, dopiero po zmniejszeniu dzielnika na 100Mhz na pamieciach, troche dziwne, bo pamieci 400Mhz i powinno tyrac, ale tylko przy 8*300 i 9*300 bo 9*244 i dzielniku 166Mhz da rowno 400Mhz na pamieciach i chodzi spoko :P

mam pytanie dot. napiecia na CPU :P przestawiam na 1.35 albo na 1.45 a programy w windzie typu everest, cpu-z i inne wykrywaja ~1.400v, natomiast w biosie sie zmieniaja wartosci, troche niedokladne, ale widac roznice :) no i tempa czy to 1.35 czy 1.45v nie ma roznicy i to mnie dziwi troche czy napiecie zmienia sie czy tez jest to fikcja :P i jeszcze jedno na 1.35v chodzi stabilnie cpu wykrecony do 2.6Ghz <lol> testowalem super pii tyra i to tez jest bardzo dziwne hehe ale i tak daje na 1.400v skoro nie ma roznicy i temp taka sama :P byc moze napiecie sie nie zmienia? co o tym sadzicie? jak u Was to odczytuje? to jest normalne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasem tak jest, więc daj np 1,425 a potem dopiero 1,450, zpiasz i potem wejdz do biosu i powinno byc 1,450

wlasnie tak robilem dalem na 1.375 zapodalem winde i pokazywalo 1.4v, potem dalem 1.35v i to samo 1.4v dziwne troche? w biosie sie zmienia, ale w windzie inaczej pokazuja programy :mur:

Edytowane przez ThRuSt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...